serio? ;-)
Wersja do druku
Moda to jedno wlasny styl to drugie. Jeden woli matke drugi tesciowa. Wiec nie mozna tego tak jednoznacznie okreslic bo gusta kazdy z nas ma inne :-)
Dla mnie fajne szkło. Czekam tylko aż pojawią się używki na rynku w większej ilości i za jakiś 2k z hakiem kupi się za jakieś pół roku ;-)
Możesz się przeliczyć, do premiery C35L II możesz nie znaleźć zbyt wielu chętnych na pozbycie się szkła. Na razie było tu chyba tylko 1 ogłoszenie sprzedaży tego słoika
Manieryzm to trzecie.Cytat:
Moda to jedno wlasny styl to drugie.
Chętni się zdarzają, tylko ceny nie są jakieś bardzo atrakcyjne:
Sigma 35/1,4 - Obiektywy Canon - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Przewidując ile może ew. kosztować oczekiwany C35L II, IMO trudno oczekiwać aby znacząco wpłynął na podaż używanych sigm 35/1,4.
Ale zawsze znajdzie się paru, którzy po zakupie dojdą do wniosku że jednak 35L jest lepsze (to wymaga czasu). Mi nie leżała 35 Canona choć większość twierdzi że jest rewelacyjne wiec teraz czas na sigme. Testy testami a i tak każdy musi się przekonać na własnej skórze.
A na premierę 35L II ludziska czekają od baaardzo wielu lat...
Niektórzy się nie doczekali i system zmienili ;)
http://www.canon-board.info/obiektyw...tml#post695331
Po miesiącu intensywnego użytkowania mogę potwierdzić co już wcześniej napisano - obiektyw fajny ale ma też swoje za uszami - przy słabym świetle AF działa jak żółw, a manualny AF ma tak mały skok że bez tabletu 10" nie wyobrażam sobie korzystania z niego. Z mniej istotnych - ciężki, ale można się przyzwyczaić.
Canonowi nie wypada zrobić gorszego optycznie szkła niż sigma. Musi być wyraźnie lepsze od poprzednika i niekoniecznie dorównywać ceną 85L. Jeżeli będzie tak dobry jak sigma i zachowa klasę AFu z 35L bądź go poprawi będzie świetną propozycją. Tylko kiedy? Prosiłby się też następca 50L...