Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
jak bedzie mial cichutki IS (w odroznieniu od tej suszarki, ktora jest w mkI), skuteczniejszy niz w obecnej wersji, mniej winietowal i mial kolory nowych elek (a nie takie chlodno-zimne jak mkI)... to czemu nie? co do ceny to jeszcze sie okaze, ale dzieki 70-200/2.8 raczej nie pozwola sobie na zbytnie szalenstwo. co oczywiscie nie znaczy, ze bedzie tanio... ;)
Z ceną to jak dotąd tylko przy C16-35/4L IS ktoś coś pokiełbasił w Canonie. Drugi taki incydent chyba niemożliwy :)
Zgadza się, aż nie chce się wierzyć, że za taką ciemnicę ktoś chce płacić tyle kasy ...
A ja ciekaw jestem co Sigma ostatecznie wypuści w ogniskowej 24-70.. Ciekawe czy zejdą poniżej 2.8? Ja bym szczerze bardziej wolał jakby zeszli na szerzej - np. 22-60 f2.8 ;)
Pono nadchodzi kolejna (trzecia? :lol:) stałka EF-S. Jak pisałem przy okazji premiery 50/1.8 STM spodziewałbym się EF-S ca. 30mm w takiej samej obudowie i z napędem STM.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Pono nadchodzi kolejna (trzecia? :lol:) stałka EF-S. Jak pisałem przy okazji premiery 50/1.8 STM spodziewałbym się EF-S ca. 30mm w takiej samej obudowie i z napędem STM.
pomarzmy: f1.4
ja bym bardzo chcial 22/2... o 1.4 to nawet nie marze... to tylko EF-S...
Eee tam. Sigma 30mm/1.4 jest do cropa a gabaryty jak C50/1.4usm. Z tym, że dla mnie taki obiektyw w canonie powinien powstać 10 lat temu.
Ciekawe jak wypadnie porównanie optyki i ceny nowego ciemnego Canona 70-200mm i nowego jasnego Tamrona o tym zakresie ogniskowych.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
jak bedzie mial cichutki IS (w odroznieniu od tej suszarki, ktora jest w mkI), skuteczniejszy niz w obecnej wersji, mniej winietowal i mial kolory nowych elek (a nie takie chlodno-zimne jak mkI)... to czemu nie? co do ceny to jeszcze sie okaze, ale dzieki 70-200/2.8 raczej nie pozwola sobie na zbytnie szalenstwo. co oczywiscie nie znaczy, ze bedzie tanio... ;)
To zadziwiające, jakie subiektywne mogą być opinie na tematy organoleptyczne. Dla mnie ten obiektyw jest ciepły, po południu w słońcu daje bardzo żółte kolory.
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
To zadziwiające, jakie subiektywne mogą być opinie na tematy organoleptyczne. Dla mnie ten obiektyw jest ciepły, po południu w słońcu daje bardzo żółte kolory.
nie mam duzej probki, bo korzystam z niego okazyjnie, jak z kumplem plenerujemy i on mi 100 macro podbierze.
ale z tego co zauwazylem - ma kolory zblizone do starszych L-ek: 17-40 czy 24-105. w porownaniu z nimi nowsze 70-300, 16-35/4 czy 24-70/4 daja cieplejszy obrazek. w domu sprobuje wygrzebac przyklad tego samego ujecia zrobionego 70-200/4 IS i 70-300 L, bedzie widac...