Odp: Pralka kaput, co kupić do 1500 zł ?
nie, wyciągasz mylne wnioski
polecałem w tym temacie elektro i mam w domu elektro
to co robi elektro to jest sztuczka marketingowa
czytasz 10 lat i kupujesz, tylko ze 10 lat jest na najbardziej dopracowany element
to co się najczęściej psuje objęte jest standardowa reklamacja
kupiłem rok temu pralke elektro EWT 11264 za 800 zeta a w razie padnięcia elektryki będę musiał dołożyć 700
i tak prawdopodobnie jest w każdej pralce
oczywiście może się zdarzyć ze będzie chodzić długie lata jak moja poprzednia zwykła Candy,kupiona na moment do wynajmowanego mieszkania ,która działała równe 10 lat
becekpl ma rację, przedłużone gwarancje na poszczególne elementy są mz nic nie warte (to czysty marketingowy bełkot) a dlaczego to pisałęm o tym pare postów wcześniej, mam jednak pytanie do użytkowników pralek BEKO, czy skrócenie czasu prania poprzez wciśnięcie "express" relanie obniża też koszty prania czy może tylko skraca czas a np. grzałka pracuje na większych obrotach i w efekcie express zuzywa więcej prądu niż normalnie ???
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
czy skrócenie czasu prania poprzez wciśnięcie "express" relanie obniża też koszty prania czy może tylko skraca czas a np. grzałka pracuje na większych obrotach i w efekcie express zuzywa więcej prądu niż normalnie ???
To by musiała być wyjątkowo ciekawa grzałka :-)
no nie wiem, wole zapytać, może są dwie i w expresie załącza się druga...8-)
Cytat:
Zamieszczone przez
enforces
Rodzice mieli jedną co dostali w prezencie ślubnym dawno temu (tak dawano kiedyś takie prezenty). Przeżyła "nowoczesną" technologię lat 90.
Lekkie "off-topic" lodówka "Minsk 16" lat ma 33 lata i działa. Pracuje jako komórkowa, latem w temp. zew. ok 40 st C.
Z białego kolor zmienił się na lekko żółty.
Pralka powinna mieć program "mądry właściciel" i wszystkie opcje do włączania w dowolnej kolejności, ilość opcji minimalna, ma prać, cena wyższa niż innych. Marketing ogłosi ją jako nowość, oznaczenie pralki : "Dla dorosłych, wymaga wiedzy o praniu." W uwagach "Dla tych co przeczytali nie tylko instrukcję playstation".
Aparat foto bez opcji filmowania, klient ma wybór jaki kupić, telefon w wersjach do dzwonienia tylko.
Abstrakcja ? Tak niestety.Obecne mamy przymus zakupu w jedynie słusznych, bogatych wersjach czyli brak wyboru.
a13. mamy wolny rynek gdzie kupić można wszytsko, nawet pralkę franie (nówkę) i telefon służący tylko do dzwonienia za 60 zł...
Mnie ten temat interesował ostatni raz ponad 15 lat temu. Od tego czasu pralka z pionowa osia i plastykowym a nie blaszanym bębnem marki Hotpoint by General Electric ciagle działa. Ze dwa razy sam naprawiłem drobne rzeczy, ale pdstawowa mechanika jest wieczna. I ma od poczatku ten sam mechaniczny "programator".
Pralki, lodówki, grzejniki do wody i meble, ze względu na ich masę, można jeszcze nabyć Made in USA.
U mnie w beko, włączając express, skraca się czas pomiędzy kolejnymi obrotami bębna, i płukanie trwa krócej, normalnie płuka trzy razy.
Z takimi pytaniami to chyba do Beko już :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Pralki, lodówki, grzejniki do wody i meble, ze względu na ich masę, można jeszcze nabyć Made in USA.
kiedyś "made in usa" oznaczało wysoka jakość
ciekaw jestem jak jest teraz
Chyba już minęły te czasy zachwytu nad wszystkim z USA.