Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
ale chrome wyswietla zdjecia bez przesaturowywania, w porownaniu do Xee....
Może coś poprawili. W wersji bodajże 100456009.61.2 było źle. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
nie da sie ustawic retiny tak zeby wyswietlala obraz poprawniej? prosto z pudelka miala duzo czerwieni. kalibrowalem i1 Profiler.
Nie. Bez kalibracji nie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Może coś poprawili. W wersji bodajże 100456009.61.2 było źle. ;)
Ja mam 24.0.1312.56 i jest dobrze powiedzialbym:)
Kalibrowalem retine i1 Display 2, do D6500, jasnosc 80 i gamma 2.2. Przy tych ustawieniach jest lekko zaniebieszczona w porownaniu do SX2462. Po kalibracji do D5800 jest "cieplej".
Zamiast tego Display 2 proponuję nabyć/pożyczyć Display Pro. Niebo a ziemia. Ekrany zaczną być trochę podobne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Zamiast tego Display 2 proponuję nabyć/pożyczyć Display Pro. Niebo a ziemia. Ekrany zaczną być trochę podobne.
i1 Display Pro jest na liscie zakupów, zatanawialem sie czy w tym momencie nie da sie nic zrobic. Ok, dziekuje za pomoc :)
Gdyby kogoś interesowało - prowadziłem wczoraj webinarium, na którym prezentowałem kalibrację/profilowanie CX240 - zapis znajduje się tutaj:
Monitor graficzny
Cytat:
Zamieszczone przez
czornyj
Proponowałbym pożyczyć inną kartę grafiki i sprawdzić, czy obecna (lub jej sterowniki) nie jest walnięta. Może to oczywiście równie dobrze być jakiś wirusolog/zachwaszczenie i reinstalka systemu doprowadzi sprawę do pionu, ale równie dobrze może się okazać daremna.
Ponowna instalacjia systemu oraz sterowników karty Matroxa pomogło, zduplikowane narzędzia zniknęły :)
Pivot też działa ale nie mogę chyba zmieniać układu skrótrem, nie widzę go nigdzie w ustawieniach, ale może coś przeoczyłem... w którym miejscu dokładnie mogę to sprawdzić? I nie da się takiego skrótu jsamemu utworzyć?
Przy okazji dwie drobne prośby:
- jak powiększyć pasek zadań i paletę z narzędziami?
- Ctrl+Alt+Shift w czasie uruchamiania CS3 nie resetuje mi ustawień, gdzie ręcznie mogę wybrać tę operację?
Jak wygląda sprawa NEC P232W vs EIZO EV2436WFS? (Pomijając kwestie wielkości i rozdzielczości).
Cytat:
Zamieszczone przez
wain
Jak wygląda sprawa NEC P232W vs EIZO EV2436WFS? (Pomijając kwestie wielkości i rozdzielczości).
P232W to niskobudżetowy monitor graficzny a EV2436W wypasiony monitor biurowy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
P232W to niskobudżetowy monitor graficzny a EV2436W wypasiony monitor biurowy.
Mnie bardziej chodzilo o to co jest lepsze po zmierzeniu :) tzn czy ten wypas EV jest lepszy od lowendu graficznego czy jednak nie.
Cytat:
Zamieszczone przez
wain
Mnie bardziej chodzilo o to co jest lepsze po zmierzeniu :) tzn czy ten wypas EV jest lepszy od lowendu graficznego czy jednak nie.
Lepszy, w sensie liniowości jest P232W.