Odp: [Piotrus117]Pstrykam też sport.
Niespecjalnie znam się na fotach sportowych, ale WB gdzie Cię oszukuje.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Niespecjalnie znam się na fotach sportowych, ale WB gdzie Cię oszukuje.
WB było na auto. Faktem jest, że powstał taki specyficzny zafarb widoczny szczególnie po wykadrowaniu.
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Skróć czas .
Już nie bardzo mam z czego. Ale za tydzień może znowu uda mi się popstrykać, mam nadzieję, że z lepszym efektem końcowym.
7D nie nadaje się na ciemną halę. Albo wrzucamy wysokie ISO, albo odpuszczamy temat, bo wyciąganie na PC niedoświetlonych zdjęć kończy się szumozą.
Co stanie się gdy np w PS w Camera Raw ustawisz balans bieli na auto?
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
7D nie nadaje się na ciemną halę. Albo wrzucamy wysokie ISO, albo odpuszczamy temat, bo wyciąganie na PC niedoświetlonych zdjęć kończy się szumozą.
Jednak tak łatwo nie dam za wygraną.
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Co stanie się gdy np w PS w Camera Raw ustawisz balans bieli na auto?
No widzisz, było już późno, zmęczenie i jakoś zupełnie zapomniałem o tej możliwości. Tylko na 57 zmieniłem temperaturę. Rzeczywiście, wygląda to inaczej tzn. lepiej.
KPR-Start ciąg dalszy. Te same zdjęcia, może wyglądają trochę lepiej.
58.
59.
60.
61.
62.
Pojechane po jakości, twarze masakryczne - zniekształcone. Ogólnie skóra jest dziwna, nie potrafię określić, czy to jest rozmazane czy jakieś poruszenie. Myślę, że gdyby nie to wszystko, to byłoby ok.
Cytat:
Zamieszczone przez
vik
Pojechane po jakości, twarze masakryczne - zniekształcone.
Dobrze, że nie wstawiłem tego do "portretów":lol:
Sama grałam w ręczną, więc wiem, że do takich zdjęć się nie zapozuje i pięknie się nie wygląda, ale tutaj to wygląda jakbyś przy nich majsterkował. Widziałam dużo zdjęć cykanych na takich meczach i nie widziałam czegoś takiego. Oglądałam twoje poprzednie zdjęcia i są o niebo lepsze.
Cytat:
Zamieszczone przez
vik
... Ogólnie skóra jest dziwna, nie potrafię określić, czy to jest rozmazane czy jakieś poruszenie...
Poruszenie raczej nie.
Obstawiam, że odszumianie wygładziło (zdewastowało) zdjęcia.
Nr 58 najbardziej.