na włosach oraz na sukience po lewej stronie....
blurowałeś to ?
ja bym to lekko zaszumił, bo strasznie "komputerowo" wyszło....
tak mnie się wydaje.
Wersja do druku
Pszepana, ja nic nie bluruję, po to mam jasne szkła. To rozmycie to ruch+czas naświetlania+85L
to w takim razie 85 L kiepsko rozmywa..... ;-)
a poważnie to lekko zaszumiłem, tak na szybko....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
w ogóle brakuje mi szumu na tym.... serio.
całość powinna być zaszumiona ładnie, wtedy spójniej by było.....
według mnie.
Ała. Generalnie nie mam nic przeciwko mocnym ingerencjom ale sztuczny szum jakoś mnie nie przekonuje.
to zobacz teraz ;-)
Pank, nie zgadzam się z Tobą.
dodajesz tekstórkę - to już jest ingerencja..
ale tekstórka jest "old schoolowa" a buzia Pani gładka, to mi się gryzie.....
dlatego zaszumiłem.
Podkreślam że na szybko, i podkreślam że to moje zdanie.
Jezuuuu. Jeszcze bardziej zmasakrowałeś to zdjęcie. Zgubiłeś wszystkie delikatne szczegóły tekstury, skrzydła poszły się... no wiadomo gdzie. Rozumiem co proponujesz ale ujednolicanie faktury to coś co mnie zupełnie nie interesuje. Właśnie dzięki temu że nie jest jednolita bardziej wyodrębniają się poszczególne plany i zdjęcie jest bardziej plastyczne. Na szczęście czasy kiedy trzeba było myśleć i robić tak samo już minęły i nic nie stoi na przeszkodzie żebyś zwoje zdjęcia zaszumiał do woli. Są fotografowie którzy bardzo umiejętnie operują sztucznym szumem, stosują to nawet najlepsi ale co poradzę jak akurat tego efektu nie specjalnie lubię.
Do wczesniejszych wersji sie nie czepialem, bo uwazam ze kazdy ma swoja wizje i robi to co lubi jak i eksperymentuje - co jest o wiele ciekawsze od rutyny - chocby nie wiadomo na jakim poziomie byla.
Natomiast powyzsza wersja zmusila mnie do napisania jednego slowa: masakra :D
Ale biore to na wesolo :D
specjalnie podkreśliłem że to na szybko - chodziło mi o samą ideę....
żeby ujednolicić..
:-)
To ja proponuję ujednolicić w ten sposób :
http://img691.imageshack.us/img691/8080/szum.jpg
Albo najlepiej to już w ogóle tak :
http://img718.imageshack.us/img718/5503/biae.jpg
Szanowny Kolego, Sokołowski Michale... tak na szybko to sobie mozna wszy łapać a nie udowadniać swoje racje. I nie ma tłumaczenia że idea, że zasada i takie tam. Ja sobie tak myślę, Szanowny Kolego, że najzwyczajniej na swiecie nie potraficie tego przyzwoicie zrobić. Nota bene na szybko też mozna się przyłozyć i przyzwoicie zaszumić zdjęcie, tak w dwie minuty moze? Nie bedę jednak tego udowadniał z dwóch powodów:
1. to zdjęcie panka i tylko panka i tylko on, jako Autor moze sobie zaszumiać, odszumiać, teksturować i kombinować do woli
2. nie będę się lansował w cudzym wątku:) a jak uznam za stosowne to sam zrobię zdjęcie, zaszumię i podam jako przykład tego o co mi chodzi.
i tyle