jestem ciekawy bo fajnie się projekt rozwija:)
Wersja do druku
jestem ciekawy bo fajnie się projekt rozwija:)
Ja czekam z zakupem na zmiane komputera, licencjie zakupywac do laptopa ktory idzie do zyda w tym roku - bez sensu. Na razie uzywam demo - po reinstalacji 2 raz ( komputer byl zawirusowany tak czy inaczej, specjalnie bym nie reinstalowal ) - pytanie czy roznice wersji demo do pelnej wersji to tylko ograniczenie czasowe 45 dni czy jest jeszcze jakas roznica ???
Fajnie by jeszcze dla amatorow nazwac odpowiednio i utworzyc profile typu... np:
Krok 1
detale : 6
Wygładzanie : 0
kontrast : 10%
Krok 2
Punkt szarości : 50%
Obszary ciemne : 40%
Obszary jasne : 40%
Granica obszarów : 0
Miękkość 20%
Swiatło 100%
Krok 3
Kolor : Oliwkowy
Nasycenie 40%
Winietowanie : 70%
Gamma : 0.9
Ostrość 100%
itd....itp..... szkoda ze program nie jest zabezpieczony jakims kluczykiem jak np. przyklad z innej branzy np:
http://www.multi-com.pl/index.php/pl...ategories.html
Ja dosyc czesto zmieniam komputery, i licencja na dwa razy to moze rownac sie licencji na 3 miesiace :( Jeden udalo mi sie w domu przytrzymac rok - i teraz go sie bede pozbywal, na nastepnym domowym obiecuje tez zakupic licencje ....
Tak sie mowi potocznie o sprzedazy...... nie widze tu zadnej politycznej poprawnosci... jest to nawet synonim uzyskania dobrej ceny w tym powiedzeniu.......
Oj prosze Cie. Nikt tu nie jest rasistą. To jest takie potoczne okreslenie sprzedazy towaru za dobra cene ... Szkoda drazyc tematu.
Moje buty moglyby sie obrazic :))) Maja nowoczesne rozwiazania technologiczne - wibram i inteligentne materiały takie jak gore tex..... te przyslowie juz dawno wyszlo z obiegu wraz z rozwojem trekkingu :)))
Licencja jest na dwa komputery tzn. można używać na dwóch w tym samym czasie. Nigdzie nie jest napisane że tylko dwa razy można zainstalować.
Pełna wersja w odróżnieniu od demo ma następujące właściwości:
- brak limitu wielkości przetwarzanego obrazu. Demo ogranicza do 1280pikseli po dłuższej krawędzi.
- używa wszystkich rdzeni i procesorów w systemie. Demo używa tylko jednowątkowego przetwarzania. Czas przetwarzania wersji pełnej jest prawie tyle razy szybszy ile rdzeni ma procesor.
- przetworzone obrazy można zapisać w bezstratnym formacie TIFF z precyzją 48 bitów (16 na kanał) co pozwala na znacznie lepszą jakość jeśli obraz ma być dalej przetwarzany.
- wsparcie techniczne w razie problemów.
Czy jest opcja cofnij?
Chodzi mi o cofnięcie ostatnich 2-3 ruchów.
Mam ostatnie demo 1.4.coś tam, coś tam...