Odp: Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS R
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
podkreslilem slowo, ktorego wariant powinien znalezc sie w pierwszym zdaniu. a nie w drugim.
prawda, premierowe szkla do Z nie sa dla profesjonalisty. a przynajmniej nie do profesjonalnego onanisty sprzetowego, ktory wyda kazda kase na nowosc jesli tylko bedzie sie mogl pochwalic cyferkami.
wariant "seems" powinien byc w pierwszym zdaniu. to ze pierwszy rzut Nikona nie jest dla Pro to niekoniecznie jest rozczarowanie. dla tych Pro pewnie tak, ale dla 99% innych fotografow (tych amatorow) juz nie musi byc.
a ze szklami do Z-tki jest ten numer co Jacek_Z napisal: one nie powalaja numerkami, natomiast MTF-y wygladaja kosmicznie (i bardziej adekwantnie do ceny niz gola cyferka f/1.8). to w praktyce moze byc bardzo sensowne. ile osob na tym forum woli 50 STM od 50/1.4, mimo "az" 2/3 mniej swiatla? :D
Bartku chyba nie piszesz tego poważnie, jakby w Canonie tak myśleli jak to przedstawiłeś to by byli w czarnej d. a nie mieli największe udziały w rynku i takież nadzieje co do rynku ML FF.....:lol:...
Mam wielki sentyment do Nikona ale marketingowo ta premiera to strzał nie tylko w stopę ale i w kolano....;)...
Odp: Re: Odp: Canon EOS R
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Nie jest to dla mnie czytelne: czy do szufladki z adapera za 300 USD z fitrem polaryzacyjnym można włożyć filtr ND czy też alternatywnie trzeba dokupić za 400 USD adapter z regulowanym filtrem ND.
Nie widziałem tych przejściówek, ale logicznym byłoby, żeby można było je dowolnie wymieniać, czyli jeżeli potrzebuję dwa filtry, to kupuję jedną przejściówkę z filtrem + dodatkowy filtr.
Cytat:
Zamieszczone przez
sven
Nie widziałem tych przejściówek, ale logicznym byłoby, żeby można było je dowolnie wymieniać, czyli jeżeli potrzebuję dwa filtry, to kupuję jedną przejściówkę z filtrem + dodatkowy filtr.
Niestety, w canonie na to bym nie liczył.
Cytat:
Zamieszczone przez
sven
Wg mnie tak to dokładnie wygląda.
Cytat:
Zamieszczone przez
sven
Cytat:
Zamieszczone przez
szandor
Niestety, w canonie na to bym nie liczył.
EDIT
- oglądnąłem obrazki mechanim do kręcenia polarem jest na części wsuwanej - powinno wszystko ze wszystkim działać