Bo uzyles innego czasu migawki.
Wersja do druku
Bo uzyles innego czasu migawki.
Być może hehe :)
Popatrz na filmy z samochodami ktore maja swiatla LED - tez migocza.
Kupiłem do mojego Marka kartę Eye-Fi potocznie zwaną "aj-waj".Moje zmagania z uruchomieniem transferu zdjęć trwały dosyć długo.W kompie siedziała karta USB standardu N,czyli takiego samego jaki obsługuje karta San disc'a.Niestety w win 7 jest bardzo dużo zabezpieczeń zapory systemowej.Po wielu nieudanych próbach próbach jej dostosowania do umożliwienia transferu zdjęć z aparatu po prostu ją wyłączyłem i wszystko poszło już gładko.Transfer pliku .jpg typu "S" trwa 5-6 sek.Kartę testowałem z różnych odległości:2-8m,więcej nie potrzebuję.Na razie robiłem tylko testy,jak to się sprawdzi w czasie sesji? Zobaczę niebawem.
No to ja nie ogarniam... Jeżeli prostownik odwraca drugą połówkę fazy na plus, to w czasie jednego cyklu mamy dwa cykle 0-230, czyli dioda zapali się dwa razy częściej, niż przy prostowniku jednopołówkowym 0 - +230 - 0 - 0, albo ja nie kumam pracy prostownika...
1Hz to pełna sinusoida (2pi)
prostownik jednopołówkowy nie odwraca tylko przepuszcza jedną połówkę sinusoidy więc mamy 25Hz(w ciągu sekundy świeci 25 razy), przy dwupołówkowym mamy odwrócona część sinusoidy czyli 50 Hz (świeci 50 razy na sekundę)
Ale rozumiesz pojęcie sinusoida o częstotliwości 50Hz? Przy 50Hz masz 50 półsinusoid dodatnich i 50 półsinusoid ujemnych, więc więc jakim cudem robi ci się z tego 25Hz, to nie bardzo rozumiem. Musiałbyś nie tylko obciąć minusową sinusoidę, ale jeszcze wyrzucić co drugą dodatnią...