Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Niech zrobia 5D mk V bez lustra i po sprawie. Obudowe niech zostawia taka jak jest.
ja bym obstawial hybrydowe 6D. z celownikiem przelaczalnym miedzy OVF a EVF (i wtedy lustrem albo polprzepuszczalnym albo podnoszonym/opuszczanym wedle potrzeb).
widze to bardziej w 6D bo to mialo by wiecej sensu w polaczeniu z ograniczeniem rozmiaru i pod nizsza polke cenowa...
Taka hybryda brzmi interesująco, ale w produkcji będzie wyraźnie droższa od obecnego 6d. Dojdzie koszt EVF i matrycy DualPixel. Temat bezlusterkowca FF u Canona wydaje się tak odległy i... zbędny :lol:, że aż mało interesujący. Raczej spodziewam się wkrótce tradycyjnego 6d mark II.
Ciekawi mnie natomiast (w kontekście najpóźniej przyszłego roku) jak Canon uporał się z automatyzacją produkcji elementów DO. Bo to co jest w tej chwili trochę zahacza o rękodzieło - tylko jedno, trochę niszowe szkło (fakt, że wreszcie bardzo dobre!) i ograniczona podaż. A przy okazji ten temat również dotyczy pośrednio bezlusterkowca, bo DO = mniejsze szkła. Tak od 70-200/2.8 mogliby już wystartować. Choć pamiętam również patenty 16-35 DO, choć w tym przypadku niekoniecznie chodziło o redukcję masy/rozmiarów.
stawiam raczej poziom serii 5 a nie 6 i cena będzie taka jak u topowej konkurencji bo produkt będzie dojrzały i z pełnym wyborem doskonałej optyki :mrgreen: - najpierw wyjdzie lepszy model a potem uproszczony i trochę tańszy - obawiam się że tak to chyba działa.
Mam nadzieję, że to ponury żart z tym sensorem:
Canon EOS 6D Mark II to Get New 26mp Sensor [CR3]
Chyba liczą na efekt miłego zaskoczenia, chociaż CR często trafiały z przepowiedniami :cry:
Dlaczego zart? Co ma w nim byc zlego?
6d przecież też miał inną matrycę niż 5d mk2 i 3 ? 26Mpx wygląda całkiem obiecująco, zwłaszcza MRaw 13 Mpx :D
Ja więcej poza tilt screenem i DP AF nie potrzebuję.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
6d przecież też miał inną matrycę niż 5d mk2 i 3 ? 26Mpx wygląda całkiem obiecująco, zwłaszcza MRaw 13 Mpx :D
Ja więcej poza tilt screenem i DP AF nie potrzebuję.
Sterownik do lamp wbudowany by się przydał. Może być radiowy :-D
Trzeba kupować kolejne stare 6d dopóki jeszcze są :)
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Trzeba kupować kolejne stare 6d dopóki jeszcze są :)
... kultowe, legendarne 6D Mark I classic
Taki classic jak 5d to nie będzie. Nie ma szans.