Dzieki za info. Wiec czy najlepiej zostawic ten profil, ktory jest ustawiony domyslnie Color LCD czy zmienic moze na Adobe RGB (1998) albo Generic RGB Profile?
Wersja do druku
Bezwzględnie nic nie zmieniać! Gamut rMBP nie ma nic wspólnego z AdobeRGB, ani tym czymś Generic cośtam
Jak na moje nieskalibrowane oko ten generic RGB wyglada bardziej kontrastowo ale skoro ekspert radzi nic nie zmieniac to nic nie zmieniam i zostawiam na color LCD. Dzieki.
troche inna sprawa. Koniecznosc obeecnosci Adobe Reader, A. Flash Player na Mac'u. Z tego co teraz wyczytalem to zainstalowane pluginy tworza furtke dla jakis smieci, co mialo miejsce w moim przypadku, cleancreditprotection.com , www.freescore360.com , Index of / , www.2ujbin.com, to tylko czesc stron, ktore natychmiast mi sie pootwieraly po zainstalowaniu adobe flash player, pojawila sie takze inna strona, ktora miala podobny wyglad do instalatora Adobe ale zamknalem .
Zainstalowane plugin'y to AdobeAAMDetect i SharePoint Browser Plug-in. Zablokowalem je ale z Installed Plug-ins, z poziomu pomocy w Safari nie mam opcji usuniecia. Ten drugi zostal zainstalowany w czasie setup MS Office for Mac. Przy instalacji Adobe flash player pojawily sie takze plug-in'y FutureSplash Player i Shockwave Flash. Jakie sugestie?
Nie potrzebujesz ani Readera ani Flasha. Preview przecież otwiera pdfy. Ja np w ogóle nie mam Readera
W koncu. Nie mam Flasha ani readera. Udalo mi sie takze wyinstalowac ten pieprzony AdobeAAMDetect, od ktorego zaczela sie cala lawina spamu. Wgralem bezplatna aplikacje AppCleaner i po jej uruchomieniu znalazlem pluginy w Others, wykasowalem ten AdobeAAMDetect i po restarcie juz sie nie pojawil
I słusznie. Adobę trzeba tępić.
Dlaczego mój iPad otwiera strony których PC nie może bez adobe flasha?
Bo wczytuje to w html5 zamiast we flashu, np. playery wideo.
Ja tez tego nie mialem na Macach a uzytkuje komputery z tym systemem od prawie 10 lat.
Nie udalo ci sie opisac problemu i zaczynam zalowac ze napisalem wczesniejszego posta z pomoca. Bo albo ja ciebie nie zrozumialem albo ty mnie.
Jak sie nie podoba to sprzedaj i kup cos innego - moze bedziesz zadowolony wtedy.
Nie musi kazdemu to pasowac.
Jest inne troche inaczej sie obsluguje ma pewne wady i zalety (mi pasuje).