Wersja do druku
Fajna ta wersja SimonM, przynajmniej na lapku ;). No może przepały trochę przesadne, ale skóra fajnie wyszła.
Może inne zdjęcie wrzucimy... ?;)
Już nie moge patrzec na tę kobietę ... I to wcale nie jest jej wina.
Koloru jej skóry? ;)
i tego, jak się zmienia :)
ja widzę ją po raz drugi, więc jeszcze daję radę, Wam współczuję :)
Już pisałem o tym, aby zmienić RAWa.... :) Nie głupi pomysł byłoby to robić raz w miesiącu.. :)
No może mogłoby być mniej, natomiast bardziej wolę dominantę magenty niż żółtego.
Głównie obróbka w module raw w ps
dajcie jakieś fajne nowe zdjęcie a może osobny temat ktoś założy ? ;)
Mogłem sie bardziej postarać ale niech będzie
u mnie przedostatnia najlepiej wygląda, nie lubię magenty, lubię ciepło
ojej, czyżby moja wersja? ;)
:twisted:
A może tak jakiąś nową fotkę :/
Po tym jak każdy widzi jak te fotki się katuje to nikt nie będzie ryzykował :)
Wysłano z HTC Desire z użyciem Tapatalk
A zaryzykuję i ja... :) Jeśli ktoś ma jeszcze siłę to proszę o komentarze.
Skończy się tym, że jeśli ktoś z Was zobaczy tę Panią "na mieście", to ją pobije. ;)
Prosze.
RAW tutaj -> http://depresja.co-tam.pl/raws/_MG_5443.CR2
Moja wersja (jakas moja szybka obrobka w LR).
Jestem otwarty na krytyke.
http://img8.imageshack.us/img8/4871/mg5443.jpg
Moj jpg juz zgodny z regulaminem :)
Czekam na uwagi.
Przede wszystkim to główny element zdjęcia jest niedoświetlony :)
Ok, podciągnalem główwną postaź. Trochę przyciemniłem niebo z prawej góry.
Wiem ze jest trochę przepałów, ale tak mi się podoba.
Jakieś inne uwagi, porady ? (jestem samoukiem, chętnie się podszkolę)
Wiesz co chyba bez obróbki wyglądalo lepiej, patrz tytuł wątku "Kolor skóry...", tutaj Ci wyszedł jakiś taki marchewkowy
szybko - stąd obwódki. mało skóry w tym zdjęciu, podszedłem bardziej całościowo:
Mniej pomarańczowego. Lepiej ?
@jcsjacekj - W czym to wywołujesz, bo chyba jakoś tak dziwnie, brakuje mi średnich tonów, biele przepalone i jakieś takie zmiękczone :) ale kolor skóry już lepiej - trochę, u rediconn'a lepiej kolorek wyciągnięty.
Przyłączyłem się do waszych prób :) Moja wersja.
----------------------------------------------------------
edytowałem post aby poinformować że:
Zdjęcie zamieszczone miało 499kb.
Zasady umieszczania zdjęć oraz Regulamin CB pkt 9. ustalają wielkośc zdjęcia na [150 kb].
Trwa działanie administracyjne mające umożliwić ewentualne powiększenie limitu [warunki techniczne i możliwości.]Niestety na tą chwilę obowiązuje nas istniejący regulamin.
Zdjęcie usunięte można pokazać w postaci linku lub wstawić ponownie w wymiarze zgodnym z regulaminem.
Apeluję do kolegów bioracych udział w wątku o zrozumienie i współpracę w utrzymaniu sprawnie działającego forum :)
[ na plus jest to że Zasady wstawiania są jednakowe dla wszystkich ,pozwalają łatwiej porównywać prace.]Usuniecie zdjęcia umożliwia ponowne wstawienie bez dubla.Zapraszam do korekty.
janmar moderator CB.
rediconn - Bardzo fajnie!
moja wersja
może ja zapodam tą kolejną fotkę, nie będzie raczej trudna ;)
jestem ciekaw jak ją potraktujecie obróbką,
link do RAWA: LINK_raw
moje po: moja wersja
PS.chore posunięcie technika idzie na przód a Canon Board sie uwstecznia :/Cytat:
Zasady umieszczania zdjęć oraz Regulamin CB pkt 9. ustalają wielkośc zdjęcia na [150 kb].
Łamanie regulaminu nie jest oznaką nowoczesności.Kryptoreklama też nią nie jest.To po prostu unikanie kosztów zamieszczenia na forum reklamy za skromną opłatą.
Takie drobne cwaniactwo.
Krytyka działań moderatora prowadzona w wątku jest zakazana również.Od tego jest PW.
Rejestrując się zaaprobowałeś regulamin.Więc bądż konsekwentny.
Ja bym je raczej przerobił na B&W :)
Moja wersja: http://img37.imageshack.us/img37/438...28img00371.jpg
Z g.. bata nie ukręcisz, oczywiście można się bawić z takim zdjęciem i coś tam wyjdzie, ale podstawą do dobrych kolorów jest poprawne naświetlenie zdjęcia.
nie do końca,
Max rozmiar dopuszczony przez regulamin pkt 9.to oczywiście nadal 300 kB,a nie jw.Cytat:
Zasady podpisu regulamin pkt8.Również bez zmian od wielu lat.
Czy rzeczywiście zaproponowane zdjęcie do obróbki pasuje do tytułu wątku?
Mało tej "skóry" do obróbki i chyba jej kolor nie jest krytyczny dla całości zdjęcia.
a i ja sie pobawie :)