Jest polski manual 6D na stronie Canona:
EOS 6D
...i aż 404 strony.
Wersja do druku
Jest polski manual 6D na stronie Canona:
EOS 6D
...i aż 404 strony.
vs d600 DigitalRev TV - YouTube
--- Kolejny post ---
vs d600 http://www.youtube.com/user/DigitalRevCom?feature=watch
Jakoś tak rewelacyjnie ten 6d nie wypada... ale wifi fajne :)
czyzby palil sie grunt kanonowi pod nogami ?: ]
W teorii prawie w każdym elemencie i wyposażeniu 6D ma coś mniej - mimo że jest droższy - ale liczy się działanie w praktyce.
Jestem przed zakupem puszki - po stracie sprzętu muszę na nowo odbudować swój stan posiadania. Skoro zaczynam od zera to sugerowano mi nawet możliwość zmiany systemu, dlatego z ciekawością obejrzałem to wstępne "porównanie". Cóż mam mieszane odczucia, a właściwie to warto zobaczyć poważniejszy test praktyczny.
Mi bardziej zależy na ISO, a tu ma przewagę Canon (Wifi też przydatny bajer ale nie konieczny), ale za to podoba mi się możliwość sterowania np. smartfonem. Wbudowaną lampę jednak lepiej mieć niż nie mieć, ale w poprzednim body (5D) też nie miałem więc to nie problem. Dlatego mimo lepszego wyposażenia D600 skłaniam się ku 6D. Może to kwestia przyzwyczajenia do systemu..... (?)
droższy ale od czego ? od 5d2 ? ile kosztowało 5d2 w chwili premiery ?
Droższy od D600.
Witam Jestem posiadaczem 5D2 więc z ciekawością sięgnąłem by potestować 6d fakt, że tylko w sklepie ale przez dłuższy czas z różnymi szkłami. Co do ISO to 6400 dobre mniej blakną kolorki niż w 5d2 no i szum mniejszy na moje oko ok 1EV na korzyść, ale to subiektywne odczucie. AF i LAG nieporównywalnie szybciej, ogólnie prawie wszystko mi się w tym aparacie podoba, z wyjątkiem wyglądu menu i niektórych elementów sterowania - brak joysticka no i powiększenie to podgląd - lupa - i przednie pokrętło brrr...
różnica cenowa między d600 a 6D topnieje... 6D jest już po 7799 (sklep.filmgraf.com.pl) :) może po nowym roku spadnie do 7,3K :)
w Niemczech już spokojnie można było kupić poniżej 1800€ tyle, że szybko wykupują :P
Natomiast Nikon d600 systematycznie tanieje i juz za 1587€ gdzie stary 5d mark II trzyma się dzielnie 1650€