Mam pytanko odnosnie RAW-ow z 50D, w czym je obrabiacie, probuje je odpalic w CS4 i nic, fakt te nie mam zainstalowanego oprogramowania co daje canon ale to chyba nie ma znaczenia.
Wersja do druku
Mam pytanko odnosnie RAW-ow z 50D, w czym je obrabiacie, probuje je odpalic w CS4 i nic, fakt te nie mam zainstalowanego oprogramowania co daje canon ale to chyba nie ma znaczenia.
Sciągnij najnowsze ACR 4.6 ze strony Adobe i problem magicznie zniknie ;)
Przepraszam za wprowadzenie w błąd......powiedzmmy ,że to taki prawie czeski błąd pisząc post miałem w głowie CS3 naturalnie..
ja tam chwale sobie Lightrooma, teraz już 2.1, radzi sobie znakomicie....
A co ze wspomnianą na dpr róznicą w jakości RAW-ow z ACR i DPP? Ktoś już się tym zainteresował i porównywał?
wlasnie zauwazylem - przypadkiem nieco - ze te z ligtrooma 2.1 rowniez odbiegaja jakoscia od tych z DPP! Duzo wiecej szumia jest to widoczne w 100 cropie doskonale w DPP tego nie ma.
Przeglądam tak na próbę fotkę zrobioną w ISO 800, i z tymi szumami to mam mieszane uczucia, róznica pewnie jest ale jak dla mnie na przykładowym zdjęciu niewielka, natomiast inna sprawa bez użycia profili ACR ( beta2 ) kolory z ACR w stosunku do DPP, są zdecydowanie bardziej "wyblakłe"
Poprawka do wcześniejszej opini za poprzednikiem różnica jest znaczna ( mam ciężki dzień ) ogladałem dwa różne aczkolwiek podobne zdjęcia....
Kto ma 50D niech napisze ile klatek na sekundę robi mu ten aparat w szybkiej serii i włączonym AI SERVO.