Ja troszke q innej kwestii sie zdziwilem kiedy wczoraj w polowie meczu przestal reagowac kompletnie, dopiero wylaczenie wyjecie i wsadzenie spowrotem baterii pomoglo
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Wersja do druku
Ja troszke q innej kwestii sie zdziwilem kiedy wczoraj w polowie meczu przestal reagowac kompletnie, dopiero wylaczenie wyjecie i wsadzenie spowrotem baterii pomoglo
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Jak by ktoś chciał sobie odświeżyć, żeby w oczy nie kuło...
Touch UP Paint FOR Canon Camera Body Most Models | eBay
Touch UP Paint FOR Canon Lenses "L" Series Ultrasonic Versions | eBay
I wysyp na alledrogo będzie teraz idealnych stanów wszelakich ;)
Jeżdżę w rajdach. To po prostu niesamowite, że w samochodzie za takie pieniądze po dotknięciu szykany z opon pękł zderzak. Oczekiwałem czegoś innego. W moim poprzednim rajdowym maluchu zderzaki były stalowe w ocynku i nic się z nimi nie działo.
Po prostu lipa po całości :).
Jak ja uwielbiam tego typu teksty... :mrgreen:
Albo dlaczego 5D3 nie jest D810 ;)
Śmieszne to w sumie nawet bardzo zważywszy mój post wyżej ;) ;)
Qrcze moja 7-200 2.8 wysunęła się z plecaka i przejechała kawałek ślizgiem na tulipanie lecz też się delikatnie oberwało (jeśli można w ogóle tak to nazwać) na uchwycie statywowym jest dosłownie cieniutka i paru milimetrowa ryska, ale jako że wcześniej nie było żadnej - mocno mnie teraz qr.wia i łechce w oko a biały korektor jest za biały ;) no i onanizm już nie przebiega tak przyjemnie :lol:
Nie zarabiam na sprzęcie w takim stopniu że bym w ogóle się jego wyglądem nie przejmował, i jak pisałem wyżej kilka postów wcześniej rozumiem Autora wątku - teraz tym bardziej.
Ma ktoś może odsprzedać dosłownie kropelkę takiej w/w farny ;) ;)
ps. i sprawdza się to że warto mieć zawsze nakręconą osłonę nie podlega to dla mnie żadnej wątpliwości, w bo jeśli obiektyw miał by wyglądać (po zdarzeniu) jak osłona,... to malowania było by że ho-ho ;)
W Europie jest ciężko coś takiego dostać. W Stanach łatwiej
Touch Up Paint for Canon Zoom Telephoto EF 70 200mm | eBay
Tak, wiem - linkowałem eBay`a wcześniej.
Pomyślałem że zapytam, może ktoś ma buteleczkę ;) na forum i by aby kapkę użyczył...
Jeszcze jedno pytanie dla spokojnej nocki w związku z powyższym zdarzeniem,... to że pierścień zooma w 70-200 2.8 IS (I) chodzi sporo ciężej niż 70-200 f4/ non-IS i z uczuciem "przekładni" to wiem że norma (bo też kiedyś o to pytałem ;))
Ale czy normą jest że przy kręceniu zoomem gdy obiektyw jest pod kątem góra-dół stawia on różny opór,... wiadomo gdy soczewki idą w górę ciężej, w dół lżej,... nie zwróciłem uwago jak było wcześniej :p wiem tylko że w ciemniejszym (f4) pozycja szkła nie miała wpływu na pracę zooma.
Przepraszam za post pod postem i OT.
w 70-200 IS II też czuję różnicę a jeszcze mi nie upadł :)