ej robhary jestes tam jeszcze? czy Cie nie ma? :]
Wersja do druku
ej robhary jestes tam jeszcze? czy Cie nie ma? :]
kupił już pewnie nikona i teraz na żółtym forum d##ę zawraca
Może nie dostał dotacji xD
Pieniąchy słane z unii (celowo z małej) już się kończą, był czas dawania, nadchodzi czas brania. Jakoś w przyszłym roku rozpocznie się okres, w którym ilość kapuchy wypływającej do kasy unii będzie większa od przypływającej. Polska jako członek tego tworu ma również obowiązek liczenia się z tworzeniem budżetu unijnego!
Te dotacje nie były za darmo, podatnik teraz musi się odwdzięczyć. Jako że Polak potrafi, niektórzy na tym skorzystali (mówię o sytuacji dotacja -> firma przez rok -> likwidacja firmy i spieniężenie sprzętu), szkoda tylko, że wielu, którym naprawdę te pieniądze by się przydały, ludziom z poważnym zamiarem otworzenia biznesu w branży foto, nie mieli na nie szans. Jak to już ktoś wspomniał parę postów wyżej, znajomości, łapóweczki, cwaniactwo, byle do przodu, byle jak ale do przodu...
Witam !
Na początek chce zaznaczyć że chce dopiero zacząć przygodę z tego typu fotografią, Lustrzankę mam od jakiś 2 lat trochę już się z nią zapoznałam ale zdecydowanie na poziomie amatorskim fotografię kocham i póki co zajmowałam się raczej fotografowaniem dzieci i znajomych... jednak chciała bym zacząć robić dalej coś w tym kierunku szczególnie po tym jak ostatnio zobaczyłam zdjęcia znajomej ze ślubu za które zapłaciła około 1000zł a były tragiczne dostała 1200 zdjęć ze ślubu i były to zwykłe pstryki jakie każdy może zrobić dosłownie i uwaga ludzie są z tego zadowoleni ... więc postanowiłam również spróbować póki co oczywiście chce robić zdjęcia za darmo jako ktoś dodatkowy nie odważyła bym się takiej odpowiedzialności na siebie wziąć w końcu to ślub !
No ale do rzeczy ... mam obecnie Canona 450D może to cud nad cudami nie jest ale uważam że spokojnie można nim zrobić dobre zdjęcia PRZY ODPOWIEDNIM OBIEKTYWIE ... tak więc prosiła bym o pomoc w doborze jakiegoś obiektywu co by mi się na ślubach sprawdził ... niestety za dużo zainwestować nie mogę 1000zł to jest max ... znajdzie się coś w tych granicach ?
Była bym wdzięczna za pomoc
Odpowiedź do osób które mi odpisały w poprzednim miejscu (przepraszam za wybranie niestosownego miejsca)
Tak bo na forum jak można również zauważyć jestem już od jakiegoś czasu a jako pierwszego używałam 1000D już to zmieniłam zapomniałam w ogóle o tej stopce dziękuje za zwrócenie uwagi
becekpl - hehe faktycznie fotograf koniecznie musi znać obsługę forum bo inaczej nici z dobrych zdjęć :P :)
michael_key - dziękuje bardzo za konkretną odpowiedź :)
Zrób tak jak Ci napisali. Sprzedaj kita kup 17-50 Tamrona i 50 f/1.8 bo więcej tutaj nie ma co kombinować.
czyli za te pieniądze to są pewniaki tak ? ok to zaczynam się rozglądać ... :)