Odp: [RobertON] przyroda, pejzaże i inne
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Nie nabijaj się proszę :) do kalendarza...he...he.
Miałem jakiś polarek założony na 24-105.
To raczej testy tego szkła były pod kątem szerokości i 24 mm na fufu wystarcza w zupełności, przynajmniej dla mnie.
Nie nabijam się. Czasem widuję "produkcje" przyrodnicze w ogólnie dostępnych publikacjach, których jakość i styl wołają o pomstę. Na Twoje patrzę z przyjemnością.
Zastanawiałem się czy winieta nie jest efektem wysokiego kołnierza od filtra, piszę o bw w ostatnim secie.
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
Zastanawiałem się czy winieta nie jest efektem wysokiego kołnierza od filtra, piszę o bw w ostatnim secie.
Tam nie było kołnierza, ani nawet osłony p-słonecznej. Pewnie jakaś inna była przyczyna.
Bardzo Ci dziękuję za dobre słowo :)
Jak widzę foty innych kolegów, to stwierdzam, że jeszcze sporo muszę się nauczyć.
424) W mojej jadłodajni drobnica - jak zwykle sikorki - Bogatka zwyczajna na badylach.
424) Trafiają się modraszki - szybkie są.
425) Sikorka modra raz jeszcze, na moich badylach - wszystkie strasznie ruchliwe
425 najlepsze, co do obróbki (odszumiania) jestem na nie.
Thx, że wpadasz coś doradzić, a specjalnie zmniejszyłem krycie po odszumianiu.
Muszę jeszcze to zmniejszać, a ciągle mam wrażenie, że szum jest zbyt duży.
425 najlepsze z tych 3 jeśli chodzi o ujęcie.Jeśli możesz pokaż to zdjęcie bez odszumiania.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
ciągle mam wrażenie, że szum jest zbyt duży
Też czuję tę presję.Przez tę eksponowaną histerię szumofobów, wygłaskujemy fotki aż za bardzo .
Eh gdzie te czasy dobrej zacnej fotografii czarno -białej.
To jest crop tak ze 25% z całości bez odszumiania - pochmurne niebo ISO 3200, f5,6 300 x1,4
425A)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Eh gdzie te czasy dobrej zacnej fotografii czarno -białej.
Technologia ją przegoniła do lamusa.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
wygłaskujemy fotki aż za bardzo .
Tylka jak wyznaczyć tą granicę, gdzie jest już dobrze...
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Też czuję tę presję.Przez tę eksponowaną histerię szumofobów, wygłaskujemy fotki aż za bardzo .
Jak to zwykle bywa musi pojawić się pionier, który wprowadzi nowe elementy, które za jakiś czas staną się modą. I wtedy zmieni się podejście do wyglądu zdjęć, a bardziej prawidłowo, pojawi się nowy punkt widzenia rzeczy.
Sikorki przyjemne, żeby mi takie wychodziły, cieszyłbym się.