No już jest 300 tamron cacy zabaweczka choć używaną kupiłem teraz okazało się że muszę statyw zmienić bo przy takim balascie mój staruszek całkiem się telepie
Pozdrawiam i dzięki all
Wersja do druku
No już jest 300 tamron cacy zabaweczka choć używaną kupiłem teraz okazało się że muszę statyw zmienić bo przy takim balascie mój staruszek całkiem się telepie
Pozdrawiam i dzięki all
witam teraz kilka zdjeć z bitwy
41
42
43
44
45
46
47
48
dziś tylko ważka, może bardziej udana niż zdjęcia z bitwy, skoro niema co komentować musi być kiepsko heheh
49
50
Widac ze 300tka sprawia Ci wiecej radosci :)
50 - troche za centralnie, albo za duzo przestrzeni i tak, jak sam "robal" mi sie podoba, tak jakos czegos mi brakuje :)
Moze w pionie?
Na zdjęciach z bitwy masz widoczną zmorę początkujących, czyli kadrowanie. Też mam z tym problem:). Jako reportaż byłoby to niezłe, ale wtedy zdjęcia muszą tworzyć jakiś ciąg, mieć kolejność zdarzeń, poniekąd " opowiadasz zdjęciami" pewną historię gdzie musi być początek, akcja, jakieś ciekawe momenty i zakończenie. No i ludzie w tym wszystkim, portret w przyciągającej oko scenerii, jakieś ładne BW...
. Ważki ok, 50-tka wyszła mz lepiej, choćby ze względu na drugi plan.
A propo, co tam rozmyłeś z tyłu?
--- Kolejny post ---
hudy, myślę, że nie. Owad jest w poziomie, pion za bardzo zacieśnił by boki i niepotrzebnie wyeksponował górę. Jest ok, przynajmniej zdaniem amatora:)
dzieki panowie, co do bitwy mam sporo fotek cześć spaprana, jakieś przepalenia czy inne, jednak bardzo dużo jest z mistrzami fotografii biegającymi miedzy końmi, takich jak nawet ten na 48-me w wozie kolo w okularkach (a tam niby siedziały uprowadzone damy z dworu)
Z bitwy:
44,wypoziomowac,zniknąć domy i będzie OK
ważka
49,kołek do pionu,wyostrzyć i będzie OK
co do ważki to tak wyszła na 49 jest robiona kitem 18-55, a 50-te już tamronem na makro, ogniskowa 183mm /przysłona 6,3/ czas 1/640s
a inaczej już wyszedł drugi profil, w zależności od słońca, to jest cały czas ta sama ważka
51
Tamronem na macro? To jakie Ty szklo wzialem w koncu ?:)
zysk, szczerze nie patrzyłem na krzywego palika, a jak napisałeś to już razi po oczach dzięki wielkie
--- Kolejny post ---
hudy to może unikat hheheheh
na obiektywie jest suwak normal/makro 180-300
AF 70-300 1:4-5.6.... TELE-MAKRO (1:2)