Ale że Dudka nie wzięli na mundial ?! :D
Wersja do druku
Ale że Dudka nie wzięli na mundial ?! :D
obecnie nie ma żadnej fontanny.. :lol: Są za to 4 latarnie wokół adasia.. :DCytat:
Proponuje tradycyjnie: nie przy wejściu a 5m obok pod fontanną
Z Metusem pewnie wyskoczymy w sobote wieczorem na koncert szantowy koło 20 - Perły i Łotry - w Hucie nad zalewem. Ktoś jeszcze byłby chętny?
Tomek załatwił z ID CB wstęp wolny:wink:
wejście pod scenę 8)
Poproszę o info na PW o której planujecie się pojawić w Krakowie i kto jest chętny do dyżurów na dworcu to ustalimy plan zbiórki.
1. Czacha - piatek po poludniu
2. Kubak82
3. Venio
4. p_lar - piątek 20:00
5. Il fuoco - sobota 8:00
6. thorin - sobota 6:00-7:00-8:00-9:00 dworzec, rynek, kazimierz, gdzie chcecie
7. Tomasz Golinski - piatek po poludniu
8. towersivy
9. mmsza
10. Mac - piatek wieczorem
11. Avadra_K
12. Bigmar
13. stratus
14. Metus - piatek po poludniu
15. westu
16. rysib
17. canis_lupus
18. nastier - chwile po 10 na PKS
19. czajna
20. ags
21. Routlaw
22. Cyborg
23. gonzo44
24. Birez
25. Pazurek
26. liguidsound
27. Kubaman
28. Iza
29. lochu
30. beachcomber
31. madallenka
32. temol
33. ripek
34. grregorry1
35. Cichy - piątek po południu
36. pst - sobota mobilny (kombi )
37. arturs - sobota 9:00-10:00 mobilny
Szczątkowe informacje są na
http://perly.kultura.tychy.pl/index.php oraz http://www.50lat-hufcanh.pl/
Ogólnie to jakaś impreza harcerska, ale gadałem z zespołem i nie ma problemu z wejściem zwłaszcza na focenie :D
Pewnie sie nie dogadamy na forum bo kazdy co innego mowi. Ja, Tomek i Metus bedziemy w piatek wieczorem. Jezeli ktos bedzie mial w ten dzien ochote na spotkanie to prosze dzwonic:
piec zero dwa zero dziewiec jeden dziewiec siedem cztery
Nadal nie mamy miejsca spotkania - powinnismy ustalic takie dwa. Sobota okolo 10-12.. oraz wieczorem. Bo rozumiem ze ktos juz zarezrwowal knajpe w ktorej bedziemy???
Moze podajcie do siebie numery? Zagadajcie do innych osob ktore mniej wiecej w tym samym czasie przyjezdzaja..
.. zero zorganizowania.. pomimo ze byl na to czas.. szkoda gadac :?
Zal tez, ze nikt z Krakusow nie ma nawet ochoty pofatygowac sie na dworzec po przyjezdnych. Ja Krakowa nie znam, ale jesli ktos bedzie mial jakis problem - dzwoncie.. cos wykombinujemy. Bede mial samochod wiec moge podskoczyc na PKP.. o ile nie zabladze ;)
Ja tu chyba rzeczywiście numeru nie podawałem: 502 307 173
Ja w sobotę jestem dyspozycyjny do czatowania na dworcu. Mój numer 606 754 223.
Postarajmy sie tylko ustalić kto, kiedy się pojawi, czy potrzebuje pomocy w trafieniu itp.
Myślę, że w piatek to zrobimy kameralne spotkanie z grupą pościgową, ale na sobotę to już trzeba konkretny plan ustalić.
7:00 ranne streetfoto pod przewodnictwem Czachy gdzieś na kazimierzu
9:00 śniadanie dla porannej grupy
10:00 Zbiórka na placu mariackim
10:30 przejście grodzką na wawel
11:30 zbiórka na wawelu
13:00 obiad
...
20:00 spotkanie w knajpie
Wszelkie sugestie mile widziane.
No to jak, dyma ktoś z Wrocławia lub Poznania i nie ma transportu ?
gonzo, tak trzymaj :)
Jesli chodzi o sobote to na poranne zdjecia powinnismy wyjsc gdy miasto sie dopiero budzi.. a raczej jeszcze spi :) Nie jestem pewien o ktorej robi sie widno.. ale o tej powinnismy juz smigac z aparatami ;) O 7 bedziemy mieli juz pelne karty ;)
Osoby ktore przyjezdzaja z rana (8-10) zlapia nas placu mariackim lub na wawelu. Jest tez opcja bezposredniego kontaktowania sie przez telefon.
Grunt aby kazdy wiedzial jak dotrzec do hotelu i gdzie robimy wieczorne spotkanie.
czy ktoś bierze laptopa z cdrw albo dvdrw żeby można było (po uprzednim postawieniu browca:twisted: ) zgrać sobie fotki na cd/dvd ??
Możliwe, że wezmę, musze to przemyśleć i przeliczyć GB ;)
Jakby czytal forum dokladnie to by wiedzial, ze jednak sa tacy ktorzy zadeklarowali sie odebrac, zorganizowac wycieczke do NH i pare innych, ale jako ,ze nie bylo odzewu to troszke sie zrazilem. "Nie rob nikomu dobrze, nie bedzie Ci zle":twisted:Cytat:
Zal tez, ze nikt z Krakusow nie ma nawet ochoty pofatygowac sie na dworzec po przyjezdnych.
Aaaa co mi tam, wrodzony altruizm ze mnie przemawia.
Co proponuje, Ci co chca to spotkanie w piatek z grupa poscigowa, ja sie pisze bo akurat bede na rynku.
Za Gonzem - o 10:00 zbiorka ludzi na placu Mariackim pod fontanna, przy czym fajnie by bylo gdyby pewna osoba (moge byc ja), odebrala ludzi z dworcow.
Do wszystkich ktorzy przyjezdzaja, ustawcie sobie taki plan, zeby w Krakowie znalezc sie przed 10:00, wtedy cala gromade odbierze, sie z dworca.
Ci ktorzy przyjada samochodami niech tez sie zbiora w Nawojce przed 10:00, jedna osoba po Was wyjedzie i dojedzie do rynku. Jesli kazdy zacznie dochodzic i odchodzic to zrobi sie za przeproszeniem burdel. Jesli sa chetni to ja moge wziasc ekipe na wycieczke po nowej hucie, niech inne tubylce zaproponuja tez swoje plany zwiedzania grupowego. Kto by sie pisal na Nowa Hute?? Zglosic mi sie na priva, lacznie z godzina przyjazdu do Krakowa. Narazie tyle. Odbior;-)
Dla doregulowania sytuacji z noclegami:
1 x 4 os. na 1 dzień
1 x 4 os na 1 dzień
1 x 2 os na 1 dzień (łączony lub nie w zależności od dogadania się między sobą)
1 x 2 os na 2 dni (proponuje pokój pojedynczy bo chyba wygodniej :-) )
Moje pytanie brzmi: czy mam coś zmieniać/dodawać w rezerwacji. Jeżeli tak to proszę o DOKŁADNE podanie informacji. Najlepiej kto, z kim, ile miejsc, od kiedy i na ile dni. Chciałbym do środy po południu wiedzieć żebym mógł tam jeszcze iśc i coś pokombinować. Jeżeli ktoś zrobił sobie samemu dodatkową rezerwację to też proszę mi napisać, żebym nie dublował rezerwacji niepotrzebnie.
Do miejscowych.
Jako, że ostatnio zaniedbałem clubing po krakowskich knajpach proszę o pomoc w dokonaniu wyboru.
http://fajne.knajpy.krakow.pl/re/ - z tego co pamietam: duzo miejsca+ogródek
http://www.faust.com.pl/ - nie byłem.
http://fajne.knajpy.krakow.pl/indigo/ - dużo miejsca, przy większej ilości osób można pomyśleć nad zajęciem całej sali - ku niej bym się skłaniał.
Bardzo proszę o pomoc w dokonaniu wyboru.
Lochu, Tak: Czacha, Metus i ja przyjezdzamy w piatek i potrzebujemy 2 noclegi. (co najmniej, najwyżej potem sobie przedłużymy).
Gonzo, Faust etc odpada bo chcemy porozmawiac, a nie wydzierac sie sobie do ucha i gibac sie w rytm geri halliwel albo innych "sztosow". Proponuje hmmm...z knajpa moze byc spory problem bo bedziemy bardzo liczna grupa. Zdecydujmy sie szybko i dokonajmy rezerwacji, przy czym trzeba zrobic wstepne zalozenia od ktorej do ktorej siedzimy w knajpie, bo inaczej nam nie zarezerwuja. Potem proponuje nocne focenie :twisted: po paru bronkach bedziemy mieli lepsza stabilizacje w rece niz alfa na matrycy8-)
...To moze jednak to indygo?? Nie ma byc fajnie, tylko mamy sie wszyscy zmiescic.
Mody podklejcie jakis watek gdzie beda juz przygotowane informacje, to co ustalilismy bo ktos jak nie sledzi watku to zgubi sie na 100%
Na impre ? A sprzęt kurna w tej Nawojce można zostawić ? :)
1. Liquidsound jako, że jesteś zmotoryzowany to miałbym prośbę abyś, w miarę możliwości, odebrał ludzi i ich bagaże z dworca i zawiózł do nawojki.
2. Jeżeli chodzi o dojazd z nawojki do rynku to problemem może być parking za który trzeba zapłacić :/ Może spacerek? Z kazimierzem mniejszy problem bo tam już można normalnie parkować.
3. Plan
6:00 ranne streetfoto pod przewodnictwem Czachy gdzieś na kazimierzu (Czacha naprawdę trzeba tak rano? W piątek przecież też chcemy iść gdzieś do knajpy)
9:00 śniadanie dla porannej grupy (ktoś zna jakąś jadłodajnie w okolicy czynną o tak nieludzkiej porze?)
10:00 Zbiórka na placu mariackim
10:30 przejście grodzką na wawel
11:30 zbiórka na wawelu
13:00 obiad (tu również pojawia się pytanie o lokal)
podział na grupy (chyba jednak nieunikniony)
A: Nowa Huta z przewodnikiem Liquidsound (Jeżeli będzie więcej niż 4 chętnych konieczny kolejny samochód)
B: Zakrzówek z Thorinem :P (spacerek)
C: Kopce/Zoo (Jeżeli ktoś ma doświadczenie i sprzęt albo dużo chęci to można by spróbować zrobic warsztaty z focenia panoram na kopcach np Krakusa bo mało ludzi)
D: Stare miasto + planty
E: Ponownie Kazimierz dla tych, którzy nie załapali się rano albo dalej im mało.
20:00 spotkanie w knajpie (Indygo)
Jeśli chodzi o knajpę, to moge zaproponować taki klub jazzowy o nazie 'Raisy Daisy Jazz" czy jakoś tak (szyld jest bardzo nieczytelny). Klub jest przerobionym kinem (zapomniałem nazwy)na św. Tomasza. Świetny wystrój w sam raz do robienia fotek kolekcji alkoholów :-) .Kolega jest menedżerem, więc 30 kilka miejsc nie stanowi najmniejszego problemu. Są też niestety dwa minusy: w sobotę będzie jakiś koncert jazzowy, więc może być trochę głośniej i wstęp 10 zł od osoby albo coś koło tego.
Jest jeszcze taki klub "Atmosfera" obecnie w remoncie. Dowiem sie czy będzie już gotowy przed sezonem studenckim i jak będzie to też 30 kilka miejsc nie będzie problemem.
Jeśli chodzi o obiad polecam Gruzińskie Chaczapuri. Tanio i dużo i duży lokal (powiniem pomieścić 30 osób :-) . Coś jak Sphinx. Restauracje są na Floriańskiej, Grodzkiej i jeszcze gdzieś.
Lochu koncert odpada bo chcemy porozmawiac. Wstep 10zl tez lepiej przeznaczyc na inne cele8-)Moze byc problem natury technicznej - trzeba by pare osob w bagazniku upchnac:-DCytat:
1. Liquidsound jako, że jesteś zmotoryzowany to miałbym prośbę abyś, w miarę możliwości, odebrał ludzi i ich bagaże z dworca i zawiózł do nawojki.
Sluchajcie, nie wyglupiajcie sie z jezdziem do rynku, od Nawojki do rynku jest naprawde rzut beretem. Wesola gromadka bedzie sie swietnie wedrowac :grin: Cichy mysle ,ze do knajpy ruszymy ,ze sprzetem bo to bedzie jedyna mozliwosc aby usiasc wszyscy razem (w ciagu dnia niestety rozbijemy sie na grupy). Pozatym poznym wieczorem mysle ,ze pojdziemy robic nocne zdjecia:-DCytat:
Jeżeli chodzi o dojazd z nawojki do rynku to problemem może być parking za który trzeba zapłacić :/ Może spacerek? Z kazimierzem mniejszy problem bo tam już można normalnie parkować
hymmm wydaje mi sie ze prosilem zeby dopisywac te informacje do listy obecnosci, starczylby jeden Twoj post ;)
Gonzo dzieki wielkie za pomoc w porzadkowaniu watku, Czacha Tobie rowniez ;)
Tomek, mam wolne mieszkanie na bronowicach (akurat na te jedna noc w piatek), mysle ze bez problemu zmiescicie sie wszyscy, co Ty na to ?
EDIT:
ja sie pytam dlaczego od trzech dni nie powidamia mnie w subskrypcjach o nowych postach w tym watku ?
Dobra to jeszcze kilka informacji dla przyjezdnych:
1.STREFY PARKOWANIA
2. No i mapka do wydrukowania:
Ja zaczynam sie zastanawiać czy też nie pojawić sie w piątek wieczorem co by temn Kazimierz obskoczyć,a mam zaklepaną jedną nockę. Tomek o której bedziecie mijali Wawkę, może połączymy siły i pociągniemy smuge razem :)
thorin - ale to jeszcze nic pewnego, tak jak pisałeś do środy wieczorem dam ostateczna odpowiedź
stratus, czy ja wiem... To Czacha jest dowódcą ;) a przynajmniej kierowcą. Nie ustaliliśmy jeszcze godziny wyjazdu.
czyli Panowie - teoretycznie jak ja będę w KRK o 8 rano to to wygląda tak że zgarniacie nas (poranną grupę) z dworca i lecimy na 9 na jakieś śniadanko a później pod fontannę.
dobrze zrozumiałem?
A nie chcesz betów zostawić w nawojce? Bo później będzie już nie po drodze.
Ja wezmę laptopa na 100%, mm wypalarkę CDRW, nie DVD niestety i oczywiście czytnik CF ;-)
A o której zaczyna się w Nawojce tzw. doba hotelowa, nie po 12 albo 15 czasem? Bo o 8 to może być problem zeby zostawić bety już na następną dobę..
Pozdr
Artur
nie byłoby źle....chociaż ja osobiście nie wiem czy niebędę plecaka z badziewiami typu kurtka brał ze sobą.zależy od pogody.cholera wie.
ale to ja.ale możliwe że reszta "nawojkowiczów":D będzie chciała zostawić dobytek w "bazie"
oki dzięks!
ŁĄCZE POSTY! grrrrrrrr
Laptopa też biore raczej jakby co (cdrw) a na miejscu tzn. pkp będe dopiero o 11.15 więc nie wiem jak się spotkamy ale najprawdopodobniej dotargam do wawelu, chociaż nie chce mi sie rzeczy wszystkich tachać ze sobą (może ktoś użyczył by bagażnika na ciuchy?? :) )
czajna to nic osobistego, ale -
pamiętajcie Panowie.
to tylko dwie doby.
żeby mi ktoś nie brał walizki pt. "hannibal" (takiej sporej jak taka jedna do której parę lat temu kuzyn mnie zapakował - tak dla żartów :twisted:)
bierzemy najwyżej kilka par spodni,ze trzy kurtki,parę bluz:mrgreen:
p.s. to taki joke ten post, tak wogóle:)
Sobota + wawel = zgraja nikonowców focąca ślub - może jakaś dywersja ? :P
albo sabotaż:twisted:
zawsze można udawać wycieczkę emerytów (bez obrazy dla wszystkich :) )
tylko skąd weźmiemy te 30 identycznych czapeczek i jakiś megafon:)
Wiadomo że z ciuchami bez przesady ale jak mam z tym chodzić po Krakowie to by mi chyba plery odpadły... ja tylko proszę o małe miejsce w bagażniku... :)
OK, zjawie się oczywiście też z ID.. a potem jakoś będziemy docierać do reszty jak już się zdecydują na oficjane miejsce spotkania! jak coś to tel do mnie: 502-299-655. Jak ktoś jeszcze tam dojeżdża to moge odebrać tylko wtedy trzeba mnie poszukać.. :D Chyba nie będzie trudno..
faust to głównie muzyka umpumpump... :D Indigo jest w porządku, w re nie byłam.Cytat:
Jako, że ostatnio zaniedbałem clubing po krakowskich knajpach proszę o pomoc w dokonaniu wyboru.
http://fajne.knajpy.krakow.pl/re/ - z tego co pamietam: duzo miejsca+ogródek
http://www.faust.com.pl/ - nie byłem.
http://fajne.knajpy.krakow.pl/indigo/ - dużo miejsca, przy większej ilości osób można pomyśleć nad zajęciem całej sali - ku niej bym się skłaniał.
Stratus ale w takim wypadku musisz z Lochem o Nawojce gadac, tu masz na niego namiary 606 33 80 88 lub GG 741004.
piwo dla tego ktory pierwszy wyskoczy powiewajac forumowa smycza z ID, krzyczac "Canon Pany!" i sprowokuje ustawke ;) :mrgreen:
Czyli co?? Mniemam ,ze skoro sami zainteresowani nie wiedza o ktorej przyjada to sami dotra do hotelu i dolacza do grupytak?? Ja godzina 10:00 jestem pod Mariackim, wycieczka do NH mysle po obiedzie. Pytanie do grupy poscigowej na piatek, mozna sie dolaczyc??
czuj sie zaproszony ;) ale bronowice pekaja w szwach wiec tam pic komandosy bedziemy w samotnosci :mrgreen:
Niee, picie odpada, mysle o foceniu:wink: kiedy i gdzie planujecie wypad?? Rozumiem ,ze o 8:00 rano na kazimierzu, ale co z piatkiem??
w piatek prawdopodobnie okolo 18 sie wszyscy zjedziemy
Thorin i co dalej?? Gdzies sie spotykacie?? Gdzie Was ew. mozna lapac?? Ja bede zmotoryzowywany:wink: