Te kwiaty to Actry?
Wersja do druku
Te kwiaty to Actry?
W tym konkretnym przypadku acta posłużyło jako nawóz :lol: Kwiaty na zdjęciu noszą nazwę Buntowniczka Niezadowolona czyli po łacinie Nervencya Violetencyja Dyrdymaum :D
Goniąc za modą czyli sztuczki :-P
[443]
[444]
Mroźne Pieczyska.
[445]
[446]
[447] rozmowa
[448] FAMOR
[449] oprócz błękitnego nieba
[450]
[451]
[452] Po Pieczyskach łaził i łapy sobie odmrażał, dając z siebie wszystko...cienias:mrgreen:
448. Boje cumownicze.
Spacerując niegdyś po lodzie w tej okolicy szedłem sobie zobaczyć moją bojkę.Jak się trzyma i czy się trzyma.Na zalewie poziom zależy od pracy elektrowni wodnych na Brdzie.Więc lód może sobie wisieć w powietrzu lub podnieść się raptem do góry,ot figlarz taki.
Bojki czasem wtedy rwą się lub idą z lodem ,pomosty też.Ci co chodzą po lodzie..eee tam.Zgiń ,przepadnij.
Więc idąc po tym lodzie widzę że jedne boje są wmarżnięte w lód a inne pływają otoczone krążkiem wody.Myślę sobie z jakiego powodu niby różnie tak zachowują się one,te bojki.?Jako umysl ścisły za nic nie potrafiłem sobie wyjaśnić.O zgrozo ,przyszło mi na nieszczęście do głowy zwrócić na to uwagę koleżance małżonce.
Ta zaś od niechcenia rzekła : Te jasne wmarzają,a czarne nie...
Tjaaa......No,nic chciałem tylko powiedzieć :nie malujcie bojek na biało,ocynkowane trzeba pomalować na ciemnoczerwono czy czarno....
Bocian widzę biały pływa tam dalej...no niech uważa on ....
Bocian jest dyżurnym bocianem CB.info. To ten sam co pozował Sergiuszowi podczas pokazów samolotowych, a więc uważny jest on wielce :D
[453] przypadkowy przechodzień
Przechodząca przez jezdnię....
Przechodząca przez jezdnię jako symbol miasta, zamiast przechodzącego przez rzekę - chwilowo niedostępnego:?: Może być. Ciekawe gdzie się tak spieszy, na tramwaj nie zdąży na pewno :roll:
[454] jednych zalewa żółć, a ja lubiĘ pomarańczĘ :twisted:
Rację mają Ci stosujący czystą.Żółć,pomarańcz...nie daj Panie stosować.TRUCIZNA.
"Czystość formy" to nie jest to co mi ostatnio 'wchodzi'.
bydgoska Bazylika
[455]
[456]
[457]
456 mi się bardzo podoba. Bym troszkę inaczej wykadrował, ale jest moc.
457. Habemus papam? :)
Pozdrawiam
Dziękuję koledzy za słowa otuchy. Normalnie czuję, że się rozwijam :cool:
[458]
you've made my day :D
458. Dmuchawcem jesteś....
Czasami dmuchawcem co na wietrze, a kiedy indziej zmęczonym wędrowcem.
[459] św. Jakub patron pielgrzymów (i trampów)
[460] Mat.6;26
[461]...a on niech gra.
Ooo zszedł z dachu......onCytat:
.a on niech gra.
[462] Plaga_1
"Plaga pierwsza. "Aaron podniósł laskę i uderzył nią w Nil. Woda Nilu zmieniła się w krew. Ryby rzeki wyginęły, a Nil zaczął wydawać przykrą ..."
całkiem niezła ta plaga ;)
Niezła ta plaga mrozu, ale lekko nie było. Zanim zmarzłem na kość wydawało mi się bardzo sympatycznie...nad Nilem owym.
[463]
[464]
[465]
[466]
Manna płynie...
Przecież to oczywiste. Od bardzo dawna jesteśmy krainą miodem i manną płynącą. Gdzie jest miód? Na to pytanie postaram się poszukać odpowiedzi w najbliższym czasie :grin:
[467] nie wszystko poszło w wodę :mrgreen:
Mówi się, że liczba dmuchnięć do zdmuchnięcia wszystkich nasion z mniszka (dmuchawca) powie nam. Która jest godzina. Może to prawda, a może nie, ale pomaga to na pewno w roznoszeniu nasion. Nasiona mniszka zamknięte w małych owockach- niełupkach, mają puch kielichowy, pierzaste „spadochrony” pomagające im płynąć w powietrzu. Dmuchając na nie być może zapoczątkowujemy lot nasion wysoko i daleko. Takie nasionko naniesione przez wiatr może wędrować dziesiątki kilometrów i lądować w najprzeróżniejszych miejscach. Mniszek lekarski potrafi kiełkować na murach, dachach budynków, przeciętych drzewach.........
[468] ...tyle tandety...w sobie niestety...
Gdy piórka przestają boleć przychodzi czas na postawienie sobie ważnych egzystencjonalnych pytań. Jedno z nich brzmi: gdzie jest miód? Niczym detektyw Rutkowski postanowiłem to sprawdzić :mrgreen:
[469] szedłem jak Szarik...po zapachu
Prawda, którą odkryłem okazała się bolesna jak Matka Boska z ołtarza w Limanowej. Miód jest przechwytywany przez tzw. 'miodową mafię'.
[470] bydgoskie ściśle tajne przedsiębiorstwo przechwytywania miodu
Bydgoszcz - Czersko Polskie - czyli niegdysiejsze rydzle. Wiele osób widuje toto na mapach, a nie każdy wie jak tam wygląda. Zatem WŁALA :)
[471]
[472]
[473]
[474]
Hmm, gdyby nie charakterystyczne kominy to każdą łąkę czy pole można by nazwać Czerskiem Polskim :confused: - Jacku pokaż ciekawsze miejsca Czerska bo przecież są.
Spełnianie kobiecych zachcianek to moje hobby :D :arrow:rodzi się ino obawa, czy sprostam. Wszak szron już na dworze...
[475] mały biały domek
[476] chęchy
[477] rury
[478] mgła
No i nie sprostałem :|
[479]
no fakt nie sprostałeś i pewnie by Ci się udało sprostać ostatnim zdjęciem gdybyś pozbył się z niego tego krzywego atryzmu bo nam kościół runie, ale wiem jak możesz sprostać - potrzebne na szybko foto widoku z Rybiego Rynku na Marchlewskiego i pocztę (oczywiście do obglądnięcia w Twojej Galerii) jak zapodasz to możesz nazyawć się specem od zaspakajania kobiecych zachcianek ;-)
Bydgoszcz - budynek Poczty
[480]
[481]
[482] to jest z Rybiego Rynku :)
[483] nie z Rybiego, ale w całej okazałości
miodzio - chodziło mi właśnie o budynek za pocztą i jest 481
a fotki bardzo przyjemne takie lubię, czekam na więcej miejskich
Nie trzeba było tak od razu mówić (pisać) :p
[484] Budynek wzniesiony na planie prostokąta, w konstrukcji szachulcowej, z nietynkowanymi wypełnieniami ceglanymi. Dwupiętrowy, z dwukondygnacyjnym poddaszem, nakryty dachem dwuspadowym z wystawkami. Na osi ściany szczytowej wschodniej, na wszystkich kondygnacjach zachowane są dwuskrzydłowe wrota. Wnętrze parteru jest ukształtowane przez dwa rzędy słupów
[485]
[486]
tak ale wówczas Dałbyś tylko ten domek o który prosiłam a tak to załapałam się na kilka fajnych zdjątek i głównie chodziło mi o widok na budynek z Rybiego Rynku
Bardzo fajny kataryniarz.
Być może Cię zaskoczę, ale nie każdemu biały miś kojarzy się z weselną chałturką :arrow: http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll...LYMIS/94442436
[487] średni biały domek
[488] troszkę większy biały domek
[489] niebiały domek :mrgreen:
no no a jakie piękne monidło pomiędzy oknami na ostatnim foto
W takim razie cropne je troszkę...i będzie pierwsze ślubne zdjęcie w wątku :lol:
[490]
490 Gdy ci bracie życie zbrzydło, strzel se trochę pod monidło
Tak też Tomku zrobię :)
[491]
Na naszej planecie śnieg pada czerniawy nawet często bardziej czarny od czarnej pasty BUWI a u Was niebieski pada? Ja bym o tym doniósł na Kontakt „coś tam” to może by do TV dali. :lol:
naprawdę kręci Cię pokazywanie ludziom takich zdjęć?
Skoro zamieszcza to znaczy, że nie robi tego za karę. A i same zdjęcia kręcą. I to nie tylko mnie jak można wywnioskować z lektury powyższych postów. Jest to jede n z ciekawszych wątków na Forum. Dlaczego? Bo tak.
Kiedyś naprawdę znikła..w latach siedemdziesiątych nocą na skutek awarii jazu na Brdyujściu ,z rzeki zrobił się strumyczek....Cytat:
rzeka, której nima
biedni wioślarze ,ciekawe czy maja łódki na płozach.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dinderi,co Ty masz do małżonki Jacka_73 ???.Nieładnie,[no może mogłaby być trochę młodsza..ale może garnitur postarza :confused:]
Tak i nie. Na mojej planecie padający śnieg zdaje się być biały. Ale to tylko pozor. Jak już spadnie przybiera najróżniejsze barwy od łososiowego do granatowego. Najczęściej spotykany jest właśnie w odcieniach niebieskiego.
Chwila oddechu. Moje NIC w wersji dla znawców, twardzieli i wszelakiej maści smakoszy.
[495] druga strona nica