Wczoraj ogladalem na Discovery program o gosciu ktory tropi "potwory" wodna. Formula rodem z "Faktu". :(
Wersja do druku
Wczoraj ogladalem na Discovery program o gosciu ktory tropi "potwory" wodna. Formula rodem z "Faktu". :(
to jak napisze, ze w sumie nawet nie mam kabla TV podpietego (wiec nie mam fizycznej mozliwosci ogladania programu TV) to tez bedzie na pokaz??? bo nie mam...
osobiscie z programow nadawanych na zywo ogladam wylacznie sporty: hokej, F1, a w sezonie letnim od czasu do czasu kolarstwo (dla widoczkow). i na tym moj wybor audycji typu "wlaczyc i gapic sie w to co puszczono" sie konczy.
sporadycznie w robocie puszczam sobie tez w tle takie rzeczy jak dokumenty BBC albo np kolejny odcinek QI.
a pod ekran TV w domu mam de facto podpiety komputerek z duzym dyskiem. i z tego korzystam, zeby ogladac filmy czy seriale. jesli nachodzi mnie ochota na cos wartosciowego - mam troche nieobejrzanych (lub obejrzanych dawno temu)
dokumentow na dysku, piracki youtube tez pozwala bardzo duzo dokumentow znalezc :(
w kazdym wypadku wybor tego co ogladam jest swiadomy i tryb "trzepania po kanalach, zeby cos wybrac" jest mi nieznany.
reszta rodziny: zona z corka korzystaja z Netfliksa, mala oprocz tego slepi na tablecie w filmiki z Minecrafta na tablecie :) w jej przypadku mozna to podciagnac pod "tryb zombie" czyli gapienie sie dla gapienia ;)
rowniez wole obejrzec w spokoju w domu. tylko ze lubie samodzielnie wybrac to co ogladam, a nie miec cos z gory wybranego i jeszcze grubo nadzianego reklamami.
Żeby obejrzeć dobry film science fiction trzeba sięgnac wstecz. Właśnie nagrałem sobie z TCM na dysk film z 1962r. "The brain that wouldn't die." Kiedyś go może obejrzę. Zapowiada sie interesująco. Gość uciął głowę swojej kobiecie i szuka ciała do którego ją przyszyć.
Chociaż dzisiaj też zdarzają się ambitne filmy np. "The human centipede".
Film będzie za 30 minut na:ATM Rozrywka.
Dlaczego mężczyźni nie słuchają, a kobiety nie potrafią czytać map
Na podstawie świetnej książki:
Why Men Don't Listen and Women Can't Read Maps: How We're Different and What to Do About It
Jeśli film jest tylko w połowie tak dobry jak książka:polecam.
Książka była: śmieszna,ciekawa,interesujaca i przemyciła w treści
dziesiatki wartościowych informacji na temat:
Dlaczego mężczyźni nie słuchają, a kobiety nie potrafią czytać map
no i okolicznych :mrgreen: .
Czyli : jak sobie z tym poradzić ,bez wojny domowej.
a czy ten atm przerywa filmy reklamami ?
Tak niestety sa,bo to jest platforma DVB-T ,jeśli mogę ignorować reklamy bo robię coś innego,
np przeglądam CB ,to mi nie przeszkadzają.Jeśli przeszkadzają :nagrywam na pendrive
i oglądam bez reklam w innym czasie.
to dziękuję, postoję ...
The walking dead - 6 sezonow w sumie.
Dobry serial.