10-24 to kompletna bzdura, ale jak sie okazuje w granicach poboznych zyczen wielu uzytkownikow. jak mowia: wiara czyni cuda, ale logiczne myslenie oszczedza zawodow
Wersja do druku
10-24 to kompletna bzdura, ale jak sie okazuje w granicach poboznych zyczen wielu uzytkownikow. jak mowia: wiara czyni cuda, ale logiczne myslenie oszczedza zawodow
najlepsze są czarne elki.
;]
Tjaa i w szczególnośći te 400/4 za 1400 Euro. To już nawet śmieszne nie jest.
Natomiast to co dał Akustyk było już jakiś czas temu nawet w lepszym tłumaczeniu ale wyżej na giełdzie jest następujaca "informacja" :mrgreen::
:D.Cytat:
1DsTc (True Colour), is a true colour processor (many have referred to Canon's patents in this area for a long time) which will deliver everything a 1Ds2 and 1D2 currently delivers:-
Features:-
- 16.2 MP (Equiv 32MP bayer sensor)
- 8fps (buffer 32 RAW, unlimited large Jpg)
- ISO50-6400 (custom function ISO18 and ISO12800)
- Dust prevention system (upgraded 400D model)
- full frame
- 8.2MP mode for sports shooters (uses full sensor, but @ 8.2MP)
- Mirror lockup programmable button(s)
- 11 shot bracketing (available 11,7,5 & 3)
- Personal and custom functions all available in camera
- EXIF data from lenses including calulated focus distance
- Focus spots can be seen in previews
- Preview screen autorotates depending on how you hold camera
And more.....
Jakoś mnie rozbawiło :
- ISO50-6400 (custom function ISO18 and ISO12800)
:lol:
50-6400 to już extremalnie a jeszcze 18 i 12800 ... hyh :lol: :grin:
Nie martw sie mnie to rozbawiło w całości :mrgreen:.
Póki co w canonie USA trwają promocje na wszystko co tylko się da (no może z wyjątkiem 400D):
http://www.usa.canon.com/app/html/NF...=specialoffers
http://www.usa.canon.com/consumer/co...omocat=General
Bonk trojka jest troche mniejsza od jedynek ;)
Mimo wszystko chyba lepsza taka "mniejsza" jedynka w postaci Bonk 3D jak 30D/5D z gripem.Cytat:
Nie kazdy potrzebuje takiej cegly jak 1DIIn. Szczegolnie w podrozy.
Dla pstrykacza wiekszy problem jedynek to gigantyczne baterie czy ladowarki.
Jak nie chca niech nie kupuja wiekszego modelu :D Canon zostawi 5D pewnie jeszcze nieco po premierze trojki, wiec beda sobie mogli kupic mniejszy.
Canon to zapowiedzial. Teraz trzeba tylko poczekac na realizacje.Cytat:
EDIT: Moj blad - 1DIIn juz zjechal do $3500 wiec miejsce w szeregu sie zmniejsza. No chyba ze Canon zunifikuje obie jedynki, wtedy to co innego.
Ja bym jednak 1DIIn do 5D nie rownal. Cena to jedno, reszta to inna bajka.
A co tam, pochwalę się :mrgreen:
Za około tydzień będę miał przedprodukcyjną trójkę do testów (starzy forumowicze pamiętają pewnie - miałem już tak 5D sporo przed premierą). Z aparatem mają być dwa nowe szkła. Zobaczymy co to będzie.
Jak tylko nie będzie blokady informacji, to postaram się coś pokazać i opowiedzieć.
Aha, cenę tej puszki juz przewidzieliście. Ktoś tam zdecydował sie pomachać nikonowi na pożegnanie :mrgreen:
Oskarkowy a kiedy premiera ? :)