Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja
Cytat:
Zamieszczone przez
poszukiwacz2006
Intensywnie ostatnio eksploatuje 6d i sigmę i coraz bardziej mnie martwi, że gdy ciemno i mało kontrastowych obiektów, to choć tandem ustawi za każdym razem ostrość, tam gdzie ma być, to trwa to bardzo długo. Gdy więcej światła, nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Bocznych nie stosuję, tylko centralny. Jeżeli zostałbym ślubniakiem albo jakimś reporterem, to musiałbym coś zmienić ( albo 6d na 5d mIIII lub sigmę na czerwony pasek - albo jedno i drugie :-).
Próbowałeś wspomagać af za pomocą lampy canona? Czy jest poprawa w szybkości ustawiania ostrości? Może by byłoby dobre panaceum na ciemne sale?
Czy ktoś próbował porównywać ilość trafionych zdjęć i prędkość af sigmy z canonem 35 f2.0 is?
Cytat:
Zamieszczone przez
ketras
Próbowałeś wspomagać af za pomocą lampy canona? Czy jest poprawa w szybkości ustawiania ostrości? Może by byłoby dobre panaceum na ciemne sale?
Czy ktoś próbował porównywać ilość trafionych zdjęć i prędkość af sigmy z canonem 35 f2.0 is?
Jakoś niespecjalnie zauważyłem różnicę przy wspomaganiu.
Cytat:
Zamieszczone przez
poszukiwacz2006
Jakoś niespecjalnie zauważyłem różnicę przy wspomaganiu.
To teraz mnie zmartwiłeś, liczyłem że ewentualnie jak dotychczas można się będzie wspomóc lampą... Testowałeś tę sigmę na reportażu ślubnym? Czy af wyrabiał na centralnym czy to już za szybki sport :P ?
Cytat:
Zamieszczone przez
ketras
Próbowałeś wspomagać af za pomocą lampy canona?
Ja w takich wypadkach zawsze mam podpiętą lampę i jak napisał poszukiwacz2006 różnica praktycznie niezauważalna.
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
Ja w takich wypadkach zawsze mam podpiętą lampę i jak napisał poszukiwacz2006 różnica praktycznie niezauważalna.
Matsil a w przypadku elżbiety także nie widać różnicy przy wspomaganiu lampą jeżeli chodzi o prędkość af?
Cytat:
Zamieszczone przez
ketras
Matsil a w przypadku elżbiety także nie widać różnicy przy wspomaganiu lampą jeżeli chodzi o prędkość af?
Jest podobnie. Realnie wspomaganie pomaga jak jest prawie ciemno, w reszcie przypadków efekt jest raczej średni.
Wspomaganie jest po to żeby umożliwić ustawienie ostrości w warunkach kiedy nie ma wystarczającej ilości światła dla AF-a. Na szybkość działania AF-a to nie będzie miało wpływu. Przynajmniej w teorii ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Wspomaganie jest po to żeby umożliwić ustawienie ostrości w warunkach kiedy nie ma wystarczającej ilości światła dla AF-a. Na szybkość działania AF-a to nie będzie miało wpływu. Przynajmniej w teorii ;).
Dzięki Panowie, także znów człowiek pozostaje w kropce S czy C. Czy ktoś porównywał te 35tki 1.4 do Canona 35 f2 is jeżeli chodzi o szybkość i celność? Ostrość pomijamy.
Ludzie czy nie mozecie skonczyc tego tasiemca tylko zajac sie robieniem zdjec? zadnej merytorycznej tresci tylko slowne przepychanki coblepsze, przeciez tego czytac juz nie mozna.
zawsze możesz wyłączyć subskrypcję wątku i zająć się robieniem zdjęć ;)