Dobrze użyta lampa może być pomocna. Tylko dla mnie "dobrze użyta" w większości znaczy, że trzeba maksymalnie odbijać od dużych białych powierzchni. Prawie w każdym z kościołów jest to niewykonalne.
Wersja do druku
Dobrze użyta lampa może być pomocna. Tylko dla mnie "dobrze użyta" w większości znaczy, że trzeba maksymalnie odbijać od dużych białych powierzchni. Prawie w każdym z kościołów jest to niewykonalne.
Nie wyobrażam sobie błyskać w kościele chyba, że jest mega ciemny kościół ale takich coraz mniej. Lampa sie przydaje ale trzeba umieć jej użyć. Jak widze ludzi z 580EX i nawet palnika przy kadrach pionowych nie przekręcają to smiech mam od ucha do ucha :D
"możebyć" a "jest" to różnica :D nie po to inżynierowie wymyślili obrotowy palnik :)
A jak ktoś chce odbić światło od ściany a nie od sufitu?
Ale przyjmujesz do wiadomości ewentualność że pasuje nie przekręcony?
Zdarzyło mi się odbić błysk lampy od sukni ślubnej mojej córki, bo do białego sufitu było za daleko, a białe ściany były dość szczelnie obstawione gośćmi. Miałem wtedy palnik obrócony lekko do tyłu i nie podniesiony. Zdejmowałem wtedy kumów... Ale to taka amatorska akcja była. Nie robię ślubów i nie zamierzam.