Skoro Canon jak zawzięcie broni tajemnicy a raczej blokuje w pewnym sensie użytkowość body ze szkłami poza systemem to dziwie się że jeszcze nie zablokowali w ogóle takiej możliwości, mogli by to przecież uczynić jednych ruchem...
Wersja do druku
Skoro Canon jak zawzięcie broni tajemnicy a raczej blokuje w pewnym sensie użytkowość body ze szkłami poza systemem to dziwie się że jeszcze nie zablokowali w ogóle takiej możliwości, mogli by to przecież uczynić jednych ruchem...
Swoją drogą, ciekawe dlaczego Canon robi tak a nie inaczej. Można to tłumaczyć chęcią zwiększenia zysków poprzez zwiększoną sprzedaż szkieł systemowych, ale PRO i tak przeważnie wybierają systemowe, a amator może się zrazić i uciec do Nikona, sam znam osoby, które właśnie przez brak dogadywania się Canonów z Sigmami wyniosły się do Nikona.
Odpowiedź jest banalnie prosta - takie decyzje nie podejmuje się "na logikę", tylko szacując potencjalne zyski i straty.
Jeśli utrudnienie współpracy firmom trzecim w łącznym rozrachunku da większą ilość osób kupujących "L-ki" niż przesiadkowiczów na Nikona (w uproszczeniu), to księgowi zlecają działowi technicznemu odpowiednie działanie.
It's business, nothing personal.
Jest bardziej niz slabo... ale nadal zachwycam sie jakoscia mojego egzemplarza :)
@F1.4
Witek, wyłącz wyostrasznie w wywoływarce bo to zdjęcie jest ewidętnie wyostrzane :)
Zapomnialem napisac, ze to crop 100% a wyostrzanie jest po to zeby go uzywac ;)
Tak, rewelacyjne porównywanie plików wyostrzonych z niewyostrzonymi...faktycznie świadczy, że Twój egzemplarz jest ostro, że hoho :)
Ja niczego nie porownuje, napisalem jedynie, ze zachwyca mnie jakosc mojego egzemplarza. Sprobuj wyostrzyc swoje zdjecia i zobacz czy wyjdzie Ci to samo co na moim :)