Przeglądam trochę oferty sklepów i skłaniam się ku Pro Trekker 400AW.
Wersja do druku
Przeglądam trochę oferty sklepów i skłaniam się ku Pro Trekker 400AW.
Popatrz na Newswear Small Press Pouch i produkty Think Tank lub ewentualnie Domke.
Pas kupisz w sklepie z narzędziami (lub w sklepach z militariami - szukaj pasów taktycznych nie koniecznie zgodnych z molle), tylko trzeba się rozejrzeć. Zapłacisz za niego między 15 a 50zł.
Sam korzystam od lat z Newswear i jestem bardzo zadowolony.
Ostatnio kupiłem Think Tank Skin 75 Pop Down V2.0 i muszę przyznać, że jest naprawdę świetnie wykonany.
Ja również polecam Newswear :)
Ja z kolei Compu Rover AW. Bardzo uniwersalny, z osobną przegrodą na lapka (jeśli trzeba) lub kurtkę jeśli wypad stricte górski.
Do tego górna komora na ciuchy, prowiant. Nieprzemakalny, z dodatkowym pokrowcem całkowicie chroniącym przed deszczem.
Wewnętrzne schowki (w tym kieszonka na karty pamięci, coby nie latały po całym plecaku); Odpinany pas biodrowy i funkcjonalna "kieszonka-uchwyt" na statyw.
Sprowadzałem z HK i cenowo wyszło zdecydowanie taniej niż w PL.
Najlepsze torby jakie miałem i mam obecnie to Domke i Mekko Wykonane z nieprzemakalnego impregnowanego kanvasu. Układają się do ciała i są dość niepozorne, jak się wybrudzą można wrzucić do pralki :)
O ile te pierwsze są drogawe to te drugie już nie tak bardzo - IMHO warte wydanych pieniędzy.
Mekko miał mój brat ma już 4 lata :) I dalej w nienagannej formie jest :)
Poszukuję czegoś "małego" do zestawu: 5D2 + 24-70/2.8 + 70-200/4 co sprawdzi się na krótkie wypady (górki/ rower).
Wymyśliłem sobie jakąś torbę biodrową, która na rower będzie idealna, i da się szybko obrócić by mieć dostęp do sprzętu, bez jej odpinania...
Wstępnie oglądałem Lowepro Inverse 100 AW, lecz wg mnie o ile pomieści body z 24-70, o tyle 70-200 w pionie raczej się nie zmieści...
Odmiana większa (200 AW) jest jak dla mnie deko za duża...
Czy znacie coś pokroju 100 AW, ale mieszczącego podobny zestaw (niekoniecznie LowePro)?
swojego czasu gdy mialem dostep do wielu toreb, torby biodrowe nie cieszyły się duzą popularnością, z prostego względu, nie były zbyt wygodne z wiekszym zestawem, w wiekszosci toreb lowepro mozesz popiąć się pod pas biodrowy co jest znacznie ciekawszym rozwiązaniem bo i masz fajną torbe na ramie i torbe na biodro, aczkolwiek ja polecam ci lowepro slingshoot plecak na jedno ramie, zmiescisz wszystko co trzeba a przekręcając torbe masz dostęp szybki do sprzętu, dodatkowo w kieszenigórnej schowasz sobie butelke z wodą czy kanapki,bądź mape, czy co tam chcesz
O widzisz, dzięki - właśnie przeglądam...
Czy ktoś z Was ma Sport Sling 100 AW?
Czy oprócz w/w zestawu zmieści jeszcze dodatkowo 70-200?