A ja swoje wysłałem :)
Wprawdzie nie miałem takich warunków jak w pierwszym etapie (jestem na wakacjach), ale... złej baletnicy :)
Wersja do druku
A ja swoje wysłałem :)
Wprawdzie nie miałem takich warunków jak w pierwszym etapie (jestem na wakacjach), ale... złej baletnicy :)
Ja już zapowiedziałem, że pomysłów trochę mam, ale zapału brak, poza tym gra warta świeczki i ode mnie pewnie nic nie wypłynie do jutra.. jak mam słać byle co, to wolę w ogóle.
Ja juz mam koncepcje :) W koncu cos sie ruszylo
to ja tylko powiem ze mam juz 40% zdjec :mrgreen: i wlasciwie wszytkie sa b.ciekawe!
Kiepska motywacja...
Potraktuj temat trochę mniej artystyczno-filozoficznie i będzie dobrze :)Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
EDIT: pomyśl że nawet jak nie wejdziesz do finału to za trzecie miejsce jest plecak-niespodzianka Tamron ;)
Cytat:
Zamieszczone przez MMM
jesli to jakims trafem bede ja, to zrzekne sie na czesc 4-tego zdjecia.
Boje sie jakos tej niespodzianki w srodku...
:-)
Z plecaka wyskoczy ta czerwona pani z cygarem ;)Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
Eee pewnie będzie torba pełna piwa :wink:
no to wyslalem fotke, pozostaje tylko czekac na publikacje wszystkich :)
to fotka, ktora zrobilem z mysla o konkursie, jednak wyslalem inna ;)
W drugim etapie fajne fotki, poziom wysoki :) Będzie II wielki turniej? Fajnie aby to była impreza cykliczna :) Acha , dwa zdjęcia bardzo mi się podobają ;)
Czwórka w finale. Ciekawe kto jeszcze.
Priest: Dzisiaj przed kilkoma godzinami popełniłem coś takiego i zaczynam sie zastanawiać czy nie lepsze od tego co wystawiłem :mrgreen:
Mysle, ze bedzie, prawdopodobnie po wakacjach (takie plany ;-) )Cytat:
Zamieszczone przez aptur
MMM: kadr za ciasny jak dla mnie :)
Mówisz i masz :)Cytat:
Zamieszczone przez Priest
to jeszcze troche z tylu poprosze ;)
Ależ proszę bardzo :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Priest
Jeśli zdjęcie nr 4 nie wygra to cytując Top Gear - zjem własne włosy :mrgreen:
przyjde to zobaczyc, zacznij zapuszczac :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
MMM, jeśli chcesz narobić więcej zdjęć KTM'a to zapraszam do mojego garazu ;)
nie masz szans - musi wygrać :!:;)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Też jestem pod wrażeniem czwórki. Wystarczyło minimum warsztatu i dobry pomysł żeby zrobić bardzo dobrą fotografię.
Troche glupio komentowac, skoro jest sie w grupie...
I mozna zaszkodzic autorom niechcacy :-)
Ale... Moim zdaniem 3-ka i 4-ka sa bezapelacyjnie lepsze
od reszty. 2-ka ma bardzo fajny pomysl, ale egzekucja moglaby
byc lepsza. Moze troche nizszy kat, moze troszke lepiej
zlapany moment... Fajne zdjecie, ale troszeczke mu brakuje...
9-ka jest fajnym pomyslem i w kategorii humoru zdecydowanie
wygrywa. To jednak konkurs fotograficzny...
Ogolnie sa swietne zdjecia, ale sa i slabe. Jak w zyciu :-)
Moje trzy typy to 2,3 i 4 (no i oczywiscie 9'ka :-) )
2 - fajnie zlapany moment zatrzymania zegara(to chyba gra w szachy na czas? - nie wiem jak to sie fachowo nazywa)
3 - bardzo mocne zdjecie - swietnie zlapane, prawie jak ostatnie tchnienie, troche smutne, ale jakze prawdziwe, smierc jest jedyna pewna rzecza w zyciu czlowieka.
4 - duzy naklad pracy, od pomyslu poprzez realizacje - perfect!
9 - dlugo sie smialem - dzieki!! :mrgreen:
a zaglosowalem na ... nie powiem ;-)
od razu lepiej :DCytat:
Zamieszczone przez MMM
To samo pomyślałem :mrgreen: Ciekawe czy w konkursie CB sprawdzi się stuprocentowa zasada wszelkich konkursów typu WPF :lol:Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
A poza tym, to na pierwszy rzut oka zgadzam się ze Snowboarderem/Jacem.
Hmm... czworka jest bardzo dobra choc szczerze mowiac tylko jedno zdjecie tutaj spowodowalo, ze sam do siebie powiedzialem "O ja pier....!" i opad szczeki.
Mowa o trojce. Smutny, mocny, brutalny przekaz. Jak z World Press Photo. Zastanawialem sie tylko jak bardzo pasuje do tematu. Ale mimo wszystko jest zdecydowanie faworytem. Po prostu przekaz zbyt silnie wybija sie ponad reszte.
Dziewiatka jest po prostu urocza. Duzy plusa za pomysl.
W kilku przypadkach autorzy chyba zbyt doslownie potraktowali temat. Przedstawienie mechanizmu zegara, tarczy zegarka, wskazowek... Chyba nie o to chodzilo.
Fachowo to się nazywa gra w szachy (-:Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Chyba że czas jest po 5 min dla każdego, wtedy to są szachy błyskawiczne.
wlasnie to mialem na mysli ;-), szachy blyskawiczne, jeden juz zatrzymuje zegar a drugi juz jest gotowy z reka do nastepnego ruchu - fajnie, mozna sie pewnie niezle wkopac... blyskawicznie :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez minek
Zdjęcie nr 9 wygląda na pozowane ;)
3 Wgniata!!
Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz
Absolutnie. 3-ka pasuje do tematu, choc 4-ka jest bardziej na temat :-)
3 i 4 górują :shock: . Dla 9 przyznałbym jakąś specjalną nagrodę pocieszenia :lol:
Mnie kompletnie żadne nie rzuciło na kolana, łącznie z własnym :)
No ale można było się tego spodziewać. Jakbym miał zagłosować, to na babcię, ale też z braku laku. Ślimaki fajny, zabawny pomysł, ale to nie zdjecie na konkurs faktycznie. Order i piasek chyba troszkę mija się z tematem.. Zegarki i mechanizm to zdjecia na siłę autorów bez żadnego pomysłu. Szachy troszkę kadr można było poprawić. Auto troszkę bez ikry.. Jabłek to nawet nie wiem, jak skomentować.
Ogólnie bardzo kiepska edycja. Nie ma dobrych technicznie fotek. Szkoda.
Maruda! :twisted: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Qrcze Cichy, a nie skojarzyło ci się takie przesypywanie piasku z klepsydrą?Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Ja na tym zdjęciu widzę rodzica i dziecko. Zachód słońca i oświetlenie z kontry dają wrażenie że coś się kończy, rodzic "przekazuje" czas dziecku. Dla mnie to zdjęcie jest bezkonkurencyjne w całej stawce.
Niebędę oryginalny: 3 i 4 a wyboru dokonałem poprzez rzut monetą ;)
Dokładnie! A po 3 piwach (aktualnie :mrgreen:) nachodzi nawet myśl: z prochu powstałeś i w proch się obrucisz...Cytat:
Zamieszczone przez MMM
PS. Jeszcze nie zagłosowałem, ale skończę skrzynkę i coś wybiorę :lol:
Cięzki wybór panowie, trudno się zdecydować na 1 z 3. Reszta odpada...
Tzn z 4ech, bo ślimaki oczywiście zostają :D
Jest takie powiedzenie, że życie przelatuje komuś przez palce i z tym zdecydowanie mi się to zdjęcie kojarzy. Niby pośrednio ma to związek z czasem, ale równie dobrze można by było sfocić dziadka na sraczu i argumentować, że musi też tam jakiś czas siedzieć :lol:Cytat:
Zamieszczone przez MMM
Nie powiem na które zagłosowałem, ale generalnie wszystkie zdjęcia trzymają już wysoki poziom (może z małymi wyjątkami). Gratuluje autorom naprawde ciekawe podejście do tematu.
zdjecie nr 2 to moj faworyt, naprawde super fotka! gratuluje autorowi! najbardziej jednak cieszy mnie fakt ze obylo sie bez fotek z serii:kartka papieru i napis "czas" he he
Wyrazy szacunku dla uczestników. Ogólnie fotki wymiatają. Faktycznie, pierwszy etap pozwolil na wyodrebnienie najlepszych.
Do mnie przemawia czwórka.
Dłonie ... "ulatująca chwila" ... i kolejne chwytające każdą taką chwilę.
Jak dla mnie wybitne!!!!!!!!!!
Życzę jego autorowi zwycięstwa.
Eetam, dorba sportowa reporterka ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz
Jeszcze gdyby tak zrobić dobre panoramowanie rodem z Muflonowych samolotów ... hihi, to by była rewelka.
Aha, zagłosowałem na klepsydrę. Pod względem emocjonalnym 3) i 4) równo kopią, a że to drugie jednak pozytywnie - (autorze) masz mój głos.
pzdr.
Ja jestem rowniez za nagroda pocieszenia dla slimakow :-D Ale jeszcze co do trojki... w sumie o tym nie pomyslalem, gdy Jac konsultowal temat - a to bylo w sumie do przewidzenia, ze ktos cos takiego zrobi. Nic oczywiscie nie ujmujac samemu zdjeciu ktore jest swietne :!: ale to troche jak focenie samolotow ;-) - praktycznie gotowiec na wygranie konkursu p.t. "czas" ;-)
cos mi sie zdaje, ze turniej nieco odbiegl od regulaminu
wychodzi na to, że każdy z dopuszczonych do drugiego etapu przejdzie do trzeciego :)Cytat:
3. W drugim etapie zasady będą identyczne, również dwa zdjęcia z każdej grupy przechodzą dalej
4. Trzeci etap to juz bezpośrednie zmagania w jednej grupie i wyłonienie dwójki finalistów (w przypadku remisu może być więcej finalistów)
5. Czwarty etap to wielki finał chwała i sława dla zwycięzcy.. (remisów się nie przewiduje , gdyby jednak się zdarzył to będzie jakaś szybka dogrywka na inny nowy temat)
moze w takim razie zmienic regulamin tak, że wchodzą 4 foty z grupy. (nie trzeba bedzie fundować nagrody pocieszenia dla 9. na którą oddałem swój głos ;p )
a.
odbiegl ale o tym juz informowalem 12.06 w TYM watku, jeszcze zanim byly w nim wyniki ;-)Cytat:
Zamieszczone przez cood
a co do przejscia 4 zdjec do finalu tez mozemy tak zrobic ;-)
Ja jestem za, ewentualnie zrobić finał i dodatkowo battle o 3 miejsce na inny temat.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Ja na szachy głosowałem. Ślimaki rzeczywiście fajne :)