Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
Nie pierwszy i nie ostatni raz na tym forum. Ten plik nie jest wyostrzony tylko przeostrzony.
Jeszcze trochę a dojdzie do tego, że ludzie będą wyostrzać pliki raw i przesyłać jakie to fajne szkło mają ;)
Zmien monitor, to przejzysz na oczy...
Cytat:
Zamieszczone przez
Witek.K
Graficzny/fotograficzny monitor eizo jest zły? :p
Może to Ci pomoże :
http://www.canon-board.info/tips-and...szkolka-55279/
Lekcja 4: ZAKŁADKA #3 Details czyli ostrzenie.
"Zdjęcie przeostrzone wygląda znacznie gorzej niż zdjęcie nie doostrzone" ;)
Witek,
sorry, ale Twoje wypowiedzi to typowe "nie znam się to się wypowiem". Plik jest definitywnie przeostrzony. A sugerowanie mi abym wyostrzył i wtedy ocenił to jak leczenie syfa za pomocą pudru. Szkło ma być ostre, koniec i kropka.
Dobrze kolego, ja sie nie znam a ty masz swietny obiektyw, moj jest do d...y Koniec, kropka. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Witek.K
Dobrze kolego, ja sie nie znam a ty masz swietny obiektyw, moj jest do d...y Koniec, kropka. :)
Chyba napisałem, że mój jest słaby?! Jeszcze warto nauczyć się czytać ze zrozumieniem - gwarantuje, że to recepta na sukces w życiu.
Cytat:
Zamieszczone przez
liquidsound
Chyba napisałem, że mój jest słaby?! Jeszcze warto nauczyć się czytać ze zrozumieniem - gwarantuje, że to recepta na sukces w życiu.
Moje sukcesy mam juz za soba, ale dziekuje za rade, moze przyda sie moim od dawna juz pelnoletnim synom.
Poniewaz niektorym brakuje wyobrazni, zacznijmy od nowa - 100% crop wywolany z RAW-a w LR5.3 przy wylaczonych wszystkich upiekszaczach, nieostrzony NIETYKANY.
Cytat:
Zamieszczone przez
Witek.K
Moje sukcesy mam juz za soba, ale dziekuje za rade, moze przyda sie moim od dawna juz pelnoletnim synom.
Poniewaz niektorym brakuje wyobrazni, zacznijmy od nowa - 100% crop wywolany z RAW-a w LR5.3 przy wylaczonych wszystkich upiekszaczach, nieostrzony NIETYKANY.
http://farm8.staticflickr.com/7328/1...ee3b229e_b.jpg
I teraz to wygląda dobrze :)
a możesz trzasnąć w dzień zdjęcie z ostrzeniem na nieskończoność? Bo mój ostrząc z bliska jest duuużo lepszy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Witek.K
Właśnie na lepszym monitorze widać jak na dloni że przesadziłeś ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
liquidsound
I co nie jest ostro? Poprzedni crop 100% byl zrobiony z obrabianego jpega, bo nie chcialo mi sie babrac z RAW-em, dlatego robi wrazenie przeostrzonego. W normalnym rozmiarze jest OK. Po latach spedzonych przed monitorem wiem kiedy ostrosc powstala jedynie od suwaka a kiedy pochodzi ze szkla. Chyba, ze jest to miniaturka calosci a nie 100% crop.
Edyta do Kolekcjonera:
Jak juz napisalem, ten 100% crop byl z obrabianego jpega, zdjecie w calosci nie jest przeostrzone. Powinienem od razu wstawic tego drugiego, nie byloby zamieszania ;) <bicie w piersi> Przepraszam wszystkich za zamieszanie.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
liquidsound
a możesz trzasnąć w dzień zdjęcie z ostrzeniem na nieskończoność? Bo mój ostrząc z bliska jest duuużo lepszy.
Prosze bardzo, celowalem w ten budynek z napisem "hoepfner" - 100% crop bez udziwnien z RAW-a F1.4