To pierwsza stanowisko...Wojewody ?
Wersja do druku
To pierwsza stanowisko...Wojewody ?
Art Mag będzie ktoś z Urzędu pilnował ? W sumie chyba musi..
Z tego co wiem, to mają być albumy cenionych w świecie artystów-fotografów, pytanie czy jako nagroda główna czy dodatkowa :)
Plan jest taki :
- po pomieszczeniach ogólnodostępnych poruszamy się sami.
- na wieżę i do podziemi wchodzimy w grupach pod opieką przedstawiciela Urzędu Wojewódziego
- jest też plan dodatkowy, odwiedzenia kilku ważnych gabinetów :)
W niedzielę będzie również z nami pani Rzecznik Prasowa Wojewody , na pewno odpowie na wszystkie pytania związane z konkursem.
o podziemia ponoć są ciekawe? chyba nie będzie problemu jeśli statyw zabiorę ze sobą?
Statyw jak najbardziej polecany.
Chyba będę :)
i jak się udał plener? Był ktoś ?
No był, tak z 60 osób :)
Uczestnicy pleneru Migawki (zdjęcie Andrzej Kutys)
Galeria zdjęć z pleneru
Plener "Orkiestra od kuchni" - organizowany przez Polskie Radio Szczecin - program "Migawka" i Fotoklub Szczecin
Dwudziesty czwarty z serii comiesięcznych plenerów (kolejne w każdą ostatnią niedzielę miesiąca). Spotkanie uczestników, niedziela 09 stycznia 2011, godz. 13.30, w SIGMA ProCentrum, Krzywoustego 70.
Tematem pleneru jest XIX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Chcemy uchwycić w obiektywie, to jak w Szczecinie odbywa się ta chyba jedna z największych imprez charytatywnych.
Oczekujemy zdjęć pokazujących osobiste spojrzenie fotografa na to wydarzenie, takich bardziej „od kuchni”, smaczków, ciekawostek i własnej interpretacji, wszystkiego tego co się w tym dniu będzie działo. A będzie się działo !!!
Chętni będą mogli wypożyczyć obiektywy firmy SIGMA. Koledzy z salonu SIGMA ProCentrum, będą na Was czekali od godziny 13.00 – 14.00. Zwrot obiektywów 16.00 – 17.00.
Zapraszamy absolutnie wszystkich, dla których fotografia jest pasją i sposobem spędzania wolnego czasu.
Więcej szczegółów w programie "Migawka" sobota 14.30 Polskie Radio Szczecin - 92.0 MHz - Szczecin, 98,7 MHz - Sławoborze, 106,3 MHz - Świnoujście i w internecie www.radio.szczecin.pl/migawka
A już chciałem pytać co się stało z Sigmą na plenerach migawki :)
Do zob. w niedzielę.
Wybieram się :)
Trzeba przewietrzyć sprzęt.
powinnam być
Frekwencja dopisała.
http://img843.imageshack.us/img843/8190/img8546o.jpg
Pozdrawiam
Bartek
Podsumowanie pleneru
Galeria poplenerowa
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Plener Migawki „Szczecin – Paryż północy” niedziela 30 stycznia 2011, g. 10.00
Plener "Szczecin – Paryż północy" - organizowany przez Polskie Radio Szczecin - program "Migawka" i Fotoklub Szczecin
Dwudziesty piąty z serii comiesięcznych plenerów (kolejne w każdą ostatnią niedzielę miesiąca). Spotkanie uczestników, niedziela 30 stycznia 2011, godz. 10.00, w SIGMA ProCentrum, Krzywoustego 70.
Tematem pleneru jest nasze miasto Szczecin, które często jest porównywane do Paryża. Układ ulic, architektura, detale sprawiają, że takie porównanie staje się bardzo uzasadnione. Pokażmy to na zdjęciach, spójrzmy na nasze miasto jak na mały Paryz.
Chętni będą mogli wypożyczyć obiektywy firmy SIGMA. Koledzy z salonu SIGMA ProCentrum, będą na Was czekali od godziny 09.45. Zwrot obiektywów 12.30 – 13.00.
Zapraszamy absolutnie wszystkich, dla których fotografia jest pasją i sposobem spędzania wolnego czasu.
