Odp: W czym nosić sprzęt - część II
dalu - wydaje Ci się, że 25cm z zewnątrz, to za wysoko? To trochę więcej jak krótszy bok A4. Zmierz swój sprzęt (nie ten, tylko aparat z obiektywem :mrgreen: ) i porównaj z opisem w aukcji
wymiary wewnętrzne:
19,8x15,0x10,5cm
wymiary zewnętrzne:
25,2x17,0x15,3cm
Cytat:
Zamieszczone przez
Radex
dalu - wydaje Ci się, że 25cm z zewnątrz, to za wysoko? To trochę więcej jak krótszy bok A4. Zmierz swój sprzęt (nie ten, tylko aparat z obiektywem :mrgreen: ) i porównaj z opisem w aukcji
wymiary wewnętrzne:
19,8x15,0x10,5cm
wymiary zewnętrzne:
25,2x17,0x15,3cm
na pewno bede mierzyl jeszcze w sklepie, to na 100% bede widzial jak lezy, czy pasuje. Przegladam mocno allegro, ale tego typu "ciuszkow" nie ma zbyt wiele, jesli ktos moze polecic konkretny model to prosze o wpis. Zalezaloby mi takze na tym zeby torba nie tylko byla zamykana standardowym suwakiem, ale tez na "klipsa", gdyz szczegolnie w podrozy/zwiedzaniu gdy czesto chowam/wyjmuje sprzet, jest to bardzo funkcjonalne - cos takiego jak tu Torba FOTO na aparat Canon Nikon Fuji Sony Pentax (3875158726) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Szukam plecaka do canona 60d z grippem i sigmą 17-55 2.8, do tego dodatkowo c85 1.8 + 430ex.
Chciałbym aby plecak był niezbyt duży aczkolwiek dwukomorowy, z możliwością wyciągnięcia foto po przekręceniu plecaka na brzuch z boku.
Camrock X38 - uniwersalna, dobrze wykonana torba na mojego canona. Nie ukrywam, że cena też była decydująca.
Lowepro primus aw. Do kupienia nowy już tylko w krainie kwitnącej wiśni;) ale czasem na e-b... się pojawiają mało używane i w dobrym stanie oraz cenie, można trafić ale trzeba być cierpliwym, sztukę na naszym popularnym serwisie al...
Polecam. Używam w podobnym tandemie, plus taki że body mieści się z zapiętym tele do środka.
stanęło na kata 3in1-20, całkiem fajny plecak, chociaż może być troszkę ciasnawy
Dobra, a teraz ja się poradzę ;) Jest ktoś na forum kto ma ten model torby i mógłby się podzielić swoją opinią? Sub Urban Disguise™ 20. Szukam czegoś w miarę dobrego w cenie do 200 zł. Zmieścić się ma do niej na pewno crop z podpiętym 70-200/4, z wymiarów wynika, że ta była by idealna, do Sub Urban Disguise™ 10 raczej nie wejdzie, chyba, że na "siłę" - nie wiem, nie mierzyłem. Może ktoś ma/używa do podobnego zestawu? Torba ma służyć na wypady w miasto i poza.
Zastanawiam się również nad:
1. Lowepro Event Messenger 150
2. Lowepro Inverse 200 AW - biodrowa.
Czy ktoś miał styczność z torbami Manfrotto z serii Unica ? Pytam bo potrzebuje włożyć do torby oprócz 5d+50tki+lampy i innych szmerów bajerów(w przyszłości pewnie dodatkowe 2-3szkła, jeszcze laptopa 15,4". Chodzi mi o coś w miare pojemnego ale nie rzucającego się w oczy. Max mogę wydać do 300zł. W oko mi jeszcze wskoczyło mekko s804 aczkolwiek jakoś np na deszczowe transportowanie wydaje się mało szczelna...Ktoś pomoże?:)