Nawet nie trzeba się zbytnio upierać, bo zdjęcia same idą :-)
Wersja do druku
Na następnym ślubie spróbuj nie wyciągać z torby 85 i wtedy się przekonasz ile czasu będzie podpięty 35 a ile 24-70. Ale jak skaszanisz zlecenie to żeby nie było później na mnie :)
Shadow nie odbierz proszę tego jako złosliwość[daleki jestem],ale Twoje stwierdzenie jest
zaprzeczeniem Twojej stopki. :confused:
Jestem przekonany do stosowania 35-ki czy innego jedynego szkła do całej imprezy.Daje to efekt który mnie odpowiada.Oczywiście to moje zdanie.Pozdrawiam.
Ja nie twierdzę że 35 się nie nadaje. Pytam tylko czy to rzeczywiście jest dobry wybór, czy może lepiej dysponować zoomem. Na przykład podczas obrączkowania ciężko jest zrobić gustowne zbliżenie mając podpięty 35L.
Nie jestem będac amatorem,fotografem ślubnym.Ale podziwiam zapał do kopiowania identycznych kadrów z ceremonii i traktowanie ich jako kanon.Wiem,wiem klient..ale kolejna identyczna para rąk z obrączką [rózniąca się tylko liniami papilarnymi]robiona 24-70 ,może nawet zabić oglądającego zdjęcia ślubne w galeriach.:)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dobre,napisalismy ze strideerem jednoczesnie,to samo
No, dzięki. Nie uważam się za jakiegoś ślubnego wymiatacza, mam jednak od pewnego czasu podejście do zdjęć z którym nie za bardzo chce mi się już walczyć (choć kiedyś bym się postukał w głowę na taką ideę): że reportaż ślubny nie polega na złapaniu każdego możliwego ujęcia każdą możliwą ogniskową - lecz na zrobieniu tylu kadrów, aby móc z nich ułożyć spójną historię. A to z kolei nie zakłada konieczności wykonania detalu (obrączki, bukietu, etc), ani konieczności strzelania UWA w ciasnych pomieszczeniach (bo przecież trzeba wszystko i wszystkich ogarnąć od stóp po czubki głów).
Nic dodać ,nic ująć.
Bo każdy ślub mimo wspólnego mianownika to osobny byt,osobna opowieść człowieka o ludziach.
Oglądam zdjęcia ze slubów z nadzieją że ją zobaczę.:oops:
Gdy widzę powielane scenki.[Młodzi we wodzie]Ludzi którzy nieudolnie pozują na obce sobie zachowania...to jakoś mi smutno.
Dziwny jakis jestem :idea: :oops: