Czy ktoś używał tego modelu? Jak wygląda jakość wykonania?
http://allegro.pl/phottix-velo-2-bod...749885087.html
Wersja do druku
Czy ktoś używał tego modelu? Jak wygląda jakość wykonania?
http://allegro.pl/phottix-velo-2-bod...749885087.html
Jak dla mnie to to samo co Quick Strap na 2 body z tym że tu w opisie piszę coś o taśmach asekuracyjnych. Tak czy siak mam/miałem quick strapa na 1 body i podziekuje za podobną jakość.
Kurczę, cały czas mam dylemat, co wybrać. Czy podwójny pasek reporterski, czy może jednak pojedynczy, a drugie body klasycznie, na szyi. Próbował już ktoś takiego rozwiązania? Jak to wygląda w praktyce; nie "kłócą" się ze sobą te dwa systemy wieszania sprzętu?
Wracając do tematu, znalazłem w internecie polskiego dystrybutora strapów reporterskich.
Oferta dostępna tutaj http://www.reporterstrap.com/reporter201101.pdf
Czy ktoś może użytkuje strapa f-my ROSA z Łodzi ??? wyglądaja dość solidnie ale nie widziałem ich wyrobów na żywo :(
Poczytaj trochę ten wątek (na forum jest chyba wątek reporterze) to się przekonasz. Ja ze swojej strony mogę polecić wyroby tego producenta.
Sent from my GT-I9000
Przeczytałem wątek dokładnie i to dwa razy. Rozumiem, że chodzi o wypowiedzi kolegi Merauder-a. Chyba jednak przyjrzę się tym pasom bardziej szczegółowo :)
Jak ktoś ma duże dłonie to szybki odpinanie i zapinanie karabinka jest bardzo trudne. Pomogło mi zastosowanie większych karabinków. Oryginalne są 4mm , ja wstawiłem 5mm - już dużo łatwiej się ich używa. A gdzie można kupić małe (nie wieksze niz 5mm) nie wspinaczkowe via ferraty?
Odpalona jest polska strona R-Strapow: www.blackrapid.pl, mozna tam kupic, cena sa wyzsze niz USA ale po odliczeniu VAT i kosztow wysylki z USA wychodzi pi x drzwi podobnie..
http://youtu.be/Wy6Ni6tF3QQ
Uszkodzeniu uległ mój jeden pasek. Zrobiłem zdjęcie i wysłałem do firmy http://www.reporterstrap.com/ z informacją co się stało. To jak się zachowała osoba obierająca telefon i email z firmy zasługuje na najwyższe uznanie. Nikt mnie tak profesjonalnie nie potraktował. Załatwienie reklamacji uważam, że zostało załatwione nie wiem 6 to chyba zaniżona ocena o jakieś 6. Za rok ponownie kupię u nich poprzedni zestaw Jesteś najlepsi.
Nie powiem
No dobra powiem Wam. Napisałem do firmy że pasek uległ uszkodzeniu. Dostałem odpowiedź że dostanę jedną cześć paska listem. Poprzekładałem klamerki na nowy pasek. Jutro odeślę swój uszkodzony pasek do firmy. Dodatkowo poproszono mnie o podanie konta aby zwrócić mi kwotę którą zapłacę za wysyłkę swojego uszkodzonego paska. Dodatkowo z nowym otrzymanym paskiem dostałem saszetkę na karty pamięci. A powiem Wam, że ta saszetka to idealne rozwiązanie. Oczywiście konta nie podam bo z takie załatwienie sprawy nie będę naciągał ich na śmieszne pieniądze.
Jednym słowem mała rzecz a cieszy.
Swoją drogą pasek sie zepsuł na gwarancji, to łaski nie robią raczej.
Oczywiście, że nie robią łaski ale mogłem najpierw wysłać swój pasek. Poczekać z 14 dni na nowy. I nie dostać gratisu. Myślę, że o takich rzeczach i takim postępowaniu niektórych firm warto pisać.
bardzo dobra informacja na temat serwisu ale jeszcze lepiej by było jakby się z pakiem nic nie stało.
W temacie mam pytanie czy ktoś miał jakiekolwiek problemy z paskiem z blackrapid ?? Ja jeszcze zamawiałem w USA i od kilku miesięcy dźwiga moją jedynkę i wszystko jest OK.
moim skromnym zdaniem producent zachował się OK .A nawet lepiej niż OK.
Warto zapamiętać to, a i inne firmy niech biorą przykład jak powinno się traktować klienta
Ja również od roku używam reportera(bo mam firmę produkującą te paski zaraz po sąsiedzku) i muszę przyznać, że są całkiem ok.
Z perspektywy czasu można by poprawić jeszcze kilka elementów ale na pewno to bdb alternatywa dla R-starapa!
Wszystko to prawda, ale to są właśnie standardy których każda szanująca się firma powinna przestrzegać. Bez tego na wielu klientów nie ma co liczyć.
Po prostu zachowali się tak, jak należy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie masz co sie obrażać i brać tego do Siebie - takie są fakty. Jesli poczułeś się urażony to przepraszam, ale zirytowało mnie to "nie nie powiem" w Twoim wydaniu :confused:
Kto używa mocowania promax w pasku reportera?
Uwaga na ładnie wyglądające podróby. Kupiłem Takie "cuś" i po roku czasu orczyk nie wytrzymał ciężaru jedynki, na szczęście upadła na miękką trawę więc bez uszczerbku. Wymieniłem na orczyk Made in Castorama za 2 zł, teraz samochód można ciągać:-)
Jaki orczyk? może karabinek
Jaki teraz godny pasek - R strap kupić? BlackRapid czy coś innego godnego możecie polecić?
Nie ma nic innego godnego teraz. Albo r-strap albo BlackRapid. Reszta to popierdółki jak to powiedział bandzior do Kilera.
Reporter Strap RS - jakis rok bezproblemowego uzytkowania z Body+Grip+17-40+Lampa
Ludzie a powie mi ktoś jak się sprawuje promax względem zwykłego karabinka?
wersja prowizoryczna ;)
@Grzesiek_PL - jesteś hardcorem
Grzesiek_PL - miazga ;-) rządzisz, jesteś królem R-Strapa ;-)
Może być mały problem jak szersza część paska przeciśnie się przez karabińczyk, a z tego co widzę to miejsca na tyle ma. Aparat nagle znajdzie się piętro niżej.
Póki był założony nie było takiej możliwości. Ale na to też jest sposób :
Grzesiek_PL - genialne w prostocie :) bravo!
Dobra, a niech mi ktoś podpowie jak się nazywa zaznaczony plastik, a co ważniejsze gdzie to kupić.
W linsznurze, na próżnej 5 w kaletniczym nie ma, ba nie mieli nigdy;/
Generalnie nazywa się to regulator, ale takie z dodatkowymi zaczepami do paska to nie wiem czy znajdziesz, dosyć nietypowy wzór.
Dzięki.
Wiem, że trudno dostać;/
Znalazłem jedynie coś takiego uchwyt kamelbak kamelback grimlock web dominator (2761354618) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jaki godny uwagi pas na 2 body?
Dual reportera
Blackrapid dual
Ja mam dual x reporter
tutaj masz jego test
Fotopolis.pl: Reporter Dual X - test
karabinki wymieniłem na jeden rozmiar większe, tamte za małe do moich dłoni i ciężko się odpinało od body.
Witajcie,
czy ktoś używa paska BlackRapid SPORT z 5Dm3 oraz z gripem?
W połączeniu z 70-200 to już ciężki zestaw i troszkę obawiam się o wytrzymałość mocowania.
Może macie inny pomysł jak to bezpiecznie i wygodnie nosić?
Używałem swego czasu z 5D Mk2 z gripem i 70-200/4 i ogólnie daje radę, ale jak dla mnie za ciężko jednak.