to zdjecie z linka masz naprawde w rozdzielczosci 6912x4608 ?? czy interpolowane
Wersja do druku
przecież piszę approx., nie nie mam takiego fajnego aparatu co robi tyle MP :) stocki interpoolują zdjęcia, tak samo jak np. robią tiffy z jpgów ;]
Raczej nie jest nikt w stanie na bieżąco kontrolować co kto robi z kupionym zdjęciem i jaką ma licencje. Ale na zachodzie raczej nikt nie ryzykuje procesu dla paru marnych dolców no i jak sprzedaje koszulki to nie na stadionie tylko w sieci sklepów lub w necie a tu łatwo wpaść.
@alzail - czy pare stron wcześniej nie chwaliłeś się tą sprzedażą? wydaje mi się że czytając twój post miałem de-ja-vu.
Pozdr
Nie i nie napisałem tego posta żeby się pochwalić sprzedażą, a zadałem pytanie na które dostałem w sumie odpowiedź. Zapewniam że nie piszę co minutę nowego posta na forum, a tym bardziej żeby się czymś pochwalić.
nie zgadzam się z tym:)Cytat:
rypson a gdzie można oglądać te Twoje świetne zdjęcia bo na stronie w stopce jakoś ich nie widzę. Widzisz w stokach liczy się przede wszystkim jakość zdjęć ich wartość artystyczna jest nie istotna za to istotna jest wartość użytkowa. Stocki to nie sztuka tylko manufaktura. Czysta produkcja masowa i tyle.
z moich skromnych na razie obserwacji wynika, że na stockach są różne TYPY fotografów, tak jak są różne kategorie fotografii
jedni preferują fotografię taką, którą bardziej nazwałabym "przedmiotową" czy "dokumentalną" inni- robią zdjęcia mniej lub bardziej artystyczne, koncepcyjne czy 'odjechane'
zarówno jedni jak i drudzy znajdują swoich kupców, zależy co komu leży w danej chwili:)
zresztą, aby zdjęcie zostało zaakceptowane, musi mieć poprawną kompozycję, to jest warunek niezbędny chyba na każdym portalu,
zatem może nie od razu dzieła sztuki, ale neizłe fotki mają wzięcie
chociaż z drugiej strony ...
wiele fotek wydaje mi się naprawdę ciekawych i aż żal patrzeć, że nie mają wcale DL bo albo zginęły w natłoku innych fajnych zdjęć, albo są dopiero co wrzucone?. albo mają pewnie jakieś braki techniczne albo bóg jeden wie co jeszcze powoduje, że ciekawe zdjęcia nie mają wzięcia, przynajmniej w/g mnie tak też tam bywa na tych stockach
o
daleko szukać nie trzeba:D
moje fotki są najpiękniejsze na świecie a świat je jakoś na razie słabo ogląda i kupuje;DDD
to się pochwaliłam, a teraz lulu;P
och cizus, właśnie wysyłam na shutter pierwsze fotki do zakwalifikowania, emołszen, emołszen;)
moje foty na shutterstocku odrzucili i kazali mi czekać pół roku na kolejną prubę
a dzisiaj:
http://submit.shutterstock.com/top50...&filter=photos
moja fotka na 42 miejscu w top 50 images ever po wybraniu opcji photos only :mrgreen: