a jesteś pewien, że tu o jakiś AF chodzi? :-) ludzie lubią ponarzekać, a jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi :-)
Wersja do druku
powstaje pytanie - czy 5D II to sprzęt reporterski ? chyba nie.. skoro to nie jest sprzęt reporterski, to po co super AF ?
A ja przypomnę, że jak pojawiało się 40D to też od razu podniosły się głosy, że szum, że mydło, że AF do ****. Ale jak już puszka trafiła do ludzi, to okazało się że jedynie wyświetlacz irytuje. Tak więc więcej optymizmu. Ja na przykład nie uwierzę dopóki nie pomacam.
Mi nie chodzi o reporterkę (czasem jakis sport, biegające dzieci ale to bardziej do albumu rodzinnego). Nie chodzi mi nawet o prędkość AF a o DOKŁADNOŚĆ! Interesowołyby mnie 5 krzyzowych p.AF rozstawionych jak 5-tka w kostce do gry - 4 w p. mocnych i 1 środek.
Mam 85 1,2L II i wiekszosc zdjec - szczegolnie na MAŁEJ GŁEBI - robie z reki bo po przekadrowaniu na AF - kicha .
Nie wspomne ze ostrzenie z w/w obiektywem na AF TRWA WIEKI!!!!.
Dlatego też na stałe zamontowalem ciemna matowke ees i jest git .
Na jasnej standardowej - ja nic nie widze - wszystko jest jasne i wydaje się ostre- nie widać niuansów ostrości).
Dlatego zastanawiam się nad 2ga stara 5d + cashback + w/w 2 manualne obiektywy zeissam vs 5dII (+kamerka).
Jedyna przewaga i przydatnoąć nowej 5-tki to plakat czasem musze walnac na jakis kongres i to jest jedyna jej przewaga nad starą - JAK DLA MNIE.
|Chciałem napisać ogólnikami - nie wyszło trudno.
Canon przyjął strategię marketingową, której nie chce zmienić, pomimo, że świat cyfrowej fotografii właśnie teraz przeżywa gwałtowną zmianę. Treściwie reasumując moje odczucia - to wystarczyłoby powiązać zalety 40D, 50D z matrycą FF a wyszłaby świetna 5D II. Niektórzy na tym forum prognozowali wejście 50D z matrycą FF, gdyby zaistniałą taka sytuacja - to waszym zdaniem, jakie body byłoby lepsze 50D z matrycą FF ,czy obecna 5D MKII ?
PS z 85L w zakresie 1,2-2,8 w portrecie - moje oko i reka pewniejsza niz AF starej 5 - nie przekadrowyje :) (i wychodzi na to ze nowej - sadzac po rozmieszczeniu punktów)
albo za 3 lata dadzą rejestrowanie hologramów, a AF na tym samym poziomie ...
gdyby nałożono na to pokrycie pół AF z D300 to by dopiero było co oglądać (skoro sa pokazane pola z 40D, to dlaczego nie D300?)
Marzę o czymś takim na FF, oczywiście z bocznymi krzyżowymi.
Nie wiem jaki jest AF w starej 5tce, tym bardziej nie mam pojęcia jaki w nowej, ale jak jest lepszy od tego co w 400D to myślę, że jest OK :) <lol>