a czy wczesniej dostaliscie jakies info na maila?
Wersja do druku
Małe jest prawdopodobieństwo, gdyby się wysłało kody w tym tygodniu, żeby doszło do końca czerwca? Ktoś wcześniej pisał że promocja CashBack jest przedłużona na 400d, prawda to?
http://canonlensacc2007.onlinerebates.com/main.aspx
już działa :D
[ale u mnie strona "wskoczyła" dopiero za trzecim podejściem - trzeba próbować do skutku]
Czyli do 30.06 ważny jest paragon(faktura) oraz wypełnienie formularza? (ważne czy też trzeba wypełnić formularz do 30.06 :)
Znalazłem przed chwilą błędną informację na temat kodu SWIFT mBanku - podawano go w jednym z pierwszych postów; w związku z tym, iż wielu forumowiczów korzysta z usług tego banku - podaję właściwy:
BREXPLPWMBK - źródło:
http://www.mbank.com.pl/eng/faq.html
Dzwoniłem na mLinię - nie zaszkodzi przy wypełnianiu formularza podać oprócz siedziby (co jest wyszczególnione w formularzu) także dokładny adres banku:
Poniżej najważniejsze dane:
When transferring funds from abroad to an mBank account you will need the following information:
Bank name - mBank (można dodać: BRE Bank S.A. INTERNET BANKING)
Bank address - Mickiewicza 10
Bank City/Town - Lodz
Bank Postal Code - 90-050
Bank Code (e.g. Sort Code / BLZ / ABA) - 11402004
IBAN - complete account number
SWIFT - BREXPLPWMBK
Wysłałem kody 28-05 (priorytet polecony) dopisałem recznie SWIFT,
e-mail dostalem 07-06 ("Otrzymaliśmy Twoje zgłoszenie dnia 6/6/2007 i realizujemy je."),
kasa na koncie dzisiaj się pojawiła.
:D :D :D
Otrzymałem właśnie 40 zł za 430 EX. Niewiele, ale zawsze coś:)
U mnie tez dzisiaj sie pojawily pieniazki za Canona. Ktos sie zalil ze mu bank straszne pieniadze naliczyl. Ja wysylalem za 5D + 24-105 + lampka + i 100 2.8 Macro. Tyle ze ja wszystkie produkty dalem na jednej aplikacji a nie na oddzielnej do kazdego. ING potracilo mi za calosc 20 zl a nie od kazdeego produktu. Moze trzeba wszystko dwac na jednej aplikacji.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Niektorych namowilem do wyslania o zwrot nawet po 3 tygodniach po terminie do jakiego tzeba bylo wyslac (to wtedy na te 30D co byla) i co? I kasa sie na koncie pojawila. Bajzel maja ze w ogole szkoda pisac.
Ufff... szczerze mówiąc zaniepokoił mnie post MARANTZA - celowo zwlekałem z wysyłką aplikacji, by na jednym formularzu umieścić maksymalną ilość gadżetów (wg reg. 4 szt.) i MARANTZ zbił mnie trochę z pantałyku (jeśliby tak miało być - to okazałoby się, że niepotrzebnie zwlekałem z wysyłką)
Post JaBlama daje pod rozwagę wszystkim korzystającym z promocji :)
WNIOSEK:
RAZ A DOBRZE :mrgreen: - tracimy wówczas 20zł zamiast np. 80.
Własnie, gdzie ma wpisać SWIFT? Na formularzu jest miejszce tylko na IBAN. Gdzie go wpisywaliście?
Mnie się nie udało wszystkiego umieścić w jednej aplikacji, na każdy przedmiot musiałem wypisywać oddzielnie (choć fakturę VAT miałem jedną). Nie widziałem nigdzie opcji, gdzie by można było dopisać kolejny przedmiot. Wkurzyło mnie to od razu, ale uznałem, że tak widocznie musi być.
A ja wyslalem poleconym formularz, kody i kopie fakktur... i po dwoch tygodniach cisza. Po jakim czasie dostaliscie potwierdzenie mailem?
2 dni temu formularz nie chciał mi sie wyświetlić, jakieś problemy były na stronie.
I coś chyba nadadl jest nie tak, bo nie ma miejsca nawet teraz na nazwę banku, a tym bardziej SWIFT! Kurde... :/
EDIT: Możlliwe, że to wina przeglądarki bo juz wszystko jest:) Opera nie wyswietlala mi widocznie poprawnie:)
jak tylko wybierzesz jeden przedmiot i pojawi się on poniżej - możesz zaraz wybrać kolejne, pojawią się przed poprzednio wybranym. możesz je również później usuwać z formularza.
chyba, że wyłączyłeś sobie obsługę js ale bez tego nie doszedłbyś do tej części formularza.
Ja na 100% prz wypelnianu formularza, nie mialem pozycji z kodem swift.. ;/ Co mnie zdziwilo, czytajac objasnienie pod numerem IBAN.. Wyslalem kody 25 maja, emaila dostalem 14 czerwca, pieniazkow jeszcze nie ma :)
Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno promocja przedłużona do końca sierpnia, czy coś o tym wiecie??
To w jakim celu rozsiewasz niesprawdzone plotki? Jeśli "słyszałeś" podobno... podaj źródło.... w przeciwnym wypadku - jest to IMHO zaśmiecanie forum ...
*Okres promocji na aparat EOS 400D został przedłużony do 31 Sierpnia 2007.
Tak ciezko wejsc na www.canon.com.pl ?
Litosci!
No i to jest konkret... :D
dokładnie tu: LINK
IMO - w przypadku 400d to prosta odpowiedź canona na cashback nikona (d40x - link) - również trwa do końca sierpnia :)
Dla fotografujących to najbardziej komfortowa sytuacja - gdy giganci są zmuszeni konkurować ze sobą [szkoda, że w przypadku 5d nikon nie ma alternatywy - byłoby taniej]
Pewno to głupie pytanie, ale nie znam sie na tym w ogóle...:oops:
Kupiłem w Fotojockerze Lampe 430 EX i na pudełku, na oryginalnym kodzie mam naklejke z innym kodem paskowym...mam wysłac z tą naklejką? Miał ktoś podobnie?
Sorry jeśli było ale przejrzałem cały wątek i nie znalazłem...może źle szukałem..
Z góry dzięki..
Ja też miałem naklejona inna naklejkę na tą odpowiednią na pudełku 430ex.
Dokleiłem ją i przykleiłem wyżej, wyciąłem dwa kody i wysłałem do Irlandii.
Dzięki, zrobię tak samo:smile:
A ja dostalem pisemnie liscik jedynie, ze nie otrzymali odemnie nr konta, nazwy banku, nr IBAN i nazwy miejscowosci, wiec chca abym uzupelnil dane i odeslal im w ciagu 15 dni, oczywiscie ich list bez zadnej daty.
Tak czy inaczej wtedy poslalem im rachunek bankowy z nazwa banku i miejscowoscia, co oczywiscie teraz im wytknalem, a dodatkowo zamiescilem nr IBAN rachunku, ktory rozni sie od zwyklego jedynie dopiskiem na poczatku PL.
No to i ja zrobiłem jeszcze zakup przed 30.06. odjąłem jedno zero od mojego 300D. Kłopotu jednak co niemiara z tym zakupem było, chciałem body a mam z kitem. Już nie wytrzymałem zwodzenia w Saturnie i zakupiłem z gabloty. Teraz tylko wysłać o zwrot ale po tylu postach mam nadzieję że nie będę miał problemu - heheh :-)
znacie moze jakis adres email zeby doslac canonowi brakujacy IBAN?
Czy kiedy drukowaliscie formularz (ja druknalem do pdf) to tez wyszlo wam kilka stron pustych (tzn. formularz a potem puste strony)?
Nie. Ja np. nie wysyłałem stron z regulaminem, same dane formularzowe.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Gdzieś na forum pojawił się adres: Marie.Quinn[@at@]ir.cpginc.com -- może spróbuj tam ? Jak ja napisałem pytanie co z moim zwrotem to mail przyszedł po kilku dniach (wcześniej czekałem 1,5 miesiąca) ;)
A ja właśnie otrzymałem pieniążki za eosa 400D :) Przypominam, że wysłałem 25.05, czyli ok miesiąca czekałem, wszelkie obawy były nieuzasadnione :) Pozdrawiam
A jak wygląda sprawa z 5d + 24-105 ??? Ja nie mam na pudełku tym dużym żadnego kodu kreskowego .... Czy powinienem wyciąć i wysłać z pudełka z 5d czy coś jeszcze ??
Napisalem na ten adres Marie.Quinn[@at@]ir.cpginc.com i wciagu jednego dnia odpisala. Wrazie problemow piszcie tam :)
Witajcie. 30 maja wysłałem wymagane formularze, kody kreskowe i kopie paragonu na podany w promocji Canona adres w Irlandii w celu uzyskania zwrotu części zapłaty (310 zł) za 400D + Kit. Jak dotąd żadnych informacji o kasie nie wspomnę. Czy ktoś ma podobne doświadczenie albo potrafi mi jakoś pomóc...zo zrobić teraz...bardzo prosze o wszelkie sugestie i z góry dziekuję.
Pozdrawiam
sebastian
Jest już jeden wątek na ten temat:
cashback
Witam,
Czy ktos juz dostał zwrot tego Cashbacka na konto, jak długo czekał ?, czy monitował...ja czekam ponad miesiac i nic narazie...podzielcie sie spostrzeżeniami !!
dzieki
Witam,
mam problem, dostalem maila na temat zwrotu o tresci: "We have wire transferred the cashback of 0 to the bank details you submitted on your claim form. The cashback was returned to us due to insufficient bank account information.
Please provide [IBAN number, bank name and bank city] to the following:
EOS 20th Anniversary Cash Back Promotion
PO Box TP34 Dept 84338
Tipperary
Ireland"
wiec wyslalem zapytanie do mbanku co mam dokladnie podac, co to ten iban itd (czekam na odpowiedz), gdy juz ja dosatne w jakiej formie mam to wyslac do canona?? po ra zkolejny caly formularz, czy tylko te dane. czy jak? pomocy