Ja też ale chyba poczekam do jesieni na Kolonie bo pewnie wtedy coś się jeszcze pojawi.
Wersja do druku
Mi tam Canon lepiej leży i już. Chciałbym doczekać chwili w której powiem zmieniam system bo ten mnie tak ogranicza że nie mogę na nim pracować. A tak dobrze że aparaty nie potrafią mówić i nie mają własnej woli bo pewno by mnie wymienili na inny model :)
Powiększenie zdjęcia wkurza mnie też trochę - szukam wciąż kciukiem lupki po prawej. Ale zaczynam doceniać możliwość ustawienia 100% powiększenia w punkcie af "od ręki" zaczyna mi się to bardzo podobać, jeden klik i już.
Niby lezy super w dloni ale chyba moje dlonie przyzwyczajone do gripa bo po wczorajszym slubie po kilkunastu godzinach serdeczny paluch ledwo zipie.... canon dawaj gripa!!! Ilez mozna czekac! :)
Pierwsze slubniaki za mna wiec kilka slow moze. Co do gripa i uchwytu juz wiecie, moze jak ktos przyzwyczajony, nie zrobi mu to roznicy, ja bez gripa wymiekam :/
Ale najwazniejsze to oczywiscie AF, czyli to co sklonilo mnie i jak zapewne wiekszosc przesiadajacych sie z MkII (na jakosc obrazka nikt nie zlego slowa nie mowil z MkII , pomijam pewne osoby ale jak to mowia wyjatek potwierdza regule;))
Jest poprostu bajka.
Jak nie trafi ( a to naprawde rzadkosc) to wiadomo ze to moja wina, ciezko znalezc zdjecie na ktorym wylozyl sie AF.
85/1.8 na MkII zawsze wydawalo mi sie wolne i nie odwazylem sie go zapinac do szybszych akcji a wczoraj nie chcialo mi sie go sciagac z body :)
35/1.4 dzielnie nie dawalo po sobie poznac ze jest zapiete do new body aczkolwiek "nie muszenie" przekadrowywania jest mniam mniam :D
24/1.4 rozkapryszona dama dawala sie duuuzo czesciej okielznac nizli z MkII:)
W "tancu"mozna bylo zapodac "sledzenie" iii... AF rozleniwia :)
Ja przyzwyczajony do srodkowego i lan szot nie dalem sie na dlugo skusic tym rarytasom :)
Tyle na poczatek, napisze jeszcze cos :)
Panowie posiadacze, gdzie są foty? Argument, że po wydrukowaniu jest super do mnie nie trafia, z mojego ip4s też na A4 jest dobrze ;)
Tam polookaj ;) http://photography-on-the.net/forum/....php?t=1161542 Im blizej konca wątku, tym wiecej fotek ;)