Więcej szczegółów w programie "Migawka" sobota 14.30 Polskie Radio Szczecin - 92.0 MHz - Szczecin, 98,7 MHz - Sławoborze, 106,3 MHz - Świnoujście i w internecie www.radio.szczecin.pl/migawka
================================================== ===========
Plener Migawki Bileciki do kontroli niedziela 27 lutego 2011, g. 09.00
================================================== ===========
Plener "Bileciki do kontroli" - organizowany przez Polskie Radio Szczecin - program "Migawka" i Fotoklub Szczecin
Dwudziesty szósty z serii comiesięcznych plenerów (kolejne w każdą ostatnią niedzielę miesiąca). Spotkanie uczestników, niedziela 27 lutego 2011, godz. 09.00, przed Zajezdnią Pogodno, ul. Wojska Polskiego 200.
Tematem pleneru są szczecińskie tramwaje, nie tylko te jeżdżące po ulicach naszego miasta, ale również odpoczywające w zajezdni.
Chętni będą mogli wypożyczyć obiektywy firmy SIGMA. Koledzy z salonu SIGMA ProCentrum, będą na Was czekali od godziny 08.00 do 08.45. Zwrot obiektywów 11.30 12.00.
Czy są już gdzieś zdjęcia z pleneru z tramwajami ?
Część naszych zdjęć jest tutaj: http://kolumba5.tv/event/show/4 (będą dodawane nowe).
Oficjalna galeria migawki: http://www.radio.szczecin.pl/index.p...=132&idx=12320
Pozdr.
Witam
Czy ktoś wie jaki jet temat najnowszej migawki?
No w sumie ja wiem :)
Plener " Najdłuższa ulica w Szczecinie " - organizowany przez Polskie Radio Szczecin - program "Migawka" i Fotoklub Szczecin
Dwudziesty siódmy z serii comiesięcznych plenerów (kolejne w każdą ostatnią niedzielę miesiąca). Spotykamy się na ul: Wojska Polskiego 1, o godzinie 10.00.
Tematem pleneru jest najdłuższa ulica w naszym mieście. Plener chcieliśmy zorganizować w formie spaceru po najdłuższej ulicy w naszym mieście. Celem jest odkrycie zalet obiektywów nazywanych popularnie „zoomy spacerowe”. Obiektywów na tyle uniwersalnych, że pozwalających wybrać się na taki spacer tylko z jednym obiektywem i oddać się ze swobodą fotografowaniu, tego co podczas tej wędrówki napotkamy.
Chętni którzy będą chcieli wypożyczyć obiektywy firmy SIGMA, mogą to zrobić od godziny 9.30 w SIGMA Pro Centrum, na ulicy Krzywoustego 70.
Po plenerze będziemy czekali jak zwykle na 9 zdjęć plenerowych i 9 zdjęć kulis.
Hihihi... najdłuższa to chyba Tczewska jest :-) Ale Wojska też może być. :-)
Oczywiście plener w niedzielę 27 marca.
Ktoś kiedyś powiedział, że najdłuższa ulica w Szczecinie to Ku Słońcu.
A w sumie nigdzie nie napisałem, że bedziemy spacerować po Al Wojska Polskiego :) Tam jest tylko zbiórka :) Ale sprawdziłem Al. Wojska Polskiego, jest dłuższa od Tczewskiej o jakieś 300 m. W sumie ponad 6 km ciekawych tematów fotograficznych.
A tak się składa, że chciałam przejść się po Wojska któregoś dnia i zrobić fotki willi itp. :)
Spacer kilkunastu lub nawet kilkudziesięciu osób fotografujących obiekty na Wojska Polskiego to by była wspaniała sprawa. Wyobrażam sobie wspaniałą galerię zdjęć willi, detali architektonicznych i kowalstwa artystycznego. Zdecydowanie opowiadam się za foceniem tej ulicy.
A kiedy najbliższe? Będę tam na wyjeździe 3 tyg i bym wpadł z chęcią :)
Przychodzę na plenery migawki kiedy czas pozwoli. Najbliższego pleneru nie odpuszczę.
Mi się wydaje że najdłuższą ulicą w Szczecinie jest Kaszubska jak wchodzisz to min za 3miesiące z niej wychodzisz :D
Art Mag
Dzisiaj w Migawce było info o zmianie daty pleneru na 1 maja 2011 z powodu świąt.
Czy już wiadomo gdzie będzie plener?
1 maja to dość ciekawa data jak na plener.
Kiedyś spotkalibyśmy się pewnie po pochodzie.
Można powiedzieć, że na 89% już wiadomo co i jak. Ze względu na te 11% nie chciałbym zdradzać, żeby nie zapeszyć. W połowie tygodnia powinienem znać szczegóły, oczywiście jak najszybciej się nimi podzielę. Jedno co mogę powiedzieć, to że będzie światowo, chwilami groźnie, żeby nie powiedzieć dramatycznie ! Na pewno będzie co fotografować.
Art Mag
Bardzo ciekawe zapowiedzi!
Jak w dobrym filmie sensacyjnym.
W radiu słyszałem, ze plener będzie wyjazdowy.
O 11.30 muszę zrobic zdjęcie grupowe znajomym po komunii ich córki.
Nie będę cisnął żeby zdradzać szczegóły, bo lubię odrobinkę adrenaliny i suspensu.
Mam tylko pytanie czy zdąże po 11,30 na plener?
Coś mi się wydaje, że najbliższa Migawka odbędzie się nad Zalewem.
Chyba tą komunię trzeba bedzie przełożyć ;), wstepnie poczatek pleneru 10.00.
Art Mag
O komunii trzeba by porozmawiać z proboszczem :)
Poczekam na audycję w sobotę i będę robił korekty na bieżąco.
Plener Migawki „Port Lotniczy 2011” niedziela 01 maja 2011, godz. 10.00
Plener "Port Lotniczy 2011" - organizowany przez Polskie Radio Szczecin - program "Migawka" i Fotoklub Szczecin
Dwudziesty ósmy z serii comiesięcznych plenerów (kolejne w każdą ostatnią niedzielę miesiąca). Spotykamy się przed Portem Lotniczym w Goleniowie, 01 maja 2011 niedziela, o godzinie 10.00. Prosimy o punktualne przybycie, zabranie dokumentów, wejście tyko w grupie.
Tematem pleneru jest fotografia lotnicza i nie tylko. Będziemy mieli okazję zobaczyć lądowanie i start samolotu, zrzut wody z samolotu Dromader firmy AEROGRYF Aviation, prezentację pracy pirotechników na lotnisku i wiele innych atrakcji. Podczas pleneru będzie z nami kpt. SG Sławomir Szychowski, znany autor i miłośnik fotografii lotniczej. Niedawno odwiedziliśmy jego wystawę prezentowaną w Klubie Garnizonowym, galeria na stronie Migawki.
Chętni którzy będą chcieli wypożyczyć obiektywy firmy SIGMA („długie lufy” już jadą ), mogą to zrobić od godziny 8.00 w SIGMA Pro Centrum, na ulicy Krzywoustego 70, zwrot obiektywów pomiędzy 16.00 – 17.00.
Po plenerze będziemy czekali jak zwykle na 9 zdjęć plenerowych i 9 zdjęć kulis pleneru.
Zapowiada się ciekawy plener.
Sam nie dam rady (od komunii się nie wykręcę ), ale oddeleguję kolegę pasjonata lotnictwa i fotografowania.
No akurat w majówkę, a ja już zaplanowałem wyjazd :/
czy w ten dzień wypożyczanie obiektywów jest na tej samej zasadzie w Sigmie? (wpłaca się 80% ceny obiektywu?)
Nie - na dowód.
Na szczęście nie trzeba wpłacać żadnych pieniędzy. Trzeba natomiast przesłać do Sigmy 3 zdjęcia z pleneru. Dzięki dobrym układom Migawki ze sklepem Sigmy można przetestować za free sporo fajnych szkieł.
Świetnie! Pozdrawiam Prowadzących :)
Przed lotniskiem kierujemy się na parking P2 (po lewej stronie), będzie on bezpłatny dla plenerowiczów. Należy pobrać bilet parkingowy, opłata będzie anulowana. Prosimy o zabranie z sobą kamizelek odblaskowych, takich jak mają kierowcy w samochodzie. W najbliższej audycji informacje z lotniska i więcej szczegółów o plenerze. www.radio.szczecin.pl/migawka Do zobaczenia w niedzielę o 10.00 przed Portem Lotniczym Szczecin Goleniów.