manfrotto 190xprob
Wersja do druku
manfrotto 190xprob
statyw manfrotto 190xprob teraz głowica - manfrotto olewam.
Decyzja między triopo b-2 a b-3? różnica w cenie mała, b-3 większa i cięższa.
Średnica miejsca do mocowania głowicy na statywie 5,95cm - srednica głowicy b-2 5,6cm - srednica głowicy b-3 63mm :p
wagowo 200g więcej b-3 waży, ale też większa jest kula, czy warto dołozyć te 20/30zł do b-3?
Nie będę stawiał nic cięższego niż 2kg na tym statywie :o B-2 trzyma 8kg a B-3 12kg?
HEEELP :(
Nie znam głowic o których mowa.
Na zdrowy rozsądek, jeśli ten sam producent/konstrukcja/materiał to im większa kula tym lepiej dla stabilności, tłumieniu drgań.
Szczególnie istotne gdy aparat w pozycji portretowej i jeszcze z jakimś długim obiektywem.
Statyw się kupuje na lata więc to że na razie tylko nic więcej niż 2 kg ............ to nic wiążącego na przyszłość ........... czego Ci życzę !
jp
Trzeba wychodzić z założenia, że jak fundusze pozwalają to trzeba kupować najlepsze co można kupić haha :mrgreen:
różnicy cenowej dużej nie ma, tylko trochę cięższy statyw mi się zrobi :(
Szukam statywu podróżnego, priorytet mała waga i nie duże wymiary po złożeniu. Zastanawiam się między SIRUI T-2205X a Manfrotto befree carbon. Czy ktoś miał styczność z tymi statywami lub podobny dylemat?
Witam,
zajmuję się amatorsko robieniem zdjęć moim Canonem EOS 700D. Mam obiektyw kitowy i 50mm 1,8, oraz rozważam kupienie czegoś większego i cięższego. Potrzebowałbym statywu do zdjęć nocnych i w terenie (nic ekstremalnego). Mam 175 cm wzrostu i budżet 300, może 400 zł, albo i więcej, zależy czy warto dołożyć. 300 zł dlatego, że upatrzyłem sobie jak na razie Velbon Sherpa 600, który właśnie tyle kosztuję. Takie pytanie BTW czym się różni Sherpa 600RN od 600R/F? Wracając do tematu, kolega wyżej zakupił Manfrotto Compact Action który widzę kosztuje ok. 250 zł (zależy od sklepu) + Manfrotto 494RC2 który kosztuję w granicach 200 zł - stąd "albo i więcej" w budżecie. Który lepiej wybrać, by spełnił moje wymagania, i nie wydał zbyt dużo pieniędzy na coś z czego nie wykorzystam w pełni. Oczywiście inne propozycję mile widziane.
Dziękuję :)
Pojawilo sie ostatnio kilka sztuk manfrotto 190xprob i 055xptob z glowicami w cenach ponizej 500zl, wedlug mnie warto i to bardzo!