Spokojnie, jeszcze karta czytnika nie widziała. :)
Wersja do druku
Fajny plenerek, zdjęcia też przyjemne.
Czekać tylko na następny wypad, który sprawi, że migawki nie sprostają;) :):D
Oj szkoda, że zajrzałam za późno ;)
Mam nadzieję, że na następny plener się załapie.
wszyscy się załapią tylko na bierząco śledzić wątek, bo już niedługo kolejne małe co nieco się pojawi.
Może dla tych co nie mogą wyjechać jakieś spotkanko o świcie na jakimś fajnym zalewowym - a więc z rana zamglonym - terenie ? :)
Myślę nad jakimś fajnym miejscem z wodą i widoczkami.
Szkoda, że zameczek w Szałszy już ogrodzony po niebo, bo pięknie tam, woda, pola, las, zamek [no i konie, ale o świcie raczej zamknięte jeszcze ;)].
Ja czasami jeżdżę do Rud tam jest kościòł Cystersów i nawet woda tam jest:). Zobacz na necie może jest tam parę fotek to zobaczysz jak tam jest i czy Ci się spodoba.
Witam. Myślałem i o takim jednodopołudniowym wypadzie gdzieś tu w okolice.
Przychodzi mi na myśl albo rezerwat "Łęższczok" pod Raciborzem, albo właśnie Rudy i te stawy. Albo... miejsce zawsze fajne- czyli Pszczyna- park pałacowy o świcie to kawał frajdy. Lubię tam focić jesienią. Jest po prostu dużo wolnego miejsca i klimacik.
Co wolicie?
Ja byłbym za rezerwatem, albo Pszczyna:)
Ciekawe to będzie jak wylądujemy w...rezerwacie (żubrów) w Pszczynie, albo byłoby jakby Rezerwat zagrał w Pszczynie...
Ja generalnie jestem zawsze za, pasuje mi i jedno i drugie rozwiązanie :) Mam tylko nadzieję, że termin mi spasuje :D
no tak fata już rzucił propozycję. zobaczymy jak się to odzwierciedli w realnym świecie. Póki co czekam jeszcze na zdjęcia z pleneru z pławniowic.. :)
Cisza jak makiem zasiał:D
No bo daty ni ma. A od propozycji to ponoć ino Fata jest...
Jak jest propozycja a nie ma daty, to ni ma chętnych. Trza dać jedno i drugie...
Zrobimy tak: Podam terminarz tego co już jest wiadome, że będzie- przyklei to mod.
A tu będziemy się zapisywać i przypominać.
No to mamy w zbiorach
MOTOCROSS:
TOP AMATOR CUP 2012
Terminy zawodów: Czerwionka ( Polska )
III Runda 24.06.2012 r.
V Runda 19.08.2012 r.
VII Runda 23.09.2012 r.
Park im. Piotra Furgoła w Czwerwionce.
Gwiazdy:
MYSLOVITZ, HABAKUK, BULBULATORS, UNDERGROUND
Start, godz. 12:00, wstęp wolny
Szczegóły na www.atrfestival.pl
Z przyjemnością zawiadamiamy, że Master Truck 2012 odbędzie się w dniach 6-7-8 lipca na Autodromie Delta na terenie lotniska Aeroklubu Opolskiego w Polskiej Nowej Wsi, koło Opola – Gmina Komprachcice
Witajcie. Był ktoś na festiwalu Around the Rock?
Ja planowałem być, ale dokładnie w ten weekend odbywał się plener SONY na Jurze (okolice Ojcowa) i wybrałem właśnie to.
Zbliżają się zawody w four crossie...
Będę.
Pozdr.
Również będe na crossie rowerowym.. jak najbardziej. Around The rock niestety nie dotarłem bo zgarnęli mnie na wesele jako support foto:P
Witajcie
14.06 będę na koncercie w Chorzowie, a jako że z Gdańska tam jest dobry kawałek to pomyślałam, żeby to wykorzystać i jeszcze coś tam zobaczyć.
Najbardziej oczywisty jest Beskid Żywiecki. Co jeszcze polecacie? W sumie niekoniecznie muszą być góry. Będę miała na to 2 dni (może 3, jak coś super).
Dzięki z góry :)
Marta.
Na ten cross może też się wybiorę :)
Witamy szefową plenerową!:grin::!:
Napisz co Cię najbardziej interesuje poza krajobrazem i Beskidami.
Najlepiej mieć alternatywę na wypadek niepogody w górach.
Też bym sugerował Nikiszowiec (obecnie fotografowanie tej wyjątkowej, zabytkowej dzielnicy robotniczej nie jest już takim hardcorem jak kiedyś, gdy można było dostać po pysku albo ryzykować utratę sprzętu...).
Poleciłbym jeszcze coś w podobnym klimacie- czyli osiedle Borsig w Zabrzu, cmentarz żydowski kirkut w Zabrzu (bardzo klimatyczny zwłaszcza w oparach mgły (tam trzeba mieć zgodę opiekuna cmentarza), potem pałac i park w Pszczynie, nasze wspomniane Pławniowice k. Gliwic (zjazd z A4 o nazwie "Łany"), Muzeum Browarnictwa Żywiec, a z nowszych rzeczy- choć takich rodzinno weekendowych "Dream Park" w Ochabach przy trasie Katowice- Wisła.
W samych Beskidach...chyba te miejsca, które są punktami widokowymi- Ochodzita i Koniaków, trasa w pobliżu Żywca- na widokową Kiczerę i górę Żar znad jez. Żywieckiego, widokowe Skrzyczne (wjazd możliwy wyciągiem krzesełkowym dla zaoszczędzenia czasu).
P.S. A jaki to koncert z Chorzowie?
Śląsk jest bardzo ciekawy i różnorodny. Na tyle, że w ciągu 2 dni możesz tego jeszcze nie zauważyć.
Jeżeli któreś z wymienionych na Śląsku zainteresuje Cię szczególnie- mógłbym pomóc w skontaktowaniu Cię z osobami, które pomogą, podpowiedzą gdzie warto i co warto sfocić, jako że w 2008r mieliśmy na Śląsku duży plener klubowy i sporo rzeczy zaliczyliśmy, zaś na Nikiszowcu rezyduje nasz zaprzyjaźniony fotograf, którego tam wszyscy znają (Krzysztof Niesporek) z którym zresztą dopiero co się widziałem.
http://www.fotoniesporek.pl/index.ph...144&album=1148
Pozdrówka i miło nam, że zawitasz w nasze progi.:-)
Cala jura jest do dyspozycji. Tu jest naprawdę dużo świetnym miejsc. Wymienię to co na szybko przychodzi mi do głowy (nie znaczy że najatrakcyjniejsze...):
- Mirów,
- Bobolice,
- Pieskowa skała,
- pustynia błędowska,
- ogród botaniczny w Zabrzu i Mikołowie,
- ...
zależy tylko co chcesz zobaczyć i co Cię kręci...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Osiedle_Borsiga
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cmentar...owski_w_Zabrzu
Z Kirkuta.
Moim zdaniem nie ma sensu (i czasu) latać po wszystkich zamkach jurajskich- ale zaliczyć góra 2-3 najpiękniejsze zabytki architektury- ot choćby Ogrodzieniec (Pieskowa Skała jest zbyt szara i pozbawiona ciekawszego położenia) Pławniowice i Nikiszowiec- będzie to zestawienie 3 zupełnie różnych stylów i okresów oraz obiektów. To ma być wycieczka po Śląsku a nie po Jurze zdaje się...
Pozdr.
Dzięki za odpowiedzi :)
Koncert to Beth Hart, udało mi się nawet zdobyć akredytację na niego, dlatego jadę tak spontanicznie.
Właściwie to ja będę miała piątek i sobotę, w niedzielę powinnam już ruszać w stronę morza, jakby nie patrzeć z 8h się jedzie.
Może rzeczywiście daruję sobie góry jako takie i nastawię się na dzieła człowieka ;-)
Nikiszowiec w sumie wypadałoby zrobić, ten kirkut wygląda nieźle, ciekawe czy w środku czerwca trafi mi się mgła :D
Plus jakiś wypad w okolicę i coś może po drodze jeszcze wracając...
A możecie jeszcze polecić jakąś bazę noclegową? Może być standard turystyczny, byle z łazienką ;-)
PS. Nie planujecie jakiegoś fotowypadu w ten weekend kiedy będę? ;-)
Byłoby bardzo fajnie się spotkać.
To byłoby takie symboliczne spotkanie Północy z Południem...
I plenerowe.
Zobaczymy co zrobimy w ten weekend.
Napiszę do kumpla z Chorzowa odnośnie noclegu.
Dzięki :)
Skoro na 14.06 nic nie mamy w planach, bo aktualne focenie mamy na MTB w Rybniku ,które już 10.06 to z chęcią można by było się właśnie wybrac na owe spotkanie z Najeli. Ja jestem jak najbardziej za...:) Takze wszystko się jeszcze rozpatrzy.
Z tego by wynikało, że ...trzeba zrobić plener dodatkowy na terenie Śląska.
Stawiam na Nikiszowiec i Borsig w 1 dzień. (Nikisz mam od dawna w planach, ale jakoś tylko jeżdżę obok zamiast tam wdepnąć). Wystarczy nam na kilka godzin focenia.
Pogadam z Niesporkiem i na pewno coś nam podpowie.
Z uwagi na możliwości chyba najlepsza byłaby sobota 16.06.
To co? Szykujemy się?
P.S. W dniach 15-17.06 odbędą się Dni Rybnika.
Nie zawsze coś jest tam dla nas ciekawe, ale...zawsze są koncerty jakieś.
Jak ktoś lubi Lady Pank to na stadionie miejskim 17.06 zagrają.
http://www.rybnik.pl/index.php?id=1400
Pozdr.
Pytasz a wiesz ,że jak najbardziej jestem za:):cool: Poczekajmy na resztę aż dotrze do tego wątku..:) no i w gwoli przypomnienia 10 czerwca MTB na gliwickiej , Oczywiście w ten weekend 9-10 są także dni Pszowa gwiazdami jest Kora oraz Ewa Farna, kto ma ochotę to zawita na stadionie w Pszowie.
Nikisz Nikiszem ale trzeba będzie załatwić chleb i sól na powitanie Najeli na naszym landzie...:D
Twój przyjazd jest mi wyjątkowo na rękę z pewnego powodu...:mrgreen::grin:
A o chleb i sól się nie martw- u nas są bezprocentowe...:lol::wink:
Postaramy się żebyś nas długo pamiętała...:D
Na MTB w niedzielę na 90% się pojawię, ale kolejna sobota pomimo kuszącego spotkania z najeli niestety stoi pod znakiem zapytania. Dziecko w drodze (na dniach), dom w budowie i jeszcze te nasze plenerki... Och za mało czasu, za mało...
Proszę, proszę, tydzień mnie mnie było a tu się znowu działo. Na MTB będę chciał zawitać, dalsze pomysły pod znakiem zapytania.
To zależy z czym przybędziesz...:mrgreen:
Ciekawa sprawa.... jakoś nie wierzę, że Sołtys zna osobiście Najeli, ale mimo tego twierdzi, ze spotkanie z nią jest dla niego "kuszące"...
Najeli? Wy się znacie???:shock::?::grin::lol:
No dobra. Też przyznam, że i dla mnie jest kuszące...:grin::-D
Widzisz jakie poruszenie wywołuje ten Twój przyjazd?:shock:
P.S. Mac! Spróbuj nie być na zawodach!!!
Ostatnio się od nos coś migosz chopie...
I dwusety nie zapomnij jak już się wybierzesz.
Pozdr.
Ten krok akurat już zaliczyłem dość dawno temu, syna już też jednego mam, więc jedynie zostaje budowa domu 8-)
Nie zna, kuszące, bo chętnie oglądam prace najeli i miło by ją poznać 8-)
Fata a po co tobie ta dwuseta :P, wszyscy inni to może i skorzystają, ale ty :twisted:
A tak przy okazji nie mogę nigdzie znaleźć informacji na temat tego MTB w niedzielę, chyba za słabo się staram. Zbyszko o której jest tam impreza?
Tu jest wszystko.
http://4xopen.pl/?p=639
Czyli zasadniczo od 12:00.
Byle pogoda dopisała, choć ma lać w niedzielę, ale... tam jest dużo gęstych drzew, więc może być nawet ciekawiej w mokrym piachu i ziemi.
Pozdr i do zobaczenia.
P.S. Ktoś się wybiera na strefę kibica? Pomyślałem, że fotografowanie fanów piłki czasami bywa dość ciekawe...Oczywiście tych normalnych i barwnych a nie zalanych w trupa głupków.
Sołtys... mnie ta dwuseta potrzebna dlatego, ze robię ostatnie przymiarki do przesiadki na ten Wasz sprzęt...
No widzę właśnie i aż mi głupio :)
Mam nadzieję, że jak już przyjadę to będę tak samo fajna jak Wam się teraz wydaje :D
Dzięki :)
A co do moich prac to (niestety) ostatnio najbardziej na bieżąco jestem na FB (link w stopce). Choć może jutro z racji święta uda mi się dokończyć ostatni materiał i wtedy wrzucę i na stronę i tutaj.
My się tak specjalnie nakręcamy.
Bo my młoda grupka jesteśmy- wiesz, jeszcze nieopierzeni a już do nas goście zjeżdżają...
:lol:
Inna sprawa, że jakby przyjechał ktoś, kogo nie kojarzymy to nie to samo, co ktoś, kogo całkiem dobrze kojarzymy...
:wink:
Niech Ci będzie fajnie.
P.S.
Na Twej stronce widzę chyba moje ulubione Machhapuchhare.
:shock::lol:Cytat:
Mam nadzieję, że jak już przyjadę to będę tak samo fajna jak Wam się teraz wydaje
Wiesz... myślę, że znamy tę starą prawdę głoszącą, że kobieta zmienną jest...;)
Co do pytania faty o strefę kibica, hmm chce się wybrać ,ale lokalnie tutaj u siebie w Rydułtowach może co nieco popstrykać i zrobić reportaż. Aczkolwiek mam nadzieję że uda mi się coś pstryknąć,ale do konca nie wiem. Co do niedzieli wiem ,że ma być pochmurno,a czy będzie padać to się do konca przekonamy. :)
Co do zmiany systemu nie przymierzaj się tyle, tylko inwestuj :D
Działaj Fata, 2seta czeka ;-)
Działam działam...czytam wszystko o tym, co mnie interesuje.
I czekam na....
NAJELI.:grin:
Chyba tradycją się stanie, że ja jako ostatni publikuję zdjęcia :oops: Najważniejsze, że zdążyłem z materiałem przed kolejnym plenerem :mrgreen:
S1. Pierwsze podejście do HDR-a.
S2.
S3.
S4. Rozmowy przy Canonie
S5. A ten mały kolega też był z nami:
A nieprawda... Ja będę ostatni...
Najpierw jednak wrzutka z fikołkowa na Wiśniowcu sprzed 2 lat- z MP w 4crossie.
Efektem tej zabawy czasami jest...
No to czekamy na niedzielę..:) oby z taką dosyć ciekawą pogodą.