To powinno wystarczyć wszystkim i byc świetnym przykładem :)
Wersja do druku
witam<
Co myślicie o zmianie 24-70L na 35L?
Mój cały zestaw widać w stopce
Główne zastosowanie to śluby
Bardzo proszę o jakieś porady może ktoś był w podobnej sytuacji
Sprzedać 24-70, kupić 35L, dospawać do 5D, z domu bez niej nie wychodzić ;) Parę stron temu już to napisano.
Ja niedawno sprzedałem 35L, strasznie żałuję, ale pocieszam się, że może nie długo wyjdzie wersja II i będzie okazja do zakupów/odkupów. Moje 24-70 niedługo trafi na allegro. Bardzo fajne szkło, no ale jednak 2.8 to nie 1.4 ;)
U mnie parka 5D + 35L i 1D + 85 f/1.8 robiła 80% kadrów na ślubach. Pozostałe 20% to fisheye i zakres 16-24mm.
Docelowo Zenitar, 24L, 35L, 85L i dwie puchy (to już mam), ale jeszcze nie jestem w tej półce cenowej ;)
Boje się jedynie o szeroki kąt bo zostanie mi jedynie samyang8mm
Zostawić sobie 24-70L, jak nie ma ciśnienia na kasę i dokupić 35L. Jeden i drugi daje mi dużo radochy.
Z tym, że żeby czuć się członkiem klubu Wielkiego Kotleta, to oficjalne stanowisko jest, żeby sprzedać zoomy i jechac na stałkach, najlepiej na 3 body, plus jednym w zapasie. ;)
Zawsze możesz zdefishować obrazek z 8mm, co powinno dać zadowalające efekty. Tak czy inaczej trochę to naciągane, dlatego proponowałbym kupić coś niedrogiego, w zależności od budżetu. U mnie była to przez chwilę Sigma 20mm 1.8, teraz 16-35L. Tak czy inaczej docelowo 24L ;)
Mi pierwszy etap udało się ominąć, zobaczywszy, że 24-70 ma ruchomy front (tubus). Lubię zwarte konstrukcje ;)
24 - a i owszem, ale dodatkowo do 35ki :)
Po to ma osłonę p.s., żeby jej uzywać. A jak się uzywa, to nie widac, że ma ruchomy tubus.