Nie mam lr ani ps. Wołam w DPP i koryguję w Photo Scape, czasem używam Raw Theerapy. Ten ostatni to program o wielu możliwościach, ale nie jest łatwy.
Wersja do druku
Nie mam lr ani ps. Wołam w DPP i koryguję w Photo Scape, czasem używam Raw Theerapy. Ten ostatni to program o wielu możliwościach, ale nie jest łatwy.
A wszystkie te zdjęcia są w tym rezerwacie przyrody czy parku robione co kiedyś nadmienileś, jeśli tak to chyba z tym Leszkiem to trzeba się tam wybrać hehe
Na 32 podjołeś ciężki temat jakim jest las, trzeba naprawdę się starać aby zdjęcie przedstawiała coś co chcesz pokazać
Twoje jest ładnie zrobione szczególnie przez porę dnia, poranek i słońce między drzewami choć ja starał bym się pokazać to szerzej (tylko tak sie zastanawiam)
Zdjęcia powstały w rezerwacie Niebieskie Źródła, ale to jeszcze nie jest to, co chciałem pokazać. Do niektórych ujęć potrzebne jest szybkie szkło o dobrych właściwościach optycznych. Z czasem uzupełnię szklarnię i wtedy będę mógł pokazać to, czego na razie nie podejmuję w tym temacie.
32 była zrobiona właśnie t70-300, to co jest na zdjęciu było oddalone ode mnie o jakieś 20 metrów, nie złapałbym tego szerokim kątem,którego na marginesie nie mam. Użyty w niektórych fotach 18-55 nie jest mój;)
Ale bardzo PRO ;)
Samo ujęcie mnie się podoba,ale czegoś mi tu brak...
Róża ładna - ale cienie do rozjaśnienia i zbyt dużo tła u góry. Moim zdaniem same kwiaty, bez łodygi nieźle wyglądają w kwadracie.
Ale wiesz, moim zdaniem się zbytnio nie kieruj, sam jestem amatorem w branży foto.
Jeżeli chodzi o samą formę to uważam, że obiekty zorientowane w pionie lepiej wyglądają na pionowych kadrach, tak myślę.
przede wszystkim ciemne dosyć i może umieszczona z lewei strony (tak aby tem z prawej listek nie został ucięty ) może to dało by coś na plus
jak już Robert wspomniał troszkę dużo tła u góry
pozdrawiam