4 dslr jeszcze w tym roku. Pytanie czy wlicza się w to DX i DC czy nie.
Jeszcze mogą dać: 70D, 1200D i nie bardzo wiem co dalej?
http://www.canonrumors.com/2012/06/4...g-in-2012-cr2/
Wersja do druku
4 dslr jeszcze w tym roku. Pytanie czy wlicza się w to DX i DC czy nie.
Jeszcze mogą dać: 70D, 1200D i nie bardzo wiem co dalej?
http://www.canonrumors.com/2012/06/4...g-in-2012-cr2/
70D, 1200D, 5DX (40Mpix), 7D (Aps-H) :)
Się kolega rozmarzył. Było by fajnie, tylko czy jest sens z ekonomicznego punktu widzenia utrzymywać trzy rozmiary matryc? Posiadacze obiektywów EF-S którzy chcieli by kupić następcę 7D, musieli by sprzedawać sporą część i zastanowili by się dwa razy bad przesiadką. A to może zmniejszyć sprzedaż modelu.
Tak podpowiada rozum, choć serce śpiewa że miło by było ;)
3 jesli odliczysz 1DX ktory dopiero wejdzie :D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wg mnie bylby strzal w 10. Nie sadze ze ktos kupi jednoczesnie 1dx i 1dIV.
Ale 1dX i takie 7dII (1500Euro) z APS-H to lyknalby prawie kazdy fotoreporter sportowy.
- Niby ma być coś FF "1D like" z dużą matrycą (3D 40Mpx, 3fps?? :D )
- Entry level FF (lub 5DmkII z matrycą APS-H?)- bardziej bezpośredni następca 5DmkII (5De ? :P ) Obstawiam 12-18Mpx, 3fps, video (AF) jak w tym nowym 650D (naleśnik z STM hitem sprzedaży :D ), body z tworzywa i odchylany ekran (coś jak 600D) za ~2-2,5k zielonych. I razem z naleśnikiem jest FF (lub APS-H co daje 52mm czyli standard) do kieszeni :P Aparat na rodzinne wypady i street photo/video jako któreś tam body z kolei lub smakowity kąsek dla świadomych fanów m43(z naleśnikiem zjadliwe rozmiary, możliwości jakościowe po podpięciu eLek! ;) )
- 70D i 7DmkII (nie sądzę aby był APS-H)
Wydaje się że matryca APS-H z każdej strony (zarówno od APS-c jak i FF) patrząc jest martwa i nie ma istotnej potrzeby ożywiania trupa.
Zawsze będą jacyś kolesie którzy mają "poboczne potrzeby" a to będą chcieli więcej w światłach a to więcej w cieniach a to kurtynkę (też bym chciał bo ta gumka jest do kitu) ale wszystko co się nie mieści w głównym nurcie kiedyś zostanie zredukowane - czas APS-H minął bezpowrotnie - efemeryda której celem było obejście ograniczeń - ogranicznia zniknęły - format umarł.
Wydawałoby się, że odświeżanie 24 2.8 28 2.8 i puszczenie 40 2.8 to też ostatnie co teraz Cwanon zrobi.