Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV
@tlustyx zastanów się, czy to drugie body ma być używane czasami (np. tylko w kościele, do kilku strzałów z dłuższą ogniskową - wtedy 70d spoko starczy), czy ma to być pełna praca na 2 body (np. na szelkach - lepiej mieć wtedy drugie 6d).
Ja pomimo tego, że mam backup w postaci drugiego FF dużo bardziej wolę pracę na 1 body.
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
@tlustyx zastanów się, czy to drugie body ma być używane czasami (np. tylko w kościele, do kilku strzałów z dłuższą ogniskową - wtedy 70d spoko starczy), czy ma to być pełna praca na 2 body (np. na szelkach - lepiej mieć wtedy drugie 6d).
Ja pomimo tego, że mam backup w postaci drugiego FF dużo bardziej wolę pracę na 1 body.
Praca na 2 body głównie kościół ff-35mm crop 50 lub 85 mm, wyście z kościoła ff -35 lub 24-105, crop - fish, wesele na cropie fish na ff różnie. Na sali błyskam rozstawionymi lampami, wiec światło to już nie taki wielki problem, ale w sumie to już odpuściłem ;) Jak dobrze pójdzie to nazbieram i kupie 6D :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
tlustyx
Praca na 2 body głównie kościół ff-35mm crop 50 lub 85 mm, wyście z kościoła ff -35 lub 24-105, crop - fish, wesele na cropie fish na ff różnie. Na sali błyskam rozstawionymi lampami, wiec światło to już nie taki wielki problem, ale w sumie to już odpuściłem ;) Jak dobrze pójdzie to nazbieram i kupie 6D :mrgreen:
Jak można rybą robić zdjęcia ludzi? Tym bardziej na weselu czy ślubie...
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Jak można rybą robić zdjęcia ludzi?
A Twoje profilowe nie ryba? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Jak można rybą robić zdjęcia ludzi? Tym bardziej na weselu czy ślubie...
jak można? no najlepiej dobrze:mrgreen:
używana z umiarem i w odpowiednim czasie/sytuacji , urozmaica repo (czesto widze usmiechy PM oddając zdjęcia własnie przy fotach z ryby)
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
jak można? no najlepiej dobrze:mrgreen:
Ja poważnie pisałem, dla mnie używanie ryby na weselu czy ślubie to lekkie nieporozumienie, słabo te zdjęcia wyglądają a widziałem takich sporo, za każdym razem kaszana. Rozumiem jedna dwie klatki z kościoła ale całe wesele?
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Ja poważnie pisałem, dla mnie używanie ryby na weselu czy ślubie to lekkie nieporozumienie, słabo te zdjęcia wyglądają a widziałem takich sporo, za każdym razem kaszana. Rozumiem jedna dwie klatki z kościoła ale całe wesele?
dokładnie o tym mówie, 2 z kościoła (w tym jedno z chóru) i kilka z tanców (czasem wchodze w koło tańczących i wtedy własnie ryba jest w użyciu) raczej nie foce przysięgi:mrgreen:
no może jeszcze w samochodzie/limuzynie
u mnie na prowincji:lol: jak nie oddasz kilku fot z ryby to nie jestes profi:lol:
Nie zauważyłem emotikony stąd zmylka ;-) pamiętam jaka parę lat temu moda była na rybę, wszyscy nią robili wszystko co było można, ja ostatni raz użyłem chyba 2 lata temu i wcale nie na ślubie
to ja pozwole sie wbic w temat, posiadam canona 70d narazioe nagrywalem ze znajomym jako 2 operator, teraz ruszam ze swoja dzialanoscia czas sie odlaczyc a kolega ma zapierdziel. W swoim zestawie mam drona gopro glidecama slidery itp aczkolwiek chcialem dokupic druga 70d ale nie wiem jakie lustra do niej na wesle/slub kosciol i zabawe ? cos polecanie konkretnego na czym sie skupic ? jakie szkla najlepiej do tego ?
Cytat:
Zamieszczone przez
iaqb
to ja pozwole sie wbic w temat, posiadam canona 70d narazioe nagrywalem ze znajomym jako 2 operator, teraz ruszam ze swoja dzialanoscia czas sie odlaczyc a kolega ma zapierdziel. W swoim zestawie mam drona gopro glidecama slidery itp aczkolwiek chcialem dokupic druga 70d ale nie wiem jakie lustra do niej na wesle/slub kosciol i zabawe ? cos polecanie konkretnego na czym sie skupic ? jakie szkla najlepiej do tego ?
http://www.canon-board.info/fotograf...w-cz-iv-89779/ Najlepiej zapoznać się z wątkiem. Chcesz konkretnych rad a zadajesz bardzo niekonkretne pytania "jakie szkla najlepiej do tego". Kup 5d mkIII x 2 + 16-35 f/2.8 II L, 35 f/1.4 II L, 85 f/1.2 L i 70-200 f/2.8 IS L będzie ok.