Tokina AT-X 24-70 mm f/2.8
Dla mnie ciekawa opcja pod względem uniwersalnego zooma, jak i kandydat koło wysłużonej już C 24-70 F/4 L. Wersja druga C oczywiście nie w zasięgu pieniężnym. Tylko jestem ciekawy jak się będzie owa Tokina spisywać w miejscach o zminimalizowanym świetle i jaka też będzie ostateczna cena w PL
:arrow: Sample dostępne tu:
AT-X 24-70 F2.8 PRO FX???????? - Tokina
Odp: Tokina AT-X 24-70 mm f/2.8
A ja w poniedziałek idę do sklepu testować Sigmę 24-70/2,8 HSM. Jak nie będzie gorsza od 17-50/2,8, to jest duże prawdopodobieństwo, że kupię.
Filtr 82 i waga 1 kg. Teraz trzeba być Pudzianem...
w tej tabelce błąd jest w mocowaniach - to obiektyw pełnoklatkowy
Cytat:
Zamieszczone przez
pajlot
Najważniejsze, że na obiektywie jest FX. A w opisie czy jest błąd? Do aps-c nikt mi nie zabroni podłączyć.
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
pajlot
Tak jest w tabelce błąd to fakt, lecz po APS-C czemu nie mocować?
Zobaczymy czy Sigma wypuści model 2.0 na przysłonie.:roll:
Obejrzałem sample na stronie Tokiny, podobają mi się i wstępnie jestem zainteresowany tym słoikiem, piękny zestaw do mojej 16-28. Teraz tylko czekać na cenę i dostępność
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Obejrzałem sample na stronie Tokiny, podobają mi się i wstępnie jestem zainteresowany tym słoikiem, piękny zestaw do mojej 16-28. Teraz tylko czekać na cenę i dostępność
Za granicą trąbią o 999$, więc u nas pewnie też koło 3tyś będzie się prezentować.
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Najważniejsze, że na obiektywie jest FX. A w opisie czy jest błąd? Do aps-c nikt mi nie zabroni podłączyć.
Cytat:
Zamieszczone przez
Zbyszko666
Tak jest w tabelce błąd to fakt, lecz po APS-C czemu nie mocować?
alez mocujcie do APS-c jak najbardziej :-) błąd wydał mi się istotny bo sugeruje , że obiektyw nie pokryje pełnej klatki czytaj "nie mocować do FF"
Cytat:
Zamieszczone przez
pajlot
alez mocujcie do APS-c jak najbardziej :-) błąd wydał mi się istotny bo sugeruje , że obiektyw nie pokryje pełnej klatki czytaj "nie mocować do FF"
FX = full frame
DX = aps-c
także obiektyw jest do FF a ktoś zrobił głupi błąd w tabelce
/z resztą nawet ogniskowa mówi o tym, że to pod pełną klatkę :p bo gdzie do apsc 24-70 :mrgreen: