Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
mkamelg
Zobaczcie co od*******ił Canon czyli porównanie podświetlanych pasków informacyjnych (najczęściej w Internecie na ten element wizjera jest używane określenie "info bar") z dwóch modeli aparatów czyli mojego kilkuletniego 5DS oraz świeżo zakupionego 6D Mark II:
Hmm aż chwyciłem mój egzemplarz.Dodam,że też jestem okularnikiem ale jasność/jaskrawość wyświetlania tych info w wizjerze jest ok.Na pewno nie razi i nie ma żadnej poświaty.Użył bym stwierdzenia,że wyświetlane info są stonowane.
U mnie nic nie wali po oczach, można nawet powiedzieć, że jasność tych cyferek jest dość "dyskretna".
Nienawidzę rozpakowywania sprzętu powoli przygotowywanego do wysyłki ale wziąłem jeszcze raz do ręki ten posiadany (jeszcze) przez siebie egzemplarz który został wyprodukowany pod koniec lipca 2017 roku i zrobiłem dodatkowe zdjęcia.
Moje zdjęcie robione w półmroku i jak widać cały pasek info nie jest wcale intensywnie świecący. U Ciebie jest chyba inaczej. Sprawdziłem na drugiej szóstce jest to samo. Poziom świecenia raczej uznałbym za dość niski, nawet w słabym świetle.
Dobra, przyszła mi go głowy jeszcze jedna rzecz - może u Ciebie nie działa regulacja podświetlenia tego panelu ? Przecież to nie świeci ze stałą jasnością, tylko jest regulowane w zależności od ilości światła, która pada na matówkę. Zobacz czy zmienia się intensywność tego świecenia gdy masz aparat skierowany np. za okno i spróbuj zasłonić ręką obiektyw. Jeśli podświetlenie się zmniejszy, to znaczy , że działa OK, a jeśli nie - to może być przyczyna ?
ja mam na to jedno wytłumaczenie: <facepalm>
tak samo jak z bolącym kciukiem od 5d4 :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Dobra, przyszła mi go głowy jeszcze jedna rzecz - może u Ciebie nie działa regulacja podświetlenia tego panelu ? Przecież to nie świeci ze stałą jasnością, tylko jest regulowane w zależności od ilości światła, która pada na matówkę. Zobacz czy zmienia się intensywność tego świecenia gdy masz aparat skierowany np. za okno i spróbuj zasłonić ręką obiektyw. Jeśli podświetlenie się zmniejszy, to znaczy , że działa OK, a jeśli nie - to może być przyczyna ?
Teraz już nic nie sprawdzę bo aparat już jest spakowany i po weekendzie wyrusza w drogę powrotną do sklepu w którym go zakupiłem.
Ja bym z ciekawosci rozpakowal :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Ja bym z ciekawosci rozpakowal :)
Delikatnie mówiąc rozpakuj :)
mam pytanie, na ile cykli przewidziano migawkę w 6d II? Nie mogę znaleźć tej informacji (np. optyczne)