Jaka kartę pamięci wybrać? Canon EOS 100D
Wiem, że aparat wymaga Speed Class 6 więc wezmę klasę prędkości 10.
W instrukcji było napisane SDHC*, SDXC* *UHS-I, więc chyba muszę wziąć kartę z UHS-I
Chyba wezmę kartę 32GB, bo raczej nie jest warto mieć dwie 16 dla zabezpieczenia danych.
I nie wiem jaką wziąć maksymalną prędkość?
Zastanawiam się nad Samsung Evo microSDHC 32GB | cena, raty - sklep Komputronik.pl dosyć tania i spełnia kryteria. Nada się? Jest dobra? Czy polecacie coś innego? :confused:
Odp: Jaka kartę pamięci wybrać? Canon EOS 100D
Cytat:
Zamieszczone przez
EDgar8
W instrukcji było napisane SDHC*...
...Zastanawiam się nad Samsung Evo microSDHC 32GB...
"micro" robi różnicę ;)
Tak z ciekawości, po co Ci karta 32 GB skoro szukasz czegoś taniego - 16 GB będzie tańsze, a z reguły w zupełności wystarcza.
Micro SD z adapterem? Może wywalać Ci błąd z powodu niskiej przepustowości sygnału, nie pamiętam numeru błędu. Normalna, szybka SD.
Cytat:
Zamieszczone przez
EDgar8
Wiem, że aparat wymaga Speed Class 6 więc wezmę
klasę prędkości 10.
W instrukcji było napisane SDHC*, SDXC* *UHS-I, więc chyba muszę
wziąć kartę z UHS-I
Chyba wezmę
kartę 32GB, bo raczej nie jest warto mieć dwie 16 dla zabezpieczenia danych.
Zastanawiam się nad
Samsung Evo microSDHC 32GB | cena, raty - sklep Komputronik.pl dosyć tania i spełnia kryteria.
Nada się? Jest dobra? Czy polecacie coś innego? :confused:
Po co tak kombinujesz, kup SD. Cokolwiek tam włożysz klasy 10 będzie działać dobrze
Cytat:
Zamieszczone przez
tlustyx
"micro" robi różnicę ;)
Tak z ciekawości, po co Ci karta 32 GB skoro szukasz czegoś taniego - 16 GB będzie tańsze, a z reguły w zupełności wystarcza.
Bo na 32GB zmieści się więcej filmu. Słyszałem i Canon potwierdził, że micro+adapter też działa.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Po co tak kombinujesz, kup SD. Cokolwiek tam włożysz klasy 10 będzie działać dobrze
A wiecie może jaką aparat ma maksymalną prędkość zapisu? Wybrałem tę kartę bo była jednym z tańszych i szybszych modeli na komputroniku.
Więc dacie link do jakiegoś taniego, dobrego, szybkiego modelu?
Cytat:
Zamieszczone przez
EDgar8
Więc dacie link do jakiegoś taniego, dobrego, szybkiego modelu?
Nie wiem, czy jest dobra i tania, ale używam z 6D i nie sprawia żadnych problemów: Karta 32GB SDA10 SD SDHC Kingston UHS-I 90Mb/s (5314890256) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Cytat:
Zamieszczone przez
EDgar8
Wiem, że aparat wymaga Speed Class 6 więc wezmę
klasę prędkości 10.
W instrukcji było napisane SDHC*, SDXC* *UHS-I, więc chyba muszę
wziąć kartę z UHS-I
Chyba wezmę
kartę 32GB, bo raczej nie jest warto mieć dwie 16 dla zabezpieczenia danych.
Zastanawiam się nad
Samsung Evo microSDHC 32GB | cena, raty - sklep Komputronik.pl dosyć tania i spełnia kryteria.
Nada się? Jest dobra? Czy polecacie coś innego? :confused:
dobra karta bierz, tylko z adapterem, spokojnie starczy zarowno do zdjec jak i filmow, nie musisz brac nic szybszego uwierz mi :) jezeli chcesz to bierz ale nie odczujesz roznicy, ale jezeli ma ci to poprawic komfort w głowie to weś najszybszą jaka możliwa bo inaczej tylko będziesz myslal ze zainwestowałeś w półśrodki :)
Niedawno w Biedronce byly Sandiski microSD 32GB w cenie 49zl. Jak masz blisko Biedronke to sprawdz, moze jeszcze sa.
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
Micro SD z adapterem? Może wywalać Ci błąd z powodu niskiej przepustowości sygnału, nie pamiętam numeru błędu. Normalna, szybka SD.
Mam dwie karty microSD SanDiska 32GB z przejściówką i pracują w 6D jak marzenie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
GalaktycznyMuczaczo
dobra karta bierz, tylko z adapterem, spokojnie starczy zarowno do zdjec jak i filmow, nie musisz brac nic szybszego uwierz mi :) jezeli chcesz to bierz ale nie odczujesz roznicy, ale jezeli ma ci to poprawic komfort w głowie to weś najszybszą jaka możliwa bo inaczej tylko będziesz myslal ze zainwestowałeś w półśrodki :)
Wolę zaoszczędzić, a kupić wystarczająco dobrą.
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Niedawno w Biedronce byly Sandiski microSD 32GB w cenie 49zl. Jak masz blisko Biedronke to sprawdz, moze jeszcze sa.
Słyszałem, ale nie miałem okazji sprawdzić. Miały klasę 10?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Mam dwie karty microSD SanDiska 32GB z przejściówką i pracują w 6D jak marzenie :)
Dzięki.
Wszyscy piszą o Sandisk, a ja wybrałem Samsung :/
Jak będzie OK, to kupię lub czegoś jeszcze poszukam.