Rzeczywiście... bardzo fajnie to wygląda :)
Wersja do druku
a czy może ktoś z posiadaczy 6D przesłać kilka raw'ów na wysokich iso :)
DxOMark - Compare cameras side by side
No to 5D II nadal będzie robił zdjęcia ;)
z tego co widziałem na jednej z aukcji to made in japan CANON EOS 6D BODY, BCM, NOWY!!! (2854672626) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Nowszej wersji dpp nie było na usa.canon do godziny 13 pewnie zapomnieli albo dużo osób się upominało, więc wrzucili. A tak apropo wifi to działa do około 30 m. gdy nie ma żadnych przeszkód. Włączyć jak i wyłączyć można zarówno wifi jak i gps w menu 3 i 4 zakładka od prawej strony. Nie trzeba wchodzić do funkcji cf.n. O to też ktoś pytał. Najlepiej przestudiować instrukcje i wszystko jest elegancko wyjaśnione. Pozdrówki
Tak, tak.. też dziś dostalem maila od Adobe ;)
Czacha w możesz coś więcej napisać o obsłudze i innej filozofii sterowania. Kurcze noszę się zamiarem zakupu tego jako partnera dla 5DII ale sam nie wiem czy warte jest tego grosza.
Pierwszym zdziwieniem jest brak przyciskow po lewej stronie LCD. Wszystko zostalo upchane w innych miejscach wiec na poczatku jest konsternacja. Menu ma sporo zakladek i jest nieco inaczej zaaranzowane niz to w 5D3. Z przycisków przy małym LCD zniknęły nastawy balansu bieli - trzeba to robić przez menu lub przyciskiem Q. Tylne pokrętło sprawia wrażenie bardziej tandetnego a sama zmiana pól AF to krok w tył względem joy'a - z 2giej strony ten aparat ma tylko jeden centralny punkt wiec tych zmian za dużo wykonywać raczej nie będziemy ;) Dla mnie największą różnicą jest sam rozmiar i waga - czuć że to klasa piórkowa co na pewno ma swoje zalety. Może być jednak nieco niewygodnie gdy bez gripa zapnie się do tego 85L lub 70-200L ..
Polecam wybrać się do jakiegoś MediaMarktu czy innego większego marketu i przekonać się samemu.
Bez przesady, nie róbmy z 6d pełnej klatki w trzycyfrowym body. Sama puszka jest mniej więcej wielkości 40d, a porównując do Nikona to jest większa niż d80/90. Ma przede wszystkim większy uchwyt niż np. D600, co dla mnie akurat jest ważniejsze niż rozmieszczenie przycisków.