Pytanie: Lightroom wymusza robienie backupu raz na jakiś czas. Czy można usuwać historyczne backupy zostawiając tylko najnowszy? Pytam bo ostatnio odkryłem, że folder do backupu ma prawie 30GB!
Wersja do druku
Pytanie: Lightroom wymusza robienie backupu raz na jakiś czas. Czy można usuwać historyczne backupy zostawiając tylko najnowszy? Pytam bo ostatnio odkryłem, że folder do backupu ma prawie 30GB!
A on nie trzyma tylko jednego + aktualny katalog?
No właśnie wrzuca kolejne foldery z datami i plik backupu jest coraz większy.
Wywalić historyczne?
nie kojarzę - po to właśnie są kolekcje
kolekcje są fajne, bo można zdjęcia układać w dowolnej kolejności i już z Lr robi się prawie Photostation
oczywiście, że można, chyba że chcesz wrócić do poprzednich wersji kataloguCytat:
msz w Lr katalogu nie ma tak ważnych danych, żeby go archiwizować
moze glupie pytanie ale... czy w momencie kiedy korzystam z narzedzie adjustment brush, a zdjecie mam powiekszone to idzie w jakis sposob przesuwac to zdjecie. Raczej nie zakladam, ze sie nie da :P A ALTY, SHIFTY itp probowalem
Czy jest jakis sposob na powiekszenie trzcionki interfejsu czy suwakow LR4 ?
czcionki można lekko powiększyć tu: Edit/Preferences/Interface - Panels, Font size