U mnie nie ładuje się profil kiedy mam aktywne drugie wejście na karcie graficznej.
Wersja do druku
U mnie nie ładuje się profil kiedy mam aktywne drugie wejście na karcie graficznej.
Witam.
Czornyj:I masz moze dla nas jakies info czy cos sie juz pojawilo ?Cytat:
Wstrzymaj się*parę dni z 27ką - możliwe, że pojawi się fajna opcja
Kolejne pytanko odnosnie Eizo SX - czy da sie je kalibrowac sprzetowo zapisujac do LUTu monitora, a nie karty graficznej ?
Powoli nadchodzi czas zmiany komputera i monitora. Przeglądam asortyment i moją uwagę zwróciły dwa modele firmy EIZO. Na temat pierwszego z nich trochę informacji w sieci znalazłem natomiast jeśli chodzi o ColorEdge CS230 to tutaj sytuacja wygląda gorzej. CS to podobno nowa seria tzw. entry level w której zastosowano technologie znane z serii CX. Ale jak ten monitor sprawuje się w praktyce tego nie wiem i nie znalazłem takowych informacji, testów itp. Może ktoś z Was go używa lub mógłby doradzić który z tych dwóch modeli wybrać. Cenowo są do siebie zbliżone.
Pracowałem przez kilka dni na CS230. Nie do końca jest tak, że w monitorze zastosowano rozwiązania z CX240 - nie ma powłok retardacji optycznej, nie ma satynowego dyfuzora, nie ma podświetlenia B G+R LED - jest zatem bardziej konwencjonalną normalnogamutową 23" W-LED. Monitor podobnie jak w przypadku CXa jest wyposażony w podwójne 16-o bitowe 3DLUT sprzęgnięte z układem DUE drugiej generacji, więc jest równomierny i zlinearyzowany jak wzorzec metra. Atutem jest też sensor autokorekcyjny, oprogramowanie ColorNavigator Elements, oraz możliwość dokupienia licencji ColorNavigatora umożliwiającego wykonanie pełnej, sprzętowej kalibracji z użyciem zewnętrznego sensora.
Ogólnie jednak wolałbym SX2462W. Ma wyższą rozdzielczość oraz poszerzony gamut, co czyni go bardziej uniwersalnym i wygodnym. W mojej ocenie CS230 jest na chwilę obecną deczko zbyt drogi w stosunku do oferowanych przez niego możliwości - w przeciwieństwie do nader atrakcyjnie wycenionych SX2262W i SX2462W...
Mam do Was małe pytanko...
Posiadam Neca 20WGX2 Pro i jest mi z nim dobrze. Planowałam kupno drugiego monitora po zmianie kompa, okazuje się jednak, że potrzebuję go wcześniej.
Tylko kwestia jest taka, że musi mieć wsparcie HDCP (podłączenie mediaboxa UPC).
Wymagania:
do ok 1.5k PLN
rozdzielczość fullHD
wsparcie HDCP (najlepiej 2xHDMI + DVI)
Myślałam o Eizo Foris FS2331/2. Skalibrować się da, parametrami odpowiada, można dostac poniżej 1200pln.
Tylko z jednej strony opinie, że super, a z drugiej, że nigdy w życiu.
Ktoś jest w stanie mi powiedzieć jak to się będzie miało do tego mojego NECa?
Póki co fotografią się "bawię", potrzebuję czegoś, co po prostu jest ok. Jak będę potrzebowała naprawdę czegoś PRO to po prostu któryś wymienię.
Miałem niedawno okazję posiedzieć trochę przy Foris FS2331 i przyznam, że za tą kasę to monitor bardzo przyzwoity. Gdzieś czytałem, że wersja FS2332 nie jest warta dopłacania w stosunku do poprzednika. Sam miałem do kupować ale udało mi się znaleźć NEC 2490 za dobrą kwotę.
FS2332 jest przede wszystkim na IPS i jeśli ktoś potrzebuje minimum socjalnego IPS-owego a nie PVA-owego to jest niezłe wyjście.
Tak patrzę, że w sumie takie EV2335W też by spełniało kryteria.
W sumie jest jakaś "jakościowa" różnica między tym EV2335 a FS2332 oprócz tego, ze FS ma 2x hdmi?
Parametry w sumie identyko...