Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Cytat:
Zamieszczone przez
Bartkjs
Nie mam pojęcia jakim sposobem oszust podszył się pode mnie, nigdy nie udostępniałem swoich haseł ani loginów.
A nie miałeś jakiegoś wirusa, albo prośby o weryfikację konta??
Cytat:
Zamieszczone przez
Bartkjs
Nie mam pojęcia jakim sposobem oszust podszył się pode mnie, nigdy nie udostępniałem swoich haseł ani loginów.
Na jakim serwerze miałeś konto e-mail "podpięte" pod allegro?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bartkjs
Niestety nie ja wystawiłem tą aukcję, ktoś włamał sie na moje konto na Allegro i podszywając się pode mnie sprzedał aparat. Również na skrzynkę mailową nastąpiło włamanie.
Tak z ciekawości, miałeś to samo lub podobne hasło do poczty i allegro?
I jeszcze w kwestii bezpieczeństwa
ť Stracił 16 000 PLN bo miał dziurawy router. Prawie 1,2 miliona Polaków może być podatnych na ten atak! -- Niebezpiecznik.pl --
Wirusów bark, prośby o weryfikację konta też nie było.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Na jakim serwerze miałeś konto e-mail "podpięte" pod allegro?
Co do serwera konta e-mail to nie wiem o co chodzi. Poczta na onecie serwer IMAP i SMPT ?
Cytat:
Zamieszczone przez
boniek82
Tak z ciekawości, miałeś to samo lub podobne hasło do poczty i allegro?
Tak właśnie było.
Panowie, nie straszcie - przez ostatnie kilka dni Allegro przy logowaniu wymagało ode mnie potwierdzania hasła każąc wpisywać kod z obrazka. To o czymś świadczy? Na wszelki wypadek zmieniłem hasło...
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
maximum po dwóch
Jakiś czas temu niestety wtopiłem na aukcji i nie otrzymałem towaru. Po mniej więcej dwóch m-cach Policja przesłała stosowny dokument w sprawie, po następnych dwóch Serwis aukcyjny zwrócił pieniądze - stąd wiem :(
Cytat:
Zamieszczone przez
krakał
Panowie, nie straszcie - przez ostatnie kilka dni Allegro przy logowaniu wymagało ode mnie potwierdzania hasła każąc wpisywać kod z obrazka. To o czymś świadczy? Na wszelki wypadek zmieniłem hasło...
Podbijam czy to ma związek z włamywaniem na konto?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bartkjs
Wirusów bark, prośby o weryfikację konta też nie było.
Co do serwera konta e-mail to nie wiem o co chodzi. Poczta na onecie serwer IMAP i SMPT ?
Swojego czasu popularne było włamywanie się na różnego rodzaju konta (w grach MMO itp) rejestrowane przez e-mail na o2.pl.
Z tego co pamiętam istniała prosta metoda na łamanie haseł w tym serwisie.
Inne włamy odbywały się poprzez funkcję przypominania hasła z pytaniami zabezpieczającymi w stylu "imię twojego psa".
Włamywacz zgadując (z reguły dosyć prostą) odpowiedź na to pytanie miał dostęp do e-maila, a dalej już było banalnie...
Wystarczyło po przypomnieniu hasła usunąć e-maile o tym świadczące z konta, by właściciel nie miał zielonego pojęcia o przejęciu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Raideur
nawet jak była by to wersja 1 to też super cena ale na 99,99999999999999% to ściema