Dziekuje, pierwszy dowcip po polsku jest zdecydowanie bardziej smieszny :-)Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
Drugiego nadal nie rozumiem :(
Wersja do druku
Dziekuje, pierwszy dowcip po polsku jest zdecydowanie bardziej smieszny :-)Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
Drugiego nadal nie rozumiem :(
Kiedyś, jak mieszkałem jeszcze w Płocku (stamtąd pochodzę) zwróciłem uwagę, jak w TV, w teleturniejach, wywiadach czy gdzie tam, ludzie z Łodzi zapytani skąd są, mówili, że są z miasta Łodzi, albo że mieszkają w mieście Łodzi.Cytat:
Zamieszczone przez Zielony
Teraz od prawie 10 lat mieszkam w Łodzi, i tego nie obserwuję. Nadal to jest? Ja tam mówię, że w Łodzi mieszkam, nie dodaję że w mieście, gdyż uważam rozmówców za na tyle inteligentnych, żeby się domysleli, że nie w takim drewnianym przedmiocie co utrzymuje się na wodzie.
Ja sie czasem spotykam.. ale ja tak tego nie odbieram, ze ktos to mowi aby uswiadomoc mi ze nie chodzi o lodke..., a jako swoista utrwalona zbitke jezykowa.
P.S. A to z rodzonym warszawiakiem to jakas bzdura... Czasami tak mowia cieniasy niektorektore jak nie chca dostac wpierdziel za pochodzenie i tyle :) Ewentualnie jak sie rozmawia miedzy warszawiakami... ale po co komus z drugiej strony swiata moja dzielnica, skoro nic mu to nie powie? Jezeli ktos tak naprawde postepuje.. to jest to margines marginesu.
ja tez sie spotkalem z taka osoba tylko, ze miala kolo 80 lat i nie nazwal bym jej "cieniasem niektorymktory nie chce dostac wpierdziel" czy marginesem marginesu" :roll: .. wrecz przeciwnie, ale ja juz taki staromodny widac jestem :roll:Cytat:
Zamieszczone przez fredi
tyle odnosnie "przedwojennej szkoly", jak to sie ma teraz - nie wiem..
Ewidnetnie nie byl to ten cienias o ktorym mowie ;) To zjawisko wystepuje raczej wsrod ludzi mlodych. Natomiast byl owym marginesem. Moze slowo ci sie p oprostu zle kojarzy, nie chodzi przeciez np. o "margines spoleczny", a o zjawisko znikome ilosciowo.
Dwa fajne wątki z forum gazety :) Pierwszy o dość szczególnym znaczeniu słowa "dziewictwo" :lol:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...408048&v=2&s=0
A drugi, to zbiór ciekawszych kwiatków z tego samego forum:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=29744178
leze i kwicze.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
mistrzostwo swiata :mrgreen:
no ciekawa lektura ;-), az chce sie zabrac glos :mrgreen: tylko ciezko trafic w klawiature :mrgreen:
A co będzie, jak uzna, ze ten od odbytu, to jednak ten jedyny na 1000 proc.?
Chłopak awansuje ;-)
:lol: :lol: :lol:
mogłaś zajść w ciążę z ręcznikiem-urodzisz myjkę
:lol:
caly monitor opluty :lol:
Wierzyć się nie chce, ale to dobrze, że wszyscy ludzie nie są tacy sami. ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Z wątków na gazecie, które mnie rozbiły lubię ten: Co was wkurza w domownikach?.
Można się świetnie ubawić i dużo nauczyć ;-) , polecam